Akaa-Volley rutisti voiton vieraissa Savo Volleysta - TUTO Volley, KyKy-Betset ja VaLePan myös voittoihin

14.10.2023

Miesten liigalauantai oli vierasjoukkueiden juhlaa muualla paitsi Sastamalassa. Akaa-Volley veti voiton pisimmän kaavan mukaan Kuopiossa Savo Volleysta viidessä erässä. TUTO Volley puolestaan hoiteli Hurmoksen vieraissa 3-1 ja samoin teki KyKy-Betset Vantaalla Ducksin kanssa. VaLePa puolestaan rökitti Tiikereitä 3-0.

Kyky Betset murjoi Ducksin kumoon Korsossa

Vantaa Ducks-Kyky Betset 1-3 (23-25, 19-25, 25-23, 20-25)

Kanadan maajoukkuelibero ja olympiapaikan saavuttanut Justin Lui teki ensiesiintymisensä Lumossa, kun Vantaa Ducks lauantaina 14. lokakuuta kohtasi Kyky-Betsetin Kyyjärveltä. Joukkue on sama, jonka kanssa ankat kamppailivat viiden ottelun verran liigassa säilymisestä viime keväänä, vaikka uusia pelaajia on paljon.

Otteluisäntä Muurausliike Sami Vanne sai iloita 454 katsojasta Lumon lehtereillä.

Ensimmäinen erä alkoi Ducksilta hermostuneesti. Hyökkäykset jäivät Kyyjärven torjuntaan ja samalla syöttövirheitä tuli puolin ja toisin. Kyyjärvi johti parhaimmillaan 7-11, kun ankat saivat pari hyvää torjuntaa. Sen jälkeen Kalle Kattelus ja Milutin Pavicevic hyökkäsivät tehokkaasti, ja peli oli tasan 11-11.

Kyyjärvi otti taas niskalenkin Ducksista erän lopussa. Ankat sortuivat huolimattomiin hyökkäyksiin ja syötön vastaanotossakin aika ajoin oli pieniä vaikeuksia. Ei auttanut, että keskihyökkäys toimi erän lopussa, vieraat veivät sen 23-25.

Toisen erän Ducks aloitti pirteästi. Ankat johtivat parhaimillaan 10-7 kun myös Lauri Vanhanen sai hyökkäyksensä toimimaan.

Kyyjärvi kuitenkin tuli tasoihin tilanteeseen 11-11 ja sen jälkeen vieraat ottivat kuskin paikan. Ankat saivat pisteitä lähinnä vastustajan virheistä. Passarinvaihtokaan ei auttanaut vaan Kyyjärvi oli selvästi niskan päällä. Erän lopussa ankat saivat muutaman oman lohtupisteen, mutta erä meni selvästi Kyyjärvelle numeroin 19-25.

Kolmannenkin erän Ducks aloitti pirteästi, ja tällä kertaa ote piti. Pavicevic hyäkkäsi viisaasti Ja Kalle Kattelus ja Lauri Vuorinenkin onniistuivat myös hyökkäyksissään.Vaikka Kyky pääsi erän lopussa lähelle niin tällä kertaa ankkojen onnistui pitää etumatkansa. Tämä erä isännille 25-23.

Neljäs erä oli taas vieraiden näytösta. Lumossa ennekin nähty passari Joel Laakso pyöritti hienosti peliä, nuori Renars-Paul Jansons oli hakkurina pitelemätön ja Aivars Petrusevicsin kutospaikan hyökkäykset upposivat melkein kaikki. Positiivista kotijoukkeen puolella oli keskihyökkäyksen toimiminen. Muutaman pisteen Ducks otti erän lopussa, mutta Kyky vei sen numeroin 20-25.

Ottelun parhaina palkittiin Kyky-Betsetistä Joel Laakso ja Vantaa Ducksista Kalle Kattelus. Pro libero oli Kykyn Joel Andersson.

Henrik Porkka rikkoi Ducksin paidassa 1000 liigapisteen rajan.

Joel Laakso, Kyky-Betset:

“Ei ollut helppo peli, oli tunteiden vuoristorataa. Oli kiva palata Lumoon ja oma peli kulki kivasti laitureiden kanssa”.

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks:

”Oli meilläkin tunteiden vuoristorataa. Meiltä meni ehkä vähän yliyrittämiseksi, erän verran peli kulki, saimme nyt hakkurin ja keskipelaajat mukaan”.

Valmentaja Atars Guntris, Kyky-Betset:

“Meidän peli pysyi hyvin kasassa, passari pelasi hyvän pelin. Mutta aina voi olla parempi, voimme tapaa roskapalloja tehokkaammin”.

Valmentaja Juho Rajala, Vantaa Ducks:

“Kokonaisuus oli meiltä tappelua, nyt olimme ekaa kertaa koko rosterilla paikalla. Nyt tapeltiin hyvin puolustuksessa mutta löimme sitten päätä seinään puolustuksessa. Kyky pelasi loistavan pelin”.

Katsojia 454

Savo Volley ja Akaa-Volley taistelivat tasapäisesti - Akaa-Volley vei ottelun viidennen erän jatkopalloilla

Savo Volleyn avausottelu Akaa-Volleyta vastaan Kuopio-hallissa oli juuri niin tasainen kuin ennakkoon odotettiinkin. Savo Volley sai viidennessä erässä jopa yhden ottelupallonkin, mutta ei onnistunut peliä katkaisemaan. Vieraat puolestaan käyttivät hyväkseen toisen saamansa ottelupallon, ja näin kaksi sarjapistettä matkasivat Akaaseen lukemin 2-3 (25-17, 17-25, 21-25, 25-15, 16-18).

- Tasaista vääntöä oli, vahvisti Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

- Hyvä sarjan avaus meiltä. Tarvitsimme tähän alkuun kovan vastustajan.

- Oli vähän epäselvää, kuinka valmis paketti meillä on.

Tällä Tolvanen viittasi hakkuri Joonas Jokelan myöhäiseen liittymiseen harjoitusrinkiin. Maajoukkuekiireiltään Jokela ennätti olla mukana vain kolmissa harjoituksissa ennen peliä.

- Meidän pitää saada toistoja hakkuri/passari -akselille.

Jokela olikin kolme ensimmäistä erää kovasti varjojen mailla. Hän oli kolmen erän jälkeen pari pinnaa miinuksella, ja hyökkäysprosentti oli masentavat 19.

Loppua kohti kokenut pelimies löysi jälleen oman tasonsa, ja oli neljännessä erässä varsin pitelemätön.

- Välillä tuntui, etten ole kolmeen kuukauteen pelannut lentopalloa, vaikka juuri muuta en ole tehnytkään, murehti Jokela.

Vastustajan valmentaja Olli Kunnari kehui joukkueensa peli-ilmettä.

- Sen ainakin voi ottaa tästä pelistä mukaan seuraaviin peleihin, totesi Kunnari.

- Vastaanottopeli kesti meillä hyvin, ja se antoi passarille avaimet käteen.

Passari – savolaisille tuttu Ilja Ivanov – kiitti tarjoilusta, ja pyöritti peliä mallikkaasti lähinnä laitapelaajien kautta. Laidassa eniten pisteitä takoi Matej Smidl (26/+12). Toinen savolaisille tuttu mies Jere Heiskanen (20/+6) oli yhden erän pientä notkahdusta lukuun ottamatta mies paikallaan.

Kotijoukkueen pisteet jakautuivat tasaisesti. Peräti viisi pelaajaa pääsi kaksinumeroisiin lukuihin.

Michael Michelau (18/+9) oli tehokkain.

Passari Kevin Rodriguez osoitti taitavuuttaan – vaikka kotijoukkueen vastaanotto ei ollut aivan parasta a-luokkaa, tekivät molemmat keskipelaajat kovaa tulosta. Paluumuuttaja Tommi Siirilän tehot olivat 12/+8 ja Jakub Kovacin vieläkin paremmat 13/+10. Kovac napsi kuusi torjuntapistettä ja hyökkäsi 70 prosentin teholla.

Alvi Shurdhi hyökkäsi tehokkaasti, mutta horjui hieman vastaanotossaan.

Turkulaiset hakivat pisteet Joensuusta

Karelian Hurmos kohtasi TUTO Volleyn lauantai-illan ottelussa Joensuun urheilutalolla, ottelu alkoi tuto volleyn hallinnassa, kun vierasjoukkue otti jopa 5-0 johtoaseman heti ottelun alkuun. Kotijoukkueen tehokkaimmat pelaajat ensimmäisessä erässä olivat keskellä pelannut Ville Louhela ja hakkurina pelannut Janne Marttila, vieras joukkueen tehokkaimpina olivat William Groffier ja Aleksander Rastamo. Erä oli tasainen loppuun asti ja tilanne oli vielä tasan 22-22, mutta tuto volley oli lopulta parempi lukemin 25-23.

Toinen erä alkoi kotijoukkueelta paremmin ja erä eteni pitkälle hienoisessa kotijoukkueen hallinnassa, vierasjoukkue tuto oli kuitenkin loppuerästä vahvempi ja nappasi toisen erän nimiinsä myös lukemin 25-23.

Pitkän erätauon jälkeen kotijoukkue muutti rosteriaan jälleen, tällä kertaa toisena yleispelaajana pelasi Hurmoksen hakkuriksi joukkueeseen hankittu Alex Nikolov, Kotijoukkueen muutokset toimivatkin hyvin sillä kolmas erä meni kirkkaasti hurmokselle lukemin 25-17.

Neljännessä erässä tuto sai taas hyvän otteen pelistä ja otti hurmoksen karhuista niskalenkin heti erän alussa. Turkulaiset saivat torjunnalla kuriin hyvin hakkurina pelanneen Janne Marttilan ja menivät menojaan, hurmos nousi vielä ottelun lopussa kahden pisteen päähän tutosta, mutta ei pystynyt pysäyttämään heitä ajoissa heidän hakkurin loukkaantumisesta huolimatta.

TUTO Volleyn Joska Försti otti ottelussa sadannen liigatorjuntansa.

William Groffier:

- Puolustettiin paremmin kun aikaseimmissa peleissä. Kaksi viimeistä erää alkoi vähän huonosti, mutta pystyttiin onneksi kääntämään niistä toinen itsellemme ja voittamaan ottelu.

Janne Marttila:

- TUTO Volley oli tänään parempi jatkopallo pelaamisessa, siinä tuli ehkä isoin ero tänään tai ainakin sellainen olo jäi pelistä. Pelasin tänään hakkurina, on siinä joskus ennenkin pelattu ei sillä paikalla ole niin väliä. Meillä on uusi joukkue ja paljon muutosta ja se vaan ottaa aikansa. Pitää vain jaksaa olla kärsivällinen.

Jani Niskakangas:

- Oma peli tai varsinkin peli-ilme näytti hyvältä tänään ja se oli iso muutos edelliseen peliin ja taidettiin me hyökätäkin aika tehokkaasti tänään. Sen huomasi kolmannen erän alussa että keskittyminen rupesi vähän herpaantumaan, mutta ei siinä mitään sen kummempaa sovittiin vain että neljänteen erään mennään päättäväisesti ja hoidetaan homma kotiin.

Daryl Tay:

- Peli oli vähän erilainen meille, koska muutimme kokoonpanoamme vähän eilisen pelin peruusteella ja se tuntui kahden ensimmäisen erän ajan siltä, että pelaajat eivät luottaneet toisiinsa. Janne kantoi joukkuetta kahden erän ajan hyvin, puhuimme pitkällä erätauolla siitä,miten muut voisi auttaa. Aloitimme kolmannen erän hyvin ja voitimme sen mutta olimme vähän epäonnisia, koska tuto pelasi hyviä pätkiä torjunta-puolustuksessa, emmekä saaneet palloa kuolemaan hyökkäyksessä.

Urpo Sivula pommitti VaLePan voittoon

VaLePa Sastamala Tampere – Kokkolan Tiikerit 3-0 (25-23, 25-19, 25-13)

Koululaisten syyslomaviikon aluksi otteluisäntä OP Satapirkka järjesti lapsille erityistä ohjelmaa pelin lisäksi. Katsomossa olikin mukavasti 843 katsojaa. Hieno huomata, että koronan jälkeen ihmiset uskaltavat ja haluavat tulla katsomaan peliä paikan päälle. Onhan se paljon hienompaa itse nähdä akrobaattiset suoritukset ja kokea tunteet laidasta laitaan. Tätä kaikkea oli tänäänkin tarjolla, vaikka alkukauden peli vielä hieman ailahtelee.

Aloituskoonpanot
Esko Ekman, Direito, Franca, Andonovic, Sivula, Pennanen L
Välimaa, Rekomaa, Leppälä, Mäkinen, Jäntti, Keskinen, Mäkiluoma L

Ensimmäinen erä oli selkeästi pukkipaitojen näpeissä. Urpo Sivulalle tuli rajarikko tilanteessa 2-1, se olikin hänen ainoa hyökkäysvirheensä koko pelissä. VaLePa pelasi rennosti ja varmasti ilman hyökkäysvirheitä ja siirtyi 18-10 ja vielä 19-12 johtoon. Sitten kotijoukkue taisi odotella erän loppua. Vastaanotto ei saanut otetta Teemu Lahden ja Rami Rekomaan leijahypäreistä. Pallot nousivat huonosti erän loppuun VaLePalle tuli vielä 3 suoraa hyökkäysvirhettä. Tiikerit nousi kahdesti pisteen päähän, kunnes peli-illan sankari Urpo Sivula ratkaisi erän ykköspaikan hyökkäyksellä.

Toisessa erässä VaLePa johti 17-10 ja päästi Tiikerit 3 pisteen päähän. VaLePa katkaisi Tiikereiden kirin Francan hyökkäyksellä ja Sivulan ässäsyötöllä.

Kolmas erä pysyi VaLePan otteessa loppuun asti eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.

VaLePa pelasi erinomaisen hyökkäyspelin. Ensimmäisen erän vaikeiden hetkien jälkeen pukkipaidat eivät tehneet yhtään suoraa hyökkäysvirhettä. Hakkuri Urpo Sivula pelasi loistavan hyökkäyspelin 65%:n teholla, miinuksena vain yksi rajarikko. Lisäksi hän syötti kolme ässää ja otti kaksi torjuntaa. Gabriel Franca hyökkäsi vahvasti, mutta vastaanotossa oli tänään vaikeaa. Mikko Esko järjesteli kovalla temmolla laitahyökkääjille paikkoja yhtä torjujaa vastaan. Eetu Pennanen oli varma vastaanottaja. Jacob Ekmanin 4 torjuntaa kannattaa myös nostaa esiin.

Tiikereiden pelissä näkyi VaLePan tavoin keskeneräisyys. Joukkueen peli on hivenen muuttunut, koska joukkueen laitahyökkääjät pystyvät aiempaa enemmän päättämään hyökkäyksiä kovilla iskulyönneillä. Lauri Jylhä ja Oskari Keskinen olivat joukkueen kovakätisimmät. Tiikerit puolustivat joukkueena hyvin.

Tiikereiden Antti Leppälä rikkoi ottelussa 3000 liigapisteen rajan.

Oskari Keskinen:

- Vähän oli pätkittäistä meidän pelaaminen. Se on vaikeaa, jos annetaan kaverille heti alkuun kahdeksan pistettä niin sieltä tulla takasin. Reenien kautta lähdetään rakentamaan omaa hyvää peliä.

Urpo Sivula:

- Rakennusvaiheessa ollaan vielä, aika paljon on tekemistä on tuon yhteispelin kanssa ja vastaanotto oli tänään heikkoa. Ja niin kuin Oskari tuossa sanoi, että jos me otetaan 8 pinnaa eteen niin miksi sitten annetaan 6 kaverille siinä sivussa. Hermoiluksi meni tänään, eikä olisi Tiikerien pitänyt saada 15 pistettä erässä omaa hölmöilyä. Tästä pitää kasvaa koko ajan, mutta kohta tulee Mestarien liigan pelit eteen niin pitää olla rivit kunnossa.

Janne Kangaskokko:

- Ihan kelpo suoritus tähän lauantai-iltaan. Vastaanoton kanssa oli ajoittain ongelmia, mutta pidettiin maltti tuossa hyökkäämisessä niin ei siihen liika virheitä kuitenkaan. Syöttöpeli toimi hyvin kotihallissa. Rento tahti on tässä pelien suhteen alkuun ollut. Ensi viikolla tuplapelit ja sen jälkeen lähdetään reissuun. Hyvä kenraaliviikko tulossa Mestarien liigaa varten.