Akaa-Volleylle kauden avauspisteet Tiikerien kustannuksella

10.10.2023

Hakkuri Matej Smidl tahditti Akaa-Volleyn kotivoitoon Kokkolan Tiikeristä Viikon ottelussa maanantaina erin 3-1 22–25, 25–19, 25–18, 25–20.

Avauskuusikot eivät varmastikaan yllättäneet ketään Akaa Areenalle koleasta syysillasta saapunutta. Mustakeltainen miehistö marssi kentälle järjestyksessä Anton Välimaa, Jere Mäkinen, Lauri Jylhä, Antti Leppälä, Oskari Keskinen, Rami Rekomaa ja Aleksi Mäkiluoma. Viimeksi mainittu luonnollisesti liberona.
Akaa-Volley esiintyi jo aiemmilta vuosilta tutussa sinivalkoisessa asussa. Kapteeni Panu Pitkänen sai seurakseen Ilja Ivanovin, Antti Taposen, Matej Smidlin, Jere Heiskasen, Mikko Räsäsen ja libero Louis Pineaun.

Ottelun kahden ensimmäisen erän hahmo oli Akaa-Volleyn tsekkihakkuri Matej Smidl. Ensimmäisen erän alku oli 205-senttiselle pelimiehelle murheellinen. Komean parran kasvattanut pallontappaja jäi heti kärkeen kahdesti Tiikerien tiiviiseen torjuntaan ja kolmas hyökkäys päätyi kokkolalaisten kenttäpuoliskon rajojen ulkopuolelle. Kun neljäs yritys toi pisteen, mies sai pelinsä käyntiin. Erä jatkui tasaisissa merkeissä, mutta ratkaisuhetkillä vieraat olivat terävämpiä. Viimeinen pinna syntyi Mäkisen onnistuttua syöttöviivalta ässän arvoisesti.

Toinen erä alkoi Smidlin näytöksellä. Ensin kaksi suoraa syöttöpistettä, sitten näyttävä ykköspaikan hyökkäys ja kruunuksi kolmas ässä. Tulostaulu näytti tuon jälkeen lukemia 8-4 eikä tiikerilauma näyttänyt tuosta tokenevan. Kotijoukkue hiipi piste pisteeltä karkuun ja selkeään erävoittoon. Akaalaisten tilastoista tässä erässä erottuivat Smidl (7/+5) ja keskipelaaja Taponen (4/+4). Tiikereistä pitää mainita Keskinen (5/+3). Kotijoukkue onnistui vahvasti syötöissään – kokkolalaisten vastaanotto vajosi 19 prosenttiin.

Pitkältä erätauolta saapui sisuuntunut Ivanov. Akaalaispassari johti kiukkuisilla syötöillään kotijoukkueen 4-0 johtoon. Tuota pikaa tulostaululla seisoi 7-1 ja siitä eteenpäin mentiin akaalaisten viedessä erää koko ajan kuuden tai seitsemän pisteen erolla ja lopulta lukemiin 25-18. Tilanteessa 14-8 yleisölle tarjottiin todellinen lentopalloilun namupala, kun kumpikaan ei onnistunut päättämään hyökkäystään onnistuneesti. Lopulta Smidl otti isännän otteet ja löi pallon vastustamattomasti vieraiden kenttään. Erää värittivät useat syöttövirheet, jotka kuitenkin menivät lopulta tasan 6-6.

Neljännen erän nähtiin kolme perättäistä epäonnistunutta torjuntaa. Pallot kimpoilivat käsistä rajojen ulkopuolelle. Mutta sen jälkeen akaalaisista onnistuivat torjunnoissaan ensin Heiskanen ja sitten Smidl kahdesti. Keskisipilä turvautui aikalisään jo lukemissa 5-2. Mäkinen toi vieraat peliin mukaan kahdella ässällään ja aikalisän jälkeen pisteet menivätkin tiikerilaumalle 2-7. Nyt oli Kunnarin vuoro kutsua joukkueensa tauolle, joka ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta. Toinen aikalisä nähtiin lukemissa 7-12. Akaa-Volley teki tässä tilanteessa myös pelaajavaihdon: Heiskanen vaihtoon ja Pozo Hernandez sisään. Kotijoukkueen hetkellisesti yskinyt kone käynnistyi uudelleen. Seuraavan kerran Akaa-Volley nousi johtoon lukemissa 19-18. Hernandez teki hyvää työtä kentälle päästyään (7/+6). Yleispelaajan kädestä lähti onnistuneesti myös ottelupallo.

Smidl hymyili hieman vaivautuneesti tiedotustilaisuudessa.

- Olen tietenkin onnellinen lopputuloksesta. Ottelu ei tosiaankaan ollut helppo, vaikka voitto tulikin.

Jere Mäkinen oli mielestään Akaa Areenan vuoristoradalla.

- Olihan aikamoisia ylä- ja alamäkiä. Hyviä ja huonoja hetkiä vuorotellen.

Olli Kunnari oli tyytyväinen Hernandezin panoksesta.

- Ei ollut peli aika ajoin sellaista kuin haluttiin. Onneksi saatiin penkiltä voimaa. Matej pelasi myös vahvasti.

Mikko Keskisipilän kommentit komppasivat Mäkistä.

- Aika vaihtelevaa peliä oli tänään. Ihan tyypillistä näin kauden alussa. Hiukan tietenkin harmittaa tuo neljäs erä, joka oli kuitenkin tarjolla meille.

Akaa-Volley - Tiikerit 3-1
22–25, 25–19, 25–18, 25–20
Koti:Smidl 26/+15, Räsänen 14/+1, Heiskanen 10/-1
Vieras:Mäkinen 16/+4, Keskinen 15/+7, Rekomaa 6/+4