Akaa-Volleyn ehjempi peli toi voiton Loimusta

21.03.2022

Akaa-Volley siirtyi puolivälieräsarjassa 2 – 1 johtoon Raision Loimusta. Akaan kotisalin 458 hengen tämän kauden ennätysyleisö sai todistaa lemmikkinsä suoraa 3 – 0 (25-21,25-18, 29-27) voittoa.

Ainoa yllätys joukkueiden kokoonpanoissa löytyi penkiltä. Akaa-Volleyn fysioterapeutti Niko Rouvali oli korvautunut Rantaperkiön Iskussa kuluneen kauden pelanneella Petteri Fribergillä. Taustalta löytynee yhteinen työpaikka ja Akaa-Volleyn yhteistyökumppani Kuntoaskel Oy.

Ottelun alku oli katsomosta seurattuna kotijoukkueen aikamoista suttaamista. Hyökkäystehot olivat selkeästi vieraiden hyväksi. Akaa-Volley pysyi pelissä mukana Panu Pitkäsen näyttävien torjuntojen vuoksi. Kenellekään ei liene yllätys, kuka hääri omissa korkeuksissaan. Kumiukko Ali Fazli teki verkolla tuhojaan.

Kun Akaan Kristo Kollo läpäisi kovilla syötöillään Loimun vastaanoton pariin otteeseen, pääsi kotijoukkue ensimmäisen kerran johtoon 15-14. Loppuerä mentiin Akaa-Volleyn komennossa ja viimeinen piste tilastoitiin Pozo Hernandezin hyökkäysvirheeksi.
Toinen erä ei ollut kovinkaan korkeatasoinen.

- En tuntenut joukkuettani toisessa erässä. Emme pelanneet lainkaan omalla tasollamme. Akaa kasvoi suureksi ja me pienenimme pienenemistään, surkutteli Loimun valmentaja Aitos Barreros ottelun jälkeen.

Ja tosiaan, Fazli oli tilastojen valossa Loimun ykkönen (6/+4). Toki keskipelaaja Tayeb Eihisamarein teki kaksi pistettä, mutta ei saanut myöskään kuin kaksi passia Tomi Saariselta. Akaa-Volleyta aiemmissa pudotuspeleissä nöyryyttänyt Kristaps Smits oli varjojen mailla (1/-4) 14 prosentin hyökkäystehoillaan.

Toisen erän käännekohta oli Akaa-Volleyn syöttövaihtoon tulleen Nico Nurmesniemen ässäsyöttö. Sen jälkeen erän voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Barreros yritti vielä erän lopulla löytää uutta virtaa joukkueeseensa vaihtamalla passariksi Mauri Kurpan. Loimaan Jankon kasvatti ei kuitenkaan saanut hyökkäyskalustosta tehoja irti.

Kolmas erä näytti tulevan selkeästi kotijoukkueelle. Se johti erää muutamalla pisteellä, mutta piti omilla virheillään Loimun iskuetäisyydellä. Vieraat kiittivät ja nousivat tasatilanteeseen 20 – 20. Sen jälkeen mentiin piste pisteeltä. Ensimmäinen eräpallo oli Loimulla. Sauli Sinkkonen torjunta ja 24-24. Väinö Rahko onnekkaasti verkkoa myöten Akaan kenttään ja 24-25. Urpo Sivula nelosesta viistoon ja 25-25. Sinkkosen torjunta ja 26-25. Fazli korkealta ja 26-26. Rahkon syöttövirhe ja 27-26. Sivulan käsittelyvirhe, kalapaliikki ja 27-27. Kollo nelosesta viistoon ja 28-27. Sivulan ässä ja 29-27.

Mauri Kurppa moitti joukkuettaan keskittymisen puutteesta.

- Meni vähän löysät housuun. Ei saatu palloa lattiaan ja tehtiin runsaasti virheitäkin. Viimeksi pärjättiin hyvin puolustuksen jälkeisissä palloissa, mutta nyt osat kääntyivät, tutkaili passari tilastopapereista.

Akaa-Volleyn parhaana palkittu Kristo Kollo oli joukkueeseen tyytyväinen, muttei omaan peliinsä.

- Olen aina kriittinen itselleni. Joukkueen peli oli ok kolmannen erän nukahtamista lukuun ottamatta. Sellaiseen ei jatkossa ole varaa, pohti virolaisvahvistus.

Akaan valmentaja Olli Kunnari nosti tilastoista saman seikan kuin Kurppa.

- Nuo puolustuksen jälkeiset hyökkäykset päätyivät meille prosentein 62/50. Tärkeitä pisteitä. Lisäksi meidän syöttöpeli parani edellisistä kohtaamisista. Nyt pitäisi keskiviikkona Kerttulassa jatkaa tästä. Valmista pelimme ei vieläkään ole, mutta eihän se koskaan…

Akaa-Volley - Loimu 3-0
25-21, 25-18, 29-27
Koti:Sivula 17/+11, Kollo 15/+9, Sinkkonen 14/+12
Vieras:Fazli 18/+13, Smits 7/-6, Einisamare 5/+3