Arctic Volley jyräsi Hämeenlinnan nousten pudotuspelipaikalle

04.01.2024

Edellisiltana ensimmäiset pisteet sarjakärjeltä Pölkyltä napannut Hämeenlinnan Lentopallokerho oli Rovaniemellä kuin varjo eilisestä Arctic Volleyn jyrättyä 3-0 -kotivoittoon.

Arctic Volley – Hämeenlinna 3-0 (25-15 / 25-19 / 25-15)

Kovasta pakkasesta huolimatta 246 katsojaa saapui SantaSportille katsomaan Arctic Volleyn vuoden ensimmäistä ottelua.

Ensimmäisen erän ensimmäiset pallot ennakoivat tasaista iltaa. Erän alkupuolella kuitenkin Sarah Glynn oli syöttöruudussa sitä mieltä, että kotijoukkue tulee esittämään kauden parastaan. Vahvan syöttövuoron ja Eveliina Smolanderin torjuntapisteen seurauksena tilanne jo 8-3 kotijoukkueelle, mikä pakotti Giovanni Torchion ottamaan aikalisän. Hämeenlinna pääsikin aikalisän jälkeen hetkellisesti peliin mukaan. Tänään vierailta eniten pisteitä tehtailleen Kerttu Kilpisen hyökkäysvirheen seurauksena kuitenkin tilanteeksi jo 19-13. Hämeenlinnan otteissa näkyi väsymys eilisen viisieräisen ottelun ja bussimatkan jäljiltä. Erä päättyi Kerttu Kilpisen hyökkäysvirheeseen pisteisiin 25-15.

Toiseen erään Giovanni Torchio teki muutoksia kentälle. Michaela Madsen korvasi Lotta Alatalon ja tänään joukkueensa parhaana palkittu Tuuli Tuominen korvasi Heini Kovasen. Erä alkoikin tasaisena ja eteni pitkään tasaisissa merkeissä. Ero kasvoi ensimmäistä kertaa kolmeen pisteeseen, kun Eveliina Smolander hyökkäsi tilanteeksi 11-8, minkä jälkeen Torchio otti erän esimmäisen aikalisän. Arctic Volley hyökkäsi laajalla rintamalla sekä keskeltä että laidasta. Jenni Jantusen, Sarah Glynnin ja Lisa Jaunetin hyökkäykset löysivät kenttään ja pitkien pallorallien värittämässä erässä eero kasvoi jo viiteen, kun Jaunetin hyökkäys painui kenttään ja tilanne oli 20-15. Sarah Glynn syötti tässä tilanteessa jo pelin kolmannen ässänsä ja kasvatti eron kuuteen. Tästä ei enää Hämeenlinna toisessa erässä toipunut. Eräpallotilanteessa Jukka Lehtonen teki vielä tuplavaihdon, ja Neea Tasala sekä Larissa Isokääntä tulivat kentälle peliin mukaan. Larissa Isokäännän pisteellä erä kotijoukkueelle pistein 25-19.

Kolmanteen erään lähdettiin samoin koostumuksin kuin toiseenkin erään. Sarah Glynn syötti jälleen vahvan syöttövuoron ja tilanne oli jo 5-2 erän alkuvaiheilla. Tänään pisteet 12+9 iskenyt Glynn iski tilanteeksi 11-7 ja oli aika ensimmäisen aikalisän. Tämän jälkeen nähtiin molemmilta joukkueilta hyviä puolustuksia, minkä seurauksena nähtiin pitkiä palloralleja. Kotijoukkueen parhaana palkittu Noora Kallinen loisti tänään kentällä ja päätti pitkän pallorallin ja muutti tilanteeksi jo 16-9. Kallinen teki tänään kovat tehot 11+9 ja varsinkin ottelun kolmannessa erässä oli todella vahva hyökkäyksissään. Jukka Lehtonen teki syöttövaihdon tilanteessa 20-12 ja otti Anni Pohjasen syöttämään. Pohjanen syötti kauden ensimmäisen ässänsä ja Arctic Bolley meni menojaan. Ässät tänään kotijoukukeen hyväksi 11-0. Jenni Jantunen syötti pelin kolmannen ässänsä, minkä seurauksena erä- ja ottelupallo kotijoukkueelle. Sarah Glynn sai kunnian päättää pelin ja kolmannen erän pisteisiin 25-15. Jukka Lehtosen mukaan tämä oli ehdottomasti kauden vahvin esitys Arctic Volleyltä. Ottelu Arctic Volleylle erin 3-0.

Tuuli Tuominen, Hämeenlinna

- Eilinen varmasti vaikutti siten, että energiaa meni eilen paljon. Sen taakse ei voi kuitenkaan mennä. Meidän olisi pitänyt pystyä parempaan. Perusasioissa olimme huonoja tänään. Syöttövastaanotossa pystymme parempaan. Passarilla ei ollut helppo työ tänään.

Noora Kallinen, ArVo

- Peli tuntui hyvältä. Joukkueella meni hyvin ja se antoi boostia myös omaan peliin. Joukkueena jokainen pelin osa-alue toimi hyvin. Syöttö oli tänään vahva. Sillä saimme rikottua vastustajan vastaanottoa.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna

- Minulla ei ole oikein kommentoitavaa. Teimme valtavan määrän virheitä tänään. Emme olleet pelissä mukana. Emme pelanneet, kuten osaisimme. Nuori joukkue ei onnistunut eilen käyttämään paikkaa voittaa sarjakärkeä. Se ei kuitenkaan vaikuttanut liiaksi tähän iltaan. Onneksi loukkaantumisia ei tullut