Seuraa meitä somessa:

Collins ja Kaislasalo Mestaruusliigan kauden ensimmiset kuukauden pelaajat

01.11.2017

HPK:n passari Chloe Collins ja LEKA Volleyn hakkuri Samuli Kaislasalo on valittu kauden 2017-2018 ensimmäisiksi kuukauden pelaajiksi (syys-lokakuu) lentopallon Mestaruusliigassa.

22-vuotias passari Chloe Collins on alkukauden aikana osoittanut olevansa todella monipuolinen pelintekijä, josta on vaikea löytää heikkouksia.

Yhdysvaltalaisen Collinsin johdolla HPK johtaa liigaa kuunvaihteessa voitettuaan syys-lokakuussa kuusi ottelua kahdeksasta.

- Mielestäni Chloe Collins on yksi lahjakkaimmista passareista, jota olen saanut valmentaa. Hän on kova tekemään töitä positiivisella asenteella. Teknisesti ja taktisesti hän on kypsä pelaaja ikäisekseen. Hän muistuttaa minua kovasti Lindsay Bergistä (kaksinkertainen olympiafinalisti), jonka kanssa tein töitä Novarassa valmentaessani, HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini kuvailee kuukauden pelaajaa.

Collinsin tapaan 22-vuotias Samuli Kaislasalo puolestaan oli syys-lokakuun paras pistemies miesten Mestaruusliigassa 21,9 pisteen ottelukeskiarvolla ja näin ollen todella tärkeä palanen joukkueensa LEKA Volleyn neljän otteluvoiton ja 12 sarjapisteen takana. Kaislasalon hyökkäysprosentti oli mainio 48%.

- Samuli Kaislasalo on perusluonteeltaan rauhallinen, mutta omaa kilpailijan asenteen, jolloin tulee näkyviin halu voittaa ja ottaa vastuuta.
Alkukausi on ollut häneltä hyvä ja tasainen. Ehjä kesäharjoittelu on kaiken tämän takana ja uskon että tulemme näkemään kauden mittaan vieläkin paremman Kaislan, kuvailee hakkuriaan LEKA Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Naisten tähdistössä nähtiin peräti viisi ensikertalaista, kun vain Hillaelina Hämäläinen (LP Viesti) ja Karoliina Friberg (Nurmon Jymy) on valittu saanut kunnian aiemmin. Fribergille valinta oli uran viides ja Hämäläiselle ennätyksellisesti peräti 24:s.

Miesten tähdistössä oli neljä ensikertalaista, joista Kaislasalo oli ainoa suomalainen. Mikko Esko (VaLePa) valittiin nyt tähstöön seitsemännen kerran, kuten myös Matti Oivanen (Hurrikaani-Loimaa). Eetu Pennaselle valinta oli uran kolmas.

Kuukauden tähdistöt on valittu kaudesta 2009-2010 ja kuukauden pelaajat kaudesta 2003-2004 lähtien.

Naisten syys-lokakuun tähdistö 2017
Passari: Chloe Collins, HPK (1. valinta tähdistöön)
Hakkuri: Malina Terrell, Pölkky Kuusamo (1)
Yleispelaaja: Suvi Kokkonen, HPK (1)
Yleispelaaja: Alexandra Vajdova, Nurmon Jymy (1)
Keskipelaaja: Karoliina Friberg, Nurmon Jymy (5)
Keskipelaaja: Jessica Wagner, LP Kangasala (1)
Libero: Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti (24)

Miesten syys-lokakuun tähdistö 2017
Passari: Mikko Esko, VaLePa (7)
Hakkuri: Samuli Kaislasalo, LEKA Volley (1)
Yleispelaaja: Eetu Pennanen, ETTA (3)
Yleispelaaja: Thomas Douglas-Powell, Hurrikaani-Loimaa (1)
Keskipelaaja: Matti Oivanen, Hurrikaani-Loimaa (7)
Keskipelaaja: Trent O´Dea, Raision Loimu (1)
Libero: Florian Ringseis, VaLePa (1)

(Kuvat: Tuomas Pelto ja Veli-Matti A. Pitkänen)

  Takaisin