Seuraa meitä somessa:

Czakan johti LP Viestin revanssiin Pölkystä

09.10.2020

LP Viesti ja Pölkky Kuusamon toinen ottelu viikon sisään päättyi uskomattomien vaiheiden jälkeen kotijoukkueen 3-2 -voittoon (25-22, 13-25, 13-25, 28-26, 15-13). Kotijoukkueen keskipelaaja Anna Czakan nousi ottelun hahmoksi nostaen joukkueensa pelaamaan voitosta neljännessä erässä 11 pisteellään.

Ensimmäisessä erässä oli selkeästi revanssin makua ja kuusamolaisten hermoilu syöttöruudussa teki LP Viestin pelaamisesta helpompaa. Joukkue karkasi alussa kapteeni Noora Kososen kolmella ässäsyötöllä muutaman pisteen johtoon, joka piti erän loppuun asti.

Toisen erän alun tasaisuus katosi silmänräpäyksessä, kun erän hahmo, Kuusamon Ella Autere, dominoi verkkoa. Hän teki viisi pistettä putkeen (välissä yksi vastustajan lyöntivirhe) eikä antanut LP Viestin hyökkääjille mahdollisuuksia. Salolaisten pelihuumori katosi ja tilanne oli vaihtunut 6-5 -johdosta 6-12 -tappiotilanteeseen. Tuosta ei kotijoukkue enää noussut, vaikka LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen yritti vaihdoilla piristää peliä. Lopulta salolaisilla oli kentällä varsin nuori kaarti, kun peräti neljä aloitusseitsikon pelaajaa oli vaihdettu. Eräpisteet selkeät 13-25.

Meno ei muuttunut kolmanteen erään vaan Pölkky vei peliä miten halusi. Kuusamon joukkue oli täynnä onnistujia ja erä samoin luvuin Kuusamolle kuin toinenkin (25-13).



Kukaan varmasti uskonut neljännen erän tilanteessa 13-18, että LP Viesti saisi peliään kuntoon. Kuusamolla oli hyvä henki päällä ja varsinkin Polina Malik oli pitelemätön. Jessica Kosonen puolusti rohkean hyökkäyspelinsä lisäksi erittäin uhrautuvasti. LP Viestin Anna Czakan oli kuitenkin päättänyt, että peli ei pääty 3-1 – tappioon vaan teki erään uskomattomat 11/+11 ja erä päättyikin kuvaavasti hänen torjuntaansa. Keskipelin salolaisilla mahdollisti mahtavan nostopelin pelannut libero Netta Laaksonen.

Ratkaisuerässä Kuusamo näytti painelevan erävoittoon sen johtaessa erää 13-10. LP Viestin aikalisän jälkeen kääntyi kuitenkin uusi lehti, kun salolaiset voittivat seuraavat viisi palloa Anniek Siebringin hyvän syöttövuoron avustuksella.

Jessica Kosonen, Pölkky Kuusamo:

- Harmittaa, että hävittiin, tottakai Oli ihan omissa käsissä ja annettiin lopussa mahdollisuus vastustajalle tulla mukaan. Pelattiin kyllä myös hyvin, eikä pelkastään ollut heidän huonoutta ne selvät erät. Loppu häslättiin itse. Neljännessä erässä ote herpaantui. LP Viesti nosti tasoaan edellisestä pelistä ja varsinkin syötössä tulivat kovempaa kotisalissaan. Toki tämä tiedettiin. Kokonaisuudessaan oli parempi peli kuin edellinen. Ei luultu, että peli olisi ollut ohi neljässä erässä, vähän vaan ote herpaantui. Viesti nosti tasoaan edellisestä pelistä ja varsinkin syötössä tulivat kovempaa kotisalissaan. Kokonaisuudessaan oli tasoltaan parempi peli. Oma peli ei tyydytä koska hävittiin.

Anna Czakan, LP Viesti:

- En muista että kovin usein teen yli 20 pistettä pelissä. Pitää kiittää joukkuetta, että päästiin hyvin hyökkäämään keskeltä, sillä hyökkäystä ennen pitää tapahtua hyviä asioita. Ei luovutettu, kuten viime Kuusamon pelissä. Saatiin taisteluilme takaisin häviöerien jälkeen, sen näki pelikavereiden silmistä, että me halutaan tämä voittaa. Kyllä tämä peli tuntuu kropassa, onneksi on vapaa viikonloppu.



Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Tottakai harmittaa, että tehdään noin kova duuni, että päästään tuollaisiin asemiin kuin viimeisissä tappioerissä ja sitten päästetään vastustaja mukaan peliin. Pitkiä pätkiä pelattiin kuitenkin hyvää lentopalloa. Pelin alussa oltiin pelokkaita, se täytyy korjata seuraavaan peliin. Hatunnosto LP Viestille, olivat pari erää aika yössä, mutta eivät luovuttaneet. Harvinaisia erälukemia kuitenkin Salohallissa nuo 13 pisteen erät. Pystymme pelaamaan hyvää lentopalloa, sillä ajatuksella lähdetään huomiseen Vampula-peliin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hyvä taistelu oli, aika monta ottelua mullakin takana, enkä tällaisia paljon ole nähnyt. Saimme kahdessa erässä 26 pinnaa yhteensä ja sama meno jatkui neljännessä erässäkin, mutta kuitenkin käänsimme ottelun. Tehtiin paljon vaihtoja toisessa ja kolmannessa erässä, mutta neljännessä päätettiin ettei vaihdeta, kun vaihdot eivät olleet pelin suuntaa muuttaneet. Viktoriia Tuchasvili löysi Anna Czakanin loistavasti aina kun oli mahdollisuus ja melkein aina oli pallo sen jälkeen Kuusamon kentässä. Viidennen erän nousu neljännen erän kirin jälkeen oli myös komea, veimme sen 5-0. Molemmat joukkueet pelasivat mielestäni paremmin kuin Kuusamossa.

Yleisöä 332



LP Viesti - Pölkky 3-2 (25-22, 13-25, 13-25, 28-26, 15-13)
LP Viesti: Czakan 21/+16, Kosonen 12/+3, Andrikopoulou 12/-1
Pölkky: Kosonen 21/+11, Malik 20/+13, Pyhäjärvi 17/+8
Ässät 12-13, syöttövirheet 11-17, torjunnat 8-13, hyökkäys% 39-46, vastaanotto% 52-48

Pistekilpailu:
3 Czakan LP Viesti
2 Lindberg Pölkky
1 Kosonen LP Viesti

PROlibero
Laaksonen LP Viesti

Parhaat pelaajat:
Taylor Lindberg, Pölkky
Anna Czakan, LP Viesti

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Kuvat: Markus Moisio


  Takaisin