Ducks avausvoittoon, Sampo juhli Loimaalla ja ETTAlle avaustappio LEKAn toimesta

04.11.2017

Lauantainen miesten kolmen ottelun kierros tarjosi mielenkiitoiset tulokset. Vantaa Ducks nappasi murskavoitolla Tiikereistä kauden avausvoittonsa, Sampo Volley haki pisteet Hurrikaanilta ja LEKA Volley aiheutti ETTAlle kauden avaustappion.

Vantaa Ducks voitti ja harppasi sarjataulukossa monta pykälää

Vantaa Ducks otti kauden avanneen 10 tappion putken katkaisuksi selkeän kotivoiton samalla liigan viimeiseksi pudonneesta Kokkolan Tiikereistä 3–0 (25–19, 25–16, 25-13).

Ensimmäistä kertaa kauden 2017 – 2018 aikana ankat avasivat pelin ykköskuusikollaan Balint Magyarin tervehdyttyä umpilisäkkeen leikkauksesta. Tilanteessa 10 – 5 otti vierasjoukkueen päävalmentaja Tapio Nissi erän ensimmäisen aikalisänsä. Alpár Szabón kahden torjunnan jälkeen kotijoukkueen johtaessa 14 – 9 mentiin tekniselle aikalisälle. Hakkuri Antti Vallinin syötettyä ässän, oli Tapio Nissi pakotettu ottamaan erän toisen aikalisänsä tilanteessa 18 – 12. Kotijoukkueen peli oli viimeinkin auennut alkukauden solmustaan. Erän loppukin meni ankkojen hallinnassa ja erä lopulta helposti ankoille pistein 25 – 19.

Toinen erä meni alusta lähtien Vantaa Ducksin tahdissa. Tekniselle mentiin Vallinin torjunnan jälkeen tilanteessa 14 – 11. Tiikerit rimpuili kohtuullisesti, mutta aloitusvirheet määrä tuhosivat yrityksen. Miro Määttäsen onnistuneen nelospaikan rajalyönnin jälkeen Tapio Nissi otti aikalisän tilanteessa 17 – 12. Tiikereiden hakkuri Jylhän lyötyä pitkäksi otti Nissi erän toisen aikalisänsä tilanteessa 20 – 14. Toinen erä kääntyi lopulta teurastushenkiseksi ainakin eränumeroiden 25 – 16 perusteella.

Tiikerit johti hetken kolmannen erän alussa ja sitten ankat ottivat tahtipuikon. Tilanteessa 11 – 6 otti Tapio Nissi erän ensimmäisen aikalisän. Tiikerit tekivät erässä edelleen myös omia virheitä ja Lasse Jylhän syötettyä verkkoon tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 8. Ankat puolestaan pelasivat rentoa ja tehokasta peliä. Tiikerit melkein romahtivat ja estääkseen romahduksen Tapio Nissi otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 17 – 8. Antti Leppälän syöttövuorolla Tiikerit saivat juonesta kiinni ja Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 21 – 12. Loppu meni kuitenkin Vantaa Ducksin tahdissa ja erä kotijoukkueelle 25 – 13. Koko ottelu hienosti 3 – 0. Tiikerit oli yllättävän kesy ja viidakon kuningas kaatui Lumon tatamiin ankkojen vahvalla esityksellä, eläinkunnassa kaikki hyvin.

Otteluisäntä Neliskulma palkitsi ottelun parhaana kotijoukkueesta Balint Mágyarin ja Kokkolan Tiikereistä Antti Leppälän.

Passari Balint Mágyar, Vantaa Ducks

- Viimeinkin tuli voitto. Olemme siitä todella onnellisia. Oli mukavaa päästä sairausloman jälkeen takaisin peliin.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Kyllä voitto tuntuu hyvälle. Olen joutunut aika paljon pohtimaan näitä juttuja häviöputkemme aikana. Saimme hyvän valmistelujakson tähän peliin ja kirsikkana kakun päälle saimme Magyarin takaisin avaavaan kuusikkoon. Meidän kausi alkoi nyt. Laitapelaajat luottivat siihen, että passi tulee paikalle ja jälki oli tänään sen mukaista. Magyarilla oli tänään vaihtoehtoja mihin tarjoilla palloa. Kahden viikon tauko tulee hyvään paikkaan ja saamme tehdä myös pitkästä aikaa fysiikkaa. Pelaajat saavat tulevana viikonloppuna vapaata, joka varmasti tekee myös hyvää.

Lauri Jylhä, Tiikerit

- Tosi huono peli meiltä. Sakkasi ihan jokainen pelin osa-alue. Ei yllättänyt, että ankat tulivat näin vahvasti. Täytyy mennään vaan nöyränä pajalla hiomaan peliä kuntoon.

Päävalmentaja Tapio Nissi, Tiikerit

- Mitään on turha selitellä, totean vain, että otan täyden vastuun peliin valmistautumisesta. Toki mitään en ota pois vastustajalta, joka pelasi hyvin. Hakkurin sairasloma jatkuu ja tänäänkin hakkurina pelannutta Lauri Jylhää olisi tarvittu vastaanottajana.

Sampo Volley haki maukkaan vierasvoiton Loimaalta

Sampo Volley haki maukkaan vierasvoiton lauantaina Hurrikaanista ja nousi tasapisteisiin loimaalaisten kanssa. Loppunumerot olivat 1-3 (25-22, 19-25, 17-25, 22-25).

Sampon ex-Hurrikaanit Aleksi Kaatrasalo ja Petteri Penttinen eivät peitelleet iloisuuttaan, kun kaksikko muun joukkueen kanssa aloitti voitonjuhlat Loimaan liikuntahallissa Kaatrasalon iskettyä ratkaisevan pallon kenttään. Kaksikolla oli syytä riemuun, sillä Penttiselle voitto oli ensimmäinen Sampo-paidassa Loimaalla. Kaatrasalo on sentään kerran aikaisemmin päässyt kokemaan voittoisan pelin Hurrikaania vastaan vanhassa kotisalissaan.

Tällä kertaa Sampon voitto tuli jopa helposti. Hurrikaani jaksoi mukana vain avauserän. Sen jälkeen ote siirtyi vieraille.

Hurrikaani sai tasaisen alun jälkeen revittyä kolmen pinnan kaulan tilanteessa 9-9 torjumalla juuri Häyrisen ja Enderwin Herreran hyökkäykset. Hurrikaani onnistui pitämään johtonsa loppuun saakka, vaikka Sampo välillä hätyyttelikin.

Toinen erä oli kiihkeä. Pallorallit eivät olleet mitään lentopallon highlight-kamaa, mutta yleisö sai nähdä monenlaisia puolustus- ja hyökkäysvariaatioita. Tuomaristolla oli vaikea tehtävä, kun molemmat joukkueet pitivät ns. kiukaan kuumana. Erän alussa Sampo-pelaajat ihmettelivät muutamia viheltämättä jätettyjä Hurrikaani-virheitä ja erän lopulla paloivat puolestaan kotijoukkueen käämit. Yhtä kaikki, tuomiot menivät varmaan loppujen lopuksi melko oikeudenmukaisesti.

Pelillisesti Sampo johti erää koko ajan. Hurrikaani pääsi lähelle, mutta Mikko Väliahon kolme ässää ja muutenkin 100% hyökkäyspeli siivitti pielavetiset lopulta selkeään erävoittoon. Hurrikaani pääsi tosiaan lähelle, mutta kentälle takakenttäkierroksella vaihdettu Petteri Penttinen hoiti maukkaat hyökkäyspaikat Sampo-hyökkääjille ja varmisti joukkueelleen erävoiton.

Kolmannessa erässä Sampo pisti vielä lisää kierroksia koneeseen. Se paransi edelleen sekä vastaanotto- että hyökkäyspeliään. 77 % vastaanotosta Aleksi Kössin kelpasi rakentaa iskupaikkoja hyökkääjistölleen, josta erityisesti yleispelaaja Andrus Raadik ja hakkuri Häyrinen tekivät tuhojaan.

Neljäs erä alkoi Hurrikaani-merkkisesti. Kolmannessa erässä hakkuri Antti Ropposen tilalle tullut Tapio Toiviainen jatkoi kokoonpanossa myös neljännessä erässä, mutta tällä kertaa yleispelaajan paikalla Thomas Douglas-Powellin tilalla. Tapio toi peliin uutta sähinää ja onnistui hyvin ohittamaan Sampo-torjunnan. Tapsa jäi kuitenkin joukkueen ainoaksi valopilkuksi eikä Hurrikaani pystynyt vastaamaan Sampon rajuun loppurypistykseen. Aleksi Kössi lamaannutti ässäsyötöllään Hurrikaanin pelin ja siirsi samalla joukkueensa 19-21-johtoon. Hurrikaani tuntui menettävän uskonsa voittoon eikä Sampo jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan nappasi pitkästä, pitkästä aikaa pinnat mukaansa Loimaalta.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

- Täällä on aina ollut kivoja pelejä, tiukkoja taistoja. Tänään onnistuimme pitämään tunnetason kuitenkin aisoissa. Teemana oli katkoa Hurrikaanin syöttörummutus. Onnistuimme siinä. Lisäksi torjunta-puolustuspelimme Hurrikaanin jatkopalloissa toimi tosi hyvin.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Sammon vastaanotto (57%) toimi ihailtavasti, ja oli parempi kuin meidän syöttö. Tunnetaso oli korkealla, ehkä liiankin korkealla. Tahdottiin liikaa, mutta jäätiin siksi telineisiin.

Andrus Raadik (Sampon paras):

- Paljon syöttövirheitä oli itsellä, muuten olen esitykseen tyytyväinen. Tänään onnistuimme hyvin vastaanotossamme.

Tapio Toiviainen (Hurrikaanin paras):

- Sampo voitti meidät syöttöpelissä, vaikka sen pitäisi olla meidän vahvuutemme. Yli 800 katsojaa sytytti kyllä, kun viimein pääsin pelaamaan.

LEKA Volley aiheutti ETTA:lle avaustappion

Etta koki Studentian hornankattilan ja kuukauden pelaaja Samuli Kaislasalo vei nuorten hakkureiden kohtaamisen. LEKA onnistui murtamaan Ettan puolustuksen monipuolisella hyökkäyspelillä. Loppunumerot olivat oululaisten kauden ensimmäisessä pistemenestyksessä ja tappiossa 3-1 (22-25, 25-20, 26-24, 25-21).

1. erä: Markus Väisänen aloittaa ottelun syötöllään. Kuppinosto Silventoiselta ja kapteeni Lehtonen niittaa ensimmäisen pisteen. LEKA aloittaa ottelun terävämmin ja siirtyy Lehtosen torjunnalla 4-2 johtoon. Kapteeni tehnyt kolme pistettä neljästä. Torilla on kiirinyt huhu, että LEKA olisi harjoitellut viikolla paljon keskihyökkäyksiä. Etta kirii ja nyt ollaan tasatilanteessa 9-9. Silventoisella on hiha tärissyt, kun mies on joutunut passihommiin. Studentian yleisökin on nyt todennut, että Ettalla yksi mies on huimissa korkeuksissa. Jens Ahremarkin keskihyökkäykset lähtevät todella korkealta. Tekniselle aikalisälle mennään vieraiden 13-14 johdossa. Etta palaa aikalisältä terävästi ja nykäisee parin pisteen kaulan. Tuovisen ensimmäinen aikalisä tilanteessa 13-16. Sideout peli toimii kummallakin, kunnes Kaislasalo lyö nelospaikalta vapaalta paikalta leveäksi. Tuovinen ottaa toisen aikalisän tilanteessa 16-20. Ettan puolustus ja vastaanotto on ollut jäätävässä vireessä, mikä näkyy myös tulostaululla. Erä Ettalle 22-25. Ratkaisuna aivan huikea puolustuspelaaminen. Kaislasalo ja Jokela mieheen kuusi pistettä.

2. erä: Ei vaihtoja. Vahva alku Ettalta, tilanne 2-4. Olli Kuoksan filosofia on takertunut joukkueen dna:han kuin purkka tukkaan. Etta taistelee joka pallosta hullun lailla ja usein se voittaa pisteen. Ensimmäinen miinus Ettan vastaanottoon tulee Samuli Kaislasalon paukauttaessa pallon Anssi Hakalan oksiin. Taistelutahto näyttää tarttuneen myös LEKA:an. Nähdään kaksi huikeaa taistelupalloa, jossa laidat ryskyivät ja miehet sukelsivat laitamainosten sekaan. Onneksi ei vahinkoja päässyt käymään. LEKA siirtyy 12-11 johtoon, kun Jokela lyö pallon tyhjältä verkolta pitkäksi. Tekniselle mennään 14-11 tilanteessa. Etta kirii tuttuun tyyliin tilanteeksi 15-14 ja Jukka Tuovinen ottaa aikalisän. Hakalan puolustuspallo tippuu viivalle hölmistyneen Kaislasalon katsellessa vieressä ja libero nappaa näin hyökkäyspisteen. Kaislasalo syöttää rullan Ettan etukenttään ja Kuoksa ottaa aikalisän tilanteessa 19-15. Erä 25-20. LEKA pystyi parantamaan omaa hyökkäyspeliään puolustusten jälkeen ja oli muutenkin hieman tehokaampi Kaislasalon, Kocin ja Lehtosen johdolla.

3. erä: Tutut kuusikot jatkavat. LEKA aloittaa tuttuun tyyliinsä kolmannen erän eli erittäin vaisusti. Etta karkaa nopeasti 1-4 johtoon. LEKA tasoittaa tilanteen 4-4, ja nähdään ottelun pisin palloralli. Rättiväsyneet pelaajat keräävät hetken voimia ja sitten ralli taas jatkuu. Tasatahtiin edetään 11-11. Erässä ollaan nähty tavanomaista enemmän niin syöttö- kuin hyökkäysvirheitä. Ettalla enemmän syöttövirheitä kun taas LEKA:lla enemmän hyökkäysvirheitä. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n niukassa 14-13 johdossa. Erä etenee LEKA:n parin pisteen etumatkalla, kunnes Pennanen onnistuu murtamaan Kocin vastaanoton. Jukka Tuovinen ottaa aikalisän tilanteessa 19-18. Eelis Karinen tulee Kocin tilalle vahvistamaan vastaanottoa ja LEKA onnistuu katkaisemaan Pennasen hyvän syöttövuoron. Kuoksa ottaa aikalisän tilanteessa 23-22. Erittäin jännittävä peli menossa! Olli Kuoksan erikoinen seuraavaksi eli toinen aikalisä ilman yhtään syöttöä välissä. Verkkotuomarin erikoinen sitten seuraavaksi, kun LEKA:lla eräpallotilanne. Pallo uusitaan tuomarin seikkaillessa päätuomarin huomaamatta. Sählinki tarkoittaa sitä, että tämä erä menee jatkopalloille. LEKA ratkaisee nopeasti erän itselleen 26-24. Todella tasaisen erän hahmona jälleen Samuli Kaislasalo.

'4. erä: Ville Kaksonen aloittaa toisen keskitorjujana. Alkutahdit mennään tasatahtiin 3-3 ja Kaislasalo saa tehdä täyden päivätyön väistäessään Pennasen tosi leveäksi mennyttä syöttöä. LEKA kairaa pallo kerrallaan pientä johtoa. Jokelan rajarikon jälkeen tilanne 6-4. Marginaalit ovat pienet kahden hienosti taistelevan joukkueen välillä. Välillä nähdään laadukasta ja yleisöön menevää lentopalloa. Väisänen palaa kentälle Kaksosen tilalle tilanteessa 8-8. Ettan aikalisä tilanteessa 12-10. Tekniselle aikalisälle mennään LEKA:n 14-12 johdossa. Joonas Jokela yrittää pitää Ettaa pelissä mukana, mutta mies ei saa riittävästi taustatukea muilta tällä hetkellä. LEKA pystyy hyökkäämään laajemmalla rintamalla Kaislasalon, Kocin ja Lehtosen lyödessä tahtia. Nähdään aika erikoisia ratkaisuita tuomaririntamalla, mutta ne eivät onneksi tätä peliä ratkaise. Jännittävät vaiheet jatkuvat huikeiden puolustusten saattelemana. Tilanne nyt 17-16 kotijoukkueelle. Kuoksa ottaa aikalisän tilanteessa 22-19. LEKA näyttää rullaavan tärkeään kolmen pisteen voittoon. Erä 25-21 ja Ettalle kauden ensimmäinen tappio.

Jukka Tuovinen, LEKA päävalmentaja:

- Hyvä peli molemmilta. Toisesta erästä alkaen saatiin käännettyä peliä meidän suuntaan. Torjunta ja hyökkääminen parantui merkittävästi. Hyvä harjoitusviikko toi hyvän tuloksen tästä pelistä.

'Olli Kuoksa, ETTA päävalmentaja:

- Onnea LEKA:lle, hieno taistelu molemmilta. Ensimmäisen kerran tällä kaudella vastapuoli osasi asettaa torjunnan hyvin. Kaislasalo ja Lankinen söi tänään meidän eväät. Pelaajien suoritustaso on parantunut viime kaudesta ja harjoittelun kautta tulokset ovat olleet hyviä.

Jukka Lehtonen, LEKA:

- Tänään voiton avaimena oli kova torjuntapeli ja virheiden karsiminen joka osa-alueella.

Niko Haapakoski, ETTA:

- LEKA oli tänään parempi hyökkäyssuuntaan. Meillä oli tänään kauden huonoin hyökkäysprosentti ja jäätiin liian monta kertaa torjuntaan.