Seuraa meitä somessa:

Ducks haki vierasvoiton - Sampo, VaLePa ja ETTA kovia kotonaan

27.01.2018

Mestaruusliigan lauantai-illassa Ducks haki vierasvoiton - Sampo, VaLePa ja ETTA olivat kovia kotonaan.

ETTA otti pohjoisen herruuden itselleen

Lentopalloseura ETTA voitti Team Lakkapään pohjoisen derbyssä lukemin 3-1 (23-25, 25-18, 25-21, 29-27). Neste Hiirosen isännöimä ottelu oli tasainen ja viihdyttävä taistelu pisteistä, jonka oululaiset käänsivät itselleen parantuneen hyökkäyspelin ansiosta.

Ottelu alkoi Lakkapään hallinnassa ja se johtikin ensimmäistä erää jo 17-21. ETTA nousi kuitenkin vielä taistelemaan erävoitosta mutta Lakkapää oli terävämpi ratkaisupalloissa. ETTA tuskaili vielä ensimmäisessä erässä hyökkäyksensä kanssa mutta toiseen erään siihen tuli selkeä parannus. Passari Niko Haapakosken ja hyökkääjien yhteistyö alkoi sujumaan ja sitä myötä ottelun ote siirtyi oululaisille.

ETTA vei toisen erän selkeästi ja hallitsi myös kolmatta ja neljättä erää vaikkakin Lakkapää pyristeli välillä rinnalle ja ohikin.

Neljännen erän lopusta tuli todellinen trilleri, jossa molemmat joukkueet pääsivät yrittämään erän lopetusta useampaan otteeseen. ETTA nousi ottelun voittoon tiukan taistelun jälkeen, kun hakkuri Joonas Jokela löi viimeisen pallon kenttään 1-paikalta.

Ottelun ratkaisu oli ETTA:n parantunut hyökkäyspeli, jossa eteenkin Eetu Pennanen nousi esiin muutaman hieman vaisumman pelin jälkeen. Myös vaihdosta joka erässä kentällä käynyt Jiri Hänninen (5 +4) pelasi hienosti ja teki tärkeitä pisteitä kovissa paikoissa. Jirin ohella myös vaihdosta toisessa erässä kentälle tulleen ja loppupelin pelannut Ville Kaksonen pelasi hienon ottelun.
ETTA:n parhaana palkittiin Eetu Pennanen (20 +11) ja Lakkapäältä pokaalin pokkasi Jouni Palokangas (14 +8).

Jouni Palokangas:

- Päällimmäisenä tunteena on että ei aivan riittänyt. Sorruttiin hieman hätäilyyn eikä hyvänkään vastaanoton jälkeen pystytty hyökkäämään hyvin kuin ajoittain. Tällä hetkellä meidän pelin taso ei riitä.

Henri Tuomi:

- Silloin kun pysymme meidän pelitaktiikassamme, niin peli toimii mutta kun ETTA:n tasoista joukkuetta vastaan et tee oikeita asioita, niin he kyllä käyttävät paikkansa. Sitoutuminen omaan pelityyliin ei ole tällä hetkellä hyvää. Muutamat pelaajat näyttävät siltä että eivät haluaisi olla kentällä ja siitä pitää jutella joukkueen kanssa. ETTA oli tänään parempi.

Eetu Pennanen:

- Totta kai nyt on hyvä fiilis kun voitettiin. Hyökkäyspelaaminen parani edellisiin peleihin verrattuna mutta tärkeämpää oli, että koko joukkue oli tänään läsnä kentällä ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla.

Olli Kuoksa:

- Meidän peli perustuu pohjattomaan luottamukseen meidän arvoihin ja vaikka välillä tulee virheitäkin, niin uskomalla omaan tyyliin, se tuloskin tulee joskus. Ensimmäinen erä taas tuskailtiin hyökkäyksen kanssa mutta olin luottavainen, että se alkaa toimimaan pelin edetessä. Jiri Hänninen ja Ville Kaksonen tulivat hienosti vaihdosta sisään ja molemmat toivat paljon hyviä asioita kentälle. Ihan siistiä, kun voitetaan näitä pelejä.

LähiTapiolan pisteet
3 Pennanen ETTA
2 Jokela ETTA
1 Palokangas Lakkapää

Etta - Team Lakkapää 3-1
23-25, 25-18, 25-21, 29-27
Etta: Jokela 21/+11,Pennanen 20/+11,Ronkainen 10/+3
Team Lakkapää: Schouten 20/+8,Palokangas 14/+8,Walsh 13/+8
Katsojia: 528

Ottelutilasto

Ducksille tärkeät pisteet Kokkolassa

Kokkolassa pelatun kuuden pisteen ottelun vei Vantaa Ducks numeroin 1-3 (17-25, 16-25, 25-21, 22-25). Ducks tuli Kokkolaan voittajan asenteella ja Tiikerit kangistuivat ”pakkovoiton” edessä.

Ensimmäinen erä näytti mitä tuleman piti. Molemmat joukkueet taisivat jännittää ja alussa tehtiin runsaasti syöttövirheitä. Tiikereille 5 ja Vantaa Duckseille 3 kpl. Näistä 6 kappaletta, kun tilanne oli 6-7. Erä jatkui siten, että Ducks tarkensi peliään ja Tiikerit teki virheitä virheiden perään. Tilanteessa 10-19, 33 prosentin hyökkäystehoilla pelannut Gustavsson vaihdettiin Benjami Montoseen, joka teki saamastaan kolmesta passista kaksi pistettä. Erä kuitenkin selkeästi Duckseille.

Toinen erä alkoi tasapäisenä, ainakin näennäisesti, tilanteeseen 7-8 saakka. Siihenkin saakka vain Ducks oli johtanut, tai tilanne oli tasan. Miro Määttäsen syöttövuorolla Ducks repi eroa ja veivät sitä myöten koko erän. Tiikereiltä ei nyt tullut niin paljon syöttövirheitä, mutta hyökkäysvirheitä sitäkin enemmän. Tilanteessa 10-13 Tiikerit vaihtoi passaria. Lasse Jylhä tuli Kalle Määtän tilalle. Edelleen, tilanteessa 11-17 Tiikerit vaihtoivat hakkuria. Gustavssonin ainoaksi pisteeksi tässä erässä tuli yksi ässä. Korvaajaksi tulleen Montosen saldoksi tuli sama kuin edellisessäkin erässä (2/+2).

Pitkän tauon aikana Tiikerit koettivat herättää itseään ja kolmannessa Tiikerit pääsikin ensimmäistä kertaa johtoon. Samoin Tiikerit sai ensimmäisen torjuntansa. Pienen piste-eron myötä jatkettiin erää, mutta loppuvaiheessa Ducks kiri jo pisteen päähän: 22-21. Lopun Tiikerit kuitenkin hoiti ja vei erän.

Neljäs erä alkoi taas tasaisena, mutta kun Ducks repi pienen eron, loppui Tiikeripelaajilta taas usko ja erä valui Ducksille. Erän päätti Miro Määttäsen ahkerasti viljelemä nelospaikan viistolyönti, jota Tiikerit eivät saanet montaakaan kertaa kiinni. Ei tälläkään kertaa.

Ismo Tuominen, Vantaa Ducks:

- Hyvä peli, kaikki oli kivaa, mennään pois. Kaksi erää meni suunnitelman mukaan. Kolmas erä oli tyypillinen: meidän syöttö pehmeni, Fredric Gustavsson tuli takaisin ja Niklas Breilin paransi peliään. Tiukaksi meni. En kyllä odottanutkaan että meillä olisi ollut tällaista otetta pelin. Oli kuitenkin vahvaa usko omaan pelin. Toni Kankaanpää lupasi, ettei pelaa kuten Tampereella. Miro Määttälälle annettiin lisää syöttövastuuta. Gustavsson oli vaikea torjuttava, kun hän onnistuu, mutta Tiikereiden keskihyökkäykset olivat vielä vaikeampia. Torjuntamme oli selvästi parempaa ja peliasenteemme oikea. Tänään olen tyytyväinen, mutta huomenna on taas arki edessä.

Tapio Nissi, Tiikerit:

- Ei ollut joukkue valmiina, emmekä siksi onnistuneet tänään. Kautta linjan vain keskihyökkäys toimi. Torjunta ei onnistunut. Torjunta haroi tyhjää. Hyökkäyspelimme oli aivan käsittämättömän huonoa. Keskimiehet sentään pelasivat hyvin. Vastaanottomme olisi pitänyt olla parempaa. Gustavsson kahden erän jälkeen heikoilla pisteillä (4/-5). Vantaan laiturit pelasivat hyvin.

Palkitut:
Szabo, Vanta Ducks
Gustavsson, Tiikerit

LähiTapiolan pisteet
3 Magyar Ducks
2 Määttänen Ducks
1 Hone Tiikerit

Kokkolan Tiikerit - Vantaa Ducks 1-3
17-25, 16-25, 25-21, 22-25
Kokkolan Tiikerit: Gustavsson 20/+5,Leppälä 10/+8,Hone 9/+7
Vantaa Ducks: Kankaanpää 16/+12,Määttänen M 15/+4,Nurminen 12/+9
Katsojia: 708

Ottelutilasto

VaLePan kotitaika kesti helpolla

VaLePa Sastamala jatkoi tappiotonta kotitiliään kukistamalla nyt Raision Loimun 3-0 (25-20, 25-11, 25-19)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Kaurto, Carmody, Kunnari, Sundberg, Sivula, Ringseis L
Loimu: Fifer, O’Dea, Koppanen, Borichev, Marttila, Gaarden

Loimu-peliin VaLePan juniorit myivät lippuja ja tuotto meni joukkueille ja JunnuVaLePalle. Kampanja tuotti hienosti tulosta ja paikalla oli 985 katsojaa. Tapahtuma yhdisti junnuja, vanhempia ja isovanhempia. Peli ei noussut suurten klassikoiden joukkoon, mutta toisen erän loppua lukuun ottamatta nähtiin suhteellisen tasaista vääntöä pisteistä.

Joukkueilla näytti olevan erilaiset tavoitteet pelissä. VaLePa halusi vielä viimeisen silauksen ensi torstain Mestarien liigan kampailuun ja joukkue pelasi totutulla ykköskuusikolla. Loimu sen sijaan halusi antaa peliaikaa vaihtopelaajille. Hyvin nopeasti passari Fifer teki tilaa Tomi Saariselle, hakkuri Gino Naardenin tilalle tuli Karri Sihvonen ja Janne Marttilan tilalle Siirilä.

Ensimmäistä erää edettiin pukkipaitojen johdossa. Erän lopussa Markus Kaurto ja Tommy Carmody tekivät pisteet keskihyökkäyksillä ja Olli Kunnari päätti erän kutospaikan hyökkäyksellä.

Toinen erä oli vielä tasan 8-8. Sami Kurttila otti aikalisän. Varmaan tehokas puheenvuoro, koska tämän jälkeen kotijoukkue antoi vastustajalle vain 3 pistettä. Tommy Carmody tuli syöttämään 15-11 tilanteessa eikä suostunut lopettamaan ennen kuin erä päättyi 25-11. Syöttövuoroon mahtui kaksi ässää, Kaurton 2 torjuntaa sekä Sivulan ja Sundbergin torjunnat.

Kolmas erä oli edelleen Loimun kokeiluja, Sihvonen nyt keskimiehenä. VaLePa piti johtonsa muutamassa pisteessä ja erä päättyi päivän teeman mukaisesti Kaurton keskihyökkäykseen.

VaLePasta oli ilahduttavaa nähdä Sivula toipuminen flunssasta 15/+9, hyökkäyksen tappoprosentti 57. Samoin keskimiesten Tommy Carmody 11/+9 ja Markus Kaurto 10/+9 vahva peli ilahdutti.

Loimun vastaanotto oli vaikeuksissa, vo%37 ja pukkipaidoille 7 ässäsyöttöä. Siihen nähden nuori Tomi Saarinen urheasti rakensi hyökkäyspaikkoja ja varsinkin etupassi lähtee hyvällä temmolla ja kantaa laitaan asti. Tuomas ”Koppi” Koppanen ei turhaan johda torjuntatilastoa, 4 torjuntaa.

Otteluisäntä Tyrvään Sanomat palkitsi parhaat, VaLePasta Tommy Carmody ja Loimusta toim Saarinen.

Sami Kurttila, VaLePan päävalmentaja

- Meillä oli tällä kertaa välillä parkit ja välillä pitkät valot päällä ja erityisesti erien loput menivät hyvin. Peli kävi hyvin valmistavasta harjoituksesta torstain mestarien liigaa varten.

VaLePan paras pelaaja Tommy Carmody

- Hyvä harjoitus ensi viikon Mestarien liigan peliin. Nyt keskitytään Turkuun.

Christophe Achten, Loimun päävalmentaja

- Pelasimme liigan vahvinta joukkuetta vastaa, mutta olen iloinen, että pystyimme pakottamaan VaLePan pelaamaan omalla tasollaan. Nyt oli myös mahdollisuus kokeilla muutoksia ja erityisesti Tomi Saarisen peli oli ilahduttavan hyvää.

Loimun paras pelaaja Tomi Saarinen

- Hyvältä tuntui pelata. Peliaika jäänyt vähälle, mutta nyt pääsin rytmiin mukaan. Lähdettiin kokeilemaan, mutta tiedettiin, että vastustaja on kovempi. Ei mitään suurempaa ongelmaa meidän pelissä Ihan hyvä peli meiltä joka erää johdettiin. Puolustuspeli oli meiltä hyvää. Kaverin kokemus käänsi pelin heille

LähiTapiolan pisteet
3 Esko VaLePa
2 Carmody VaLePa
1 Ringseis VaLePa

VaLePa - Raision Loimu 3-0
25-20, 25-11, 25-19
VaLePa: Sivula 15/+9,Carmody 11/+9,Kaurto 10/+9
Raision Loimu: O Dea 6/+4,Naarden 6/+1,Borichev 6/+1
Katsojia: 985

Ottelutilasto

Sampo ylivoimainen Savon derbyssä

Sampo Volleyn ja LEKA Volleyn kohtaaminen Siilinjärvellä keräsi jälleen salin täyteen (872) vaikka Kuopiossa oli samaan aikaan tarjolla huippupelejä muissakin lajeissa.

Sampo lähti otteluun sillä asenteella, että voitontahto näkyy heti erien alusta alkaen ja niin myös tapahtui. Sampo nuiji kuopiolaisvieraansa nopeassa tahdissa lukemin 3-0 (25-14, 25-16, 25-19) ja ei siten jättänyt jossiteltavaa Savon herruudesta.

Sampo pelasi kaikilla osa-alueilla vahvan ottelun, varsinkin hyökkäyssuuntaan ero oli iso. Hakkuri Häyrinen keräsi tehot 19/+15, kollega Kaislasalo 9/+2. Yleispelaajista Heiskanen ja Raadik tekivät kumpikin 14 pistettä, Lekan onnistuja oli sillä tontilla Helenius 11/+8. Sammon keskimiehet kruunasivat illan, Väliahon 9/+7 ja Kaatrasalon 5/+5 -lukemilla ja samat herrat kunnostautuivat myös erien lopuissa pitkillä syöttöputkilla.

Jukka Tuovinen, LEKA Volley:

-Sampo oli tänään todella vahva eikä missään vaiheessa päästänyt meitä peliin mukaan. Meidän oma hyökkäys jäi tänään lepsuksi ja sillä esityksellä peliä ei voi voittaa. Onneksi huomenna on jo peli Akaassa niin ei tarvitse murehtia tätä pidempään.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

-Vahva ja ehjä peli alusta lähtien. Tauko teki meille hyvää ja nyt alla oli hyvä treeniviikko, se tarttui myös peliin tänään. Me oltiin joka osa-alueella hyviä. Puolustus haki kaikenlaiset peipit ja muut takaisin peliin. Kauden ehjin esitys meiltä.

LähiTapiolan pisteet
3 Heiskanen Sampo
2 Häyrinen Sampo
1 Koci LEKA

Sampo Volley - LEKA Volley 3-0
25-14, 25-16, 25-19
Sampo Volley: Häyrinen 19/+15,Raadik 14/+12,Heiskanen 14/+11
LEKA Volley: Helenius 11/+8,Kaislasalo 9/+2,Lehtonen 6/+3
Katsojia: 872

Ottelutilasto

Kuvat:
Tommy Lågland / Tiikerit
Teemu Hassinen / Sampo
VaLePa

  Takaisin