Seuraa meitä somessa:

Ducksille kolmas voitto peräkkäin - nyt Savo Volleysta vieraissa

02.02.2020

Sunnuntain paukku nähtiin Varkaudessa, jossa Vantaa Ducksin kova vire toi jo kolmannen perättäisen voiton. VaLePa ja Hurmos ottivat lisäksi voiton kotonaan, kun taas Tiikerit venyi vierasvoittoon Raisiossa Loimusta.


Ducks parempi Varkauden pitkässä illassa

Savo Volley ja Vantaa Ducks taistelivat pitkän kaavan mukaan Mestaruusliigan pisteistä savolaisten kotiottelussa, joka tällä kertaa pelattiin perinteisessä lentopallokaupungissa Varkaudessa.

Pisteistä kaksi matkasi Vantaalle, kun Ducksin voittolukemat kirjattiin 2-3 (25-21, 20-25, 17-25, 25-23, 17-19).

Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ottelun katkaisemista viidennessä erässä, mutta Ducksin ottelupallo numero viisi päätti lopulta taiston. Pisteen pääsi hyökkäämään nelospaikalta kippari Toni Kankaanpää.

- Kovaa vääntöä oli puolin ja toisin. Saimme pelimme hyvin käyntiin, ja erissä, mitkä voitimme, onnistuimme torjuntapelissä niin, ettemme niissä hötkyilleet, pohti voittajajoukkueen kapteeni Kankaanpää.

- Mukavahan näitä voittoja on ottaa, kun peliuraa ei enää niin hirveästi ole jäljellä.

Kotijoukkueen valmentajalla oli hieman miehistöpulaa, kun käytössä oli käytännössä vain yksi vaihtomies.

Miro Määttänen ja Antti Siltala puuttuivat edelleen kokonaan kokoonpanosta, ja Mikko Väliaho ja Lasse Jäntti eivät kentälle vielä kykeneet.

Joukkueen uurastaja oli hakkuri Lelu Ojansivu, joka sai hurjat 73 passia ja teki niistä yhtä hurjat pisteet 37/+20.

- Vähän ailahtelevaa ja virheherkkää oli meidän pelaamisemme tänään, sanoi valmentaja Tuovinen.

- Hankalaa oli, kun ei pystynyt vaihdoilla antamaan pelaajille hengähdysaikaa.

Hakkuri Ojansivun työmäärään ja pisteisiin Tuovinen suhtautui tyynesti.

- Sen verran taidan tietää lentopallosta, että hakkurin kuuluukin tehdä pisteitä.

Vastustajan valmentaja Juho Rajala oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.

- Ennen kaikkea olen tyytyväinen tapaan, millä se tuli. Viimeisessä erässä tehtiin pisteitä vuorotellen, ja sideout-pelaaminen toimi meillä tällä kertaa hyvin. Tärkeät pinnat meille, totesi Rajala.

Savo Volleyn hihaosastolla nähtiin nyt toisen ottelun peräkkäin toisen polven lentopalloilija Markuss Cielavs, joka oli vieraiden syöttöjen kohde 54 kertaa, eli enemmän kuin kaikille muille yhteensä. Aloitukset nousivat lähes kiitettävästi 52 prosentin tarkkuudella.

Ottelun toisessa erässä nähtiin kummallisuus, mitä ainakaan Rajala ei ollut kohdannut urallaan. Kotijoukkueen johtaessa 16-14 astui syöttämään Marko Määttänen, jonka johdolla vieraat tekivät kymmenen pistettä putkeen. Eräpallotilanteessa putken katkaisi vasta Ducksin passari Michael Milsteinin pitkäksi mennyt toisen kosketuksen hyökkäys. Seuraavassa pallossa erän katkaiseminen toki onnistui, kun hienon pelin pelannut Tommy Carmody hyökkäsi vastustamattomasti.

LähiTapiolan pisteet
3 Kankaanpää Ducks
2 Ojansivu Savo
1 Carmody Ducks

PROlibero
Hyvärinen Ducks

Ottelutilasto

Räsänen johti Hurmoksen makeaan voittoon

20 pistettä 65% hyökkäyksellä oli kauden ehdottomiin liigatulokkaisiin kuuluvan Mikko Räsäsen vahva panos sunnuntaina Nurmeksessa, kun hän johti Karelian Hurmosen 3-1 (25-23, 25-21, 23-25, 31-29) -voittoon Team Lakkapäästä. Samalla liiganousija venytti eron Team Lakkapäähän jo 13 pisteeseen ja nosti joukkueen vain kolmen pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

Tuomas Hautala Team Lakkapää:

- No ei mikään hirveän hyvä peli. Sama homma mitä on ollut aika pitkään. Ei vaan riitä. Ei saada tiukassa paikassa käännettyä millään itselle.

- Sama jatkuu pelistä toiseen. Välillä joku nostaa päätään ja sitten taas toisessa pelissä ei tunnu onnistuvan

Mikko Räsänen Karelian Hurmos:

- Aika hyvä kasvojen puhdistus eiliseen. Uudella areenalla saatiin hyvä fiilis tähän päivään. Koko päivän oli sellainen fiilis, että on kiva päästä pelaamaan ja näyttämään ettei ole kuin työtapaturma

Päävalmentaja Aigars Birzulis Karelian Hurmos:

- Pitkän erätauon jälkeen emme pelaa hyvin. Teimme typeriä virheitä, syöttövirheitä. Emme pelanneet yhdessä. jos haluamme pelata paly offs pelejä, meidän täytyy pelata paremmin.

- Meillä oli tänään tuuria, lucky day.

- Mikko Räsänen pelasi parhaan pelinsä tällä kaudella. Me tarvitsemme johtajaa.

Henri Tuomi Team Lakkapää:

- Jos joku lentopalloasiantuntija olisi katsonut pelin tänään, niin olihan se aika räpeltämistä. Kummallakin on perusasiat hakusessa. Sen takia pelit on tasaisia. Hurmos teki vähemmän virheitä lopussa. Kahdessa ensimmäisessä erässä ei saatu millään vastaanottoa rikki. Sitten kun saatiin syöttöön lisää buustia niin saatiin vastaanottoa irti. Sitten oltiin vahvoilla. Mukava välillä pelata tasaisia pelejä.

- Mutta ei vaan riitä. Välillä oli hyvää tekemistä.

- Meillä oli kuitenkin vastapallo ja muuta. Kontrolli karkaa eräpallossa totaalisesti. Alkaa olla jo surkuhupaisaa. Kuitenkin nämä on asioita, mistä me puhutaan päivästä toiseen ja treenataan. Osalla ne tarttuvat ja osalla taas ei. Me olemme alkaneet kutsumaan joukkueen sisällä, että on käynnissä Lakkapään oma roadshow. Että, mitä tahansa voi tapahtua, ei koskaan tiedä.

LähiTapiolan pisteet
3 Räsänen Hurmos
2 Fathers Lakkapää
1 Foley Hurmos

PROlibero
Tarkiainen Hurmos

Ottelutilasto

VaLePa otti revanssin tehokkaalla ja virheettömällä pelillä

Pukkipaidat pelasivat pitkähkön tauon jälkeen Vexve Areenalla. Peli selvästi kiinnosti katsojia, 712 lentopallofania oli paikalla. Ennen peliä useammastakin suusta pohdittiin, ottaako VaLePa Sastamala Tampere revanssin Oulussa koetun tappion jälkeen. Ja ottihan se, lähes näytöstyyliin. VaLePa Sastamala Tampere – Etta 3-0 (25-13, 25-17, 25-17)

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Suihkonen, Sundberg, Oivanen, Mutka L
Etta: L. Jylhä, Niinivaara, Väisänen, Helenius, Marttila, Sorvoja, J. Jylhä L, Rasinperä L

VaLePan joukkue tuli hyvän treeniviikon jälkeen voitontahtoisena peliin. Kotijoukkueen peli alkoi kankeasti. Kahden syöttövirheen ja kahden Ettan ässäsyötön jälkeen valmentaja Janne Kangaskokko otti aikalisän tilanteessa 3-4. Sen jälkeen hänen ei tarvinnut kantaa huolta joukkueensa pelaamisesta.

Mikko Esko ruokki hyvän vastaanoton jälkeen hyökkääjiään tasaisesti. Niko Suihkonen kantoi suurimman hyökkäysvastuun tehokkaasti, hyökkäysprosentti 59, lisäksi 3 torjuntaa ja eniten aloitussyöttöjä. Hakkuri Mikko Oivanen, hyökkäys 83%, oli viime metreille asti kiinni 100%:n hyökkäystehoissa. Yhtään hyökkäysvirhettä ei tullut ja lopulta vain kaksi palloa jäi eloon. Toinen niistäkin olisi ollut suora piste, ellei Sundberg olisi hakenut ylipalloa. Sundberg oli syöttöjen kohde, mutta selvitti paineet hienosti. Keskihyökkääjien Karjarinta ja Pettersson 14 hyökkäyksestä tuli 13 pistettä. Osansa oli Mikko Eskon taidokkailla ja oivaltavilla passeilla.

Ettan hakkuri Ville Sorvoja sekä yleispelaaja Jan Helenius olivat Ettan onnistujat.

Parhaat pistemiehet
VaLePa: Suihkonen 17/+11, Oivanen 14/+12, Pettersson 11/+9
Etta: Sorvoja 10/+4 Helenius 9/+4, Väisänen 5/+4

Kotipizza Helena Salokoski ja asiantunteva raati palkitsi parhaina VaLePa Niko Suihkonen, Etta Jan Helenius

Jan Helenius:

- Oli vaikeaa ja hyökkääminen hankalaa, torjunta oli niin kohdallaan. Jos pääsi hyökkäämään niin pallot puolustettiin peliin. Ei tänään keksitty keinoja VaLePan kaatoon.

Niko Suihkonen:

- Saatiin oma syöttö hyvin kulkemaan ja myös torjuntapeli toimi hyvin. Joka osa-alueella pelattiin tänään hyvin. Saatiin hyvä reeniviikko alle ja levättyä sopivasti. Hyvä peli meiltä.

Olli Kuoksa:

- Tänään syöttö-vastaanottoon kaatui meidän peli. Vaikea on tämän tilanteen jälkeen saada muita osa-alueita toimimaan.VaLePalle sopii hyvin vanha pallo leijasyöttäjille. Syöttö tulee muuttumaan paljon uuden pallon myötä.

Janne Kangaskokko:

- Tehtiin hyvin asioita joukkueena ja otettiin myös opiksi viikon takaisesta pelistä. Parin viikon sisällä tietää varmasti, miten alkaa runkosarjan tilanne muotoutua loppukevään pelejä ajatellen.

Ruudun ottelukooste

LähiTapiolan pisteet
3 Suihkonen VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Oivanen VaLePa

PROlibero
Mutka VaLePa

Ottelutilasto

Täydet viisi erää Raisiossa - Tiikerit nousi voittoon

Raisiossa nähtiin hyvätasoinen ja viihdyttävä ottelu, kun Tiikerit matkusti Kokkolasta Loimun vieraaksi. Värikkäiden ja tunteikkaidenkin vaiheiden jälkeen Kerttulan liikuntahallin screenillä seisoi 2-3 (28-30, 25-16, 27-25, 21-25, 16-18) lukemat.

Ottelun avauserä venyi pitkälle jatkopalloille. Loimulla oli viisi eräpalloa, mutta isännät eivät onnistuneet päättämään erää ja Tiikerit käytti oman ensimmäisen eräpallonsa heti hyödyksi tilanteessa 28-29. Toinen erä päättyi selvin numeroin Loimulle ja kolmas jatkopallojen kautta. Kun neljäs erä päättyi Tiikereiden voittoon, niin ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennestä erästä. Se oli ottelun käsikirjoituksen mukaisesti tasainen ja ratkaisu nähtiin jälleen jatkopalloilla kun Rami Rekomaa syötti ottelupallon libero Avery Aylsworthin käsien kautta katsomoon.

Ottelun parhaat pistemiehet olivat Tamir Hershko ja Jiri Hänninen. Hershko sai 58 passia ja teki yhteensä 35 pistettä, mikä on israelilaisen uusi Mestaruusliiga-ennätys. Hänninen sai 51 passia ja teki 30 pistettä.

Anton Välimaa:

- Tiukka peli. Molemmat pelasi hyvin ja tunnelma oli kuuma. Vastaanotossa voitettiin vähän, mutta tosi pienet on erot. Me oltiin erien lopuilla rohkeita ja pelattiin hyvin. Hänninen on ollut koko viikon kipeänä, mutta peli kulki.

Mikko Keskisipilä:

- Erittäin tasainen vääntö. Niin tasainen että se olisi voinut tossa lopussa mennä kummalle tahansa. Molemmat pelasi suht koht vähillä virheillä ja puolusti hyvin. Tunnetta oli tosiaan hyvin pelissä ja kyllä me vähän siinä rajoilla mentiin. Meinasi karata fokus vääriinkin asioihin. Tuomarit onnistui hyvin pitämään pelin kasassa ja ei puututtu turhaan.

Tamir Hershko:

- Hyvä taistelu ja hyvä ottelu. Valitettavasti emme onnistunut voittamaan. Minusta pelasimme aika hyvin ja taistelimme. Itseltäni tämä oli paras ottelu Mestaruusliigassa.

Kasper Vuorinen:

- Tapahtuma oli hyvä. Hienoa vääntöä. Tiikerit on yksi parhaista puolustusjoukkueista tässä sarjassa. Meillä on ollut vähän muutoksia, mutta jätkät tuli tänään joukkueena.


Ottelun parhaat pelaajat palkitsi otteluisäntä Varsinais-Suomen Auto-Center ja Tiitus Unhola:
Tiikerit: Jiri Hänninen
Loimu: Tamir Hershko

LähiTapiolan pisteet
3 Hänninen Tiikerit
2 Hershko Loimu
1 Välimaa Tiikerit

PROlibero
Breilin Tiikerit

Ottelutilasto

Kuvat:
Hannu Moilanen / VaLePa
Tapio Hartikainen / Savo Volley

  Takaisin