ETTA jatkaa komeaa menoaan - 2346 katsojaa Oulussa

29.10.2017

ETTA jatkaa edelleen VaLePan kanssa puhtaalla pelillä miesten Mestaruusliigassa. ETTA voitti 2346 katsojan edessä Tiikerit ja VaLePa hoiteli vieraissa Sampo Volley. Raision Loimu puolestaan syvensi Vantaa Ducksin syksyä vierasvoitollaan.

ETTA kesytti Tiikerit Oulun Energia Areenalla

Lauantaina Oulussa koettiin todellinen palloilun superpäivä, kun Oulun Energia Areenalla pelattiin salibandyn ja lentopallon liigakamppailut. Päivän avanneessa Salibandyliigan ottelussa Classic kukisti OLSin tiukan kamppailun jälkeen 5-7 lukemin.
Salibandyottelun jälkeen oli vuorossa Mestaruusliigan kamppailu, jossa Lentopalloseura ETTA isännöi aina rakasta vastustajaansa Kokkolan Tiikereitä.

ETTAn avausseitsikko: Haapakoski, Ronkainen, Pennanen, Jokela, Väisänen, Ahremark. Liberona Hakala.
Tiikereiden avausseitsikko: Välimaa, Jylhä, Seppänen, Lahti, Leppälä, Ofoa. Liberona Breilin.

Ottelun alkoi ETTAn komennossa ja tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen 14-11-johdossa. Erän lopussa Tiikerit nousi tasoihin. Tässä vaiheessa erän ratkaisijaksi nousi syöttöruudussa tuttu mies, kun edellisen ottelun ässäsyöttöön päättänyt Antti Ronkainen toisti temppunsa. Erä ETTAlle 26-24-lukemin.

Toisessa erässä pisteitä tehtailtiin vuorotahtiin aina 7-7 tilanteeseen asti, minkä jälkeen ETTA meni menojaan. Erityisesti hakkuri Joonas Jokela ja keskitorjuja Jens Ahremark olivat väkevässä hyökkäysvireessä. Pitkälle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 25-17-erävoitolla.

Kolmas erä ei tuonut suurta muutosta pelin kuvaan ja ETTA otti puhtaan 3-0-voiton hoitaen kolmannen erän 25-22.
Puhtaalla pelillä jatkavan ETTAn tehokkaimmat olivat Joonas Jokela (17, +8) sekä myös loistavasti pelannut Eetu Pennanen (12,+8). Kokkolan Tiikereiltä tehotilaston kärkipäästä löytyivät yleispelaaja Robert Seppänen (11, +6) ja yleispelaaja Lauri Jylhä (9, +1).

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin ETTAlta Joonas Jokela ja Kokkolan Tiikereiltä Robert Seppänen.

Paikan päällä tätä huikeaa palloilupäivää seurasi 2346 katsojaa. Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut ja tarjosi yleisölle hyvää palloiluviihdettä.

Robert Seppänen:

- Tuntui, että oltiin hyvin mukana, mutta ETTA puolusti hyvin ja sai meidät turhautumaan. Kaverin kenttään ei kuole mikään ja he kääntävät pallot aina jollain tavalla voitoksi. Ei saada käännettyä eriä, vaikka mahdollisuuksia tarjotaan ottelusta toiseen.

Tapio Nissi:

- Tänään oli tekemisen meininki, mutta kun on noin rasittava joukkue vastassa, on pelaaminen vaikeaa. Hankala pelata ilman hakkuri Wilsonia. Joillekin pelaajille tuli tänään kohtuuton kuorma. ETTA on semmoisessa vireessä, että jokaisen vastustajan on pelattava sata lasissa voittaakseen.

Joonas Jokela:

- Tulokseen tyytyväinen, vaikka tehtiinkin paljon virheitä. Oli hienoa pelata suuren yleisön edessä.

Olli Kuoksa:

- Iso kiitos OLSille, kaupungille, talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille hienosta tapahtumasta. Kauden 18 voitettua erää ja yksi hävitty puhuu puolestaan.

VaLePa jatkaa liigakärjessä

Liigakärjen saapuminen Sammon vieraaksi Siilinjärvelle keräsi kehnosta ajokelistä huolimatta mukavan 724 hengen yleisön. Odotettavissa oli tiukka kamppailu kahden kärkipään joukkueen välillä ja sellainen illasta pääosin muodostuikin, vain toisessa erässä Sampo jäi jalkoihin jo erän alkupuoliskolla mutta kaksi muuta erää ratkesi vasta jatkopalloilla. Lopputulos 0-3 (26-28, 17-25, 25-27).

Sampo lähti vielä tähän otteluun ilman Penttistä, toisena passarina pelasi Fedor Ivanov. Ottelun alussa kukitettiin perheenlisäystä saanut keskitorjuja Mikko Väliaho, onnittelut heidän perheelleen!

Valepan tehokkaimpana palloa takoi Upi Sivula, muutoin tilastomerkinnät jakautuivat melko tasaisesti koko kuusikon kesken. Sammon paras oli tänään Andrus Raadik.

Sami Kurttila, Valepa:

-Pelin teemana oli ilo ja palo silmissä. Sampo on hyvin samantapainen joukkue kuin tsekkiläisjoukkue minkä kohtaamme pian. Tasaiset joukkueet tänään vastakkain. Kolmannessa erässä meidän torjunta-puolustus katosi kokonaan puolen erän ajaksi, sellaista ei saa tapahtua. Kehitettävää on varmasti molemmilla.

Timo Tolvanen, Sampo Volley:

-Eukäteen mieluisa päivä tulossa kun päästään pelaamaan huippujoukkuetta vastaan. Tarkoitus oli laittaa heidät tekemään tosissaan töitä ja siinä osittain onnistuttiinkin, toinen erä oli heikompi. Ongelmat oli tänään hyökkäyspelissä, mikä onneksi korjautui kolmanteen erään. Harmittaa tietysti kun hyvistäkin paikoista tehtiin muutamia virheitä ja hävittiin eriä kahden pisteen erolla, olisi ollut kiva jatkaa tätä peliä vielä joku erä enemmän.

Loimu kolmannen kerran parempi ankkoja

Lentopallon Mestaruusliiga jatkui Vantaan Korson Lumo-hallissa. Vantaa Ducks sai vieraakseen Raision Loimu. Loimu kohdattiin nyt jo kolmannen kerran kuukauden sisällä. Kolmas kerta sanoi toden ja Loimu oli taas parempi, nyt 1 – 3 (25 – 27, 14 – 25, 25 – 23, 19 – 25)

Otteluisäntänä oli Karkkilan Metallityöt Oy. Yleisöä oli tullut 334 katsojaa pakoon kohtuullisen hyistä lokakuun lopun keliä.

Ensimmäinen erä meni tasaisesti erän alussa. Ducks nykäisi Miro Määttäsen syöttövuorolla tilanteeksi 7 – 5. Miro Määttänen oli ratkaisijan roolissa, kun tekniselle aikalisälle lähdettiin tilanteessa 14 – 11. Trent O´Dean syötettyä yli, niin tilanteessa 16 – 12 otti Loimun päävalmentaja Achten Loimulle aikalisän. Ankat ehtivät jo johtoon 18 – 13, mutta Loimu tuli lähes iholle. Tilanteessa 18 – 16 päävalmentaja Tuominen otti aikalisän herättääkseen ankkalauman. Ducks otti taas johdon 21 – 18, mutta Loimu tuli taas iholle. Tilanteessa 21 – 20 otti Tuominen ankkojen toisen aikalisän. Miro Määttäsen torjuttua Gino Naardenin Loimun eräpallossa ja tilanteeksi 24 – 24 otti Achten erän toisen aikalisänsä. Toni Kankaanpään jäätyä nelospaikan lyönnissään Loimun betoniseen torjuntaan, niin Loimu vei ensimmäisen erän lukemin 25 – 27.

Toinen erä lähti tasaisesti käyntiin tilanteeseen 9 – 9 saakka. Koppasen ässä tilanteessa 9 – 11 pakotti Tuomisen ottamaan erän ensimmäisen aikalisänsä. Tilanteessa 9 – 12 vaihtui Kankaanpää Kaunistoon. Heti seuraavan pallon jälkeen Tuominen oli pakotettu jälleen aikalisään. Koppanen vain jatkoi syöttöruudussa ja Vallinin lyötyä tikkuun mentiin tekniselle tilanteessa 9 – 14. Loimu meni jo 11 – 16 johtoon, mutta Kalle Külaotsin tulo piristi ankkalaumaa. Tilanteessa 13 – 16 oli Achten pakotettu ottamaan erän ensimmäisen aikalisänsä. Kankaanpää palasi kentälle tilanteessa 13 – 18. Tilanteessa 13 – 21 Lassi Nurminen vaihtui Atte Rissaseen. Loimu jatko rinta rottingilla ja ankat vaipuivat koomaan. Eetu Kulmala Loimusta tuli syöttämään eräpalloa tilanteessa 13 - 24, mutta sen sai Külaots tapettua. Miro Määttäsen syötön jäätyä verkkoon meni erä Loimulle selkein lukemin 14 – 25.

Kolmas erä lähti tasaisissa merkeissä. Karl Külaotsin lyötyä leveäksi mentiin tekniselle Loimun johtaessa 12 – 14. Teknisen jälkeen ankat saivat hengen päälle ja Nurminen onnistui pari kertaa keskeltä. Tilanteessa 18 – 17 Achten otti aikalisän. Tilanne kuitenkin kääntyi nopeasti ja Kankaanpään lyötyä leveäksi ja numerot muuttuivat 18 – 19, otti Tuominen aikalisän. Tilanteessa 19 – 20 Tuominen otti perään erän toisen aikalisänsä. Kotijoukkueen johtaessa 23 – 22 Achten otti erän toisen aikalisänsä. Ankat osoittivat taistelutahtoa ja väänsivät erän kotiin ensimmäisestä eräpallosta. Kankaanpää löi yläkäsistä lukemiksi 25 – 23.

Koppasen syöttövuorolla alkoi neljäs erä. Tilanteessa 0 – 4 Tuominen otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Ankat tulivat jo iholle tilanteessa 11 – 12, mutta sitten tuli pieni notkahdus ja tekniselle mentiin tilanteessa 11 – 14. Miro Määttäsen lyötyä torjuntaan, otti Tuominen tilanteessa 11 – 15 erän toisen aikalisänsä. Koppanen oli jälleen syöttöruudussa ja Määttänen jäätyi nelospaikalla ja tilanne jo 11 – 17. Tilanteessa ja Kauniston mennessä syöttämään tilanteessa 13 – 18 Achten otti aikalisän. Erä lopulta helposti Loimulle 19 – 25.

Otteluisäntä Karkkilan Metallityöt Oy palkitsi parhaana pelaajana kotijoukkueesta Miro Määttäsen ja Raision Loimusta Gino Naardenin.

Yleispelaaja Miro Määttänen, Vantaa Ducks

- Kohti parempaa ollaan menossa. Deliun kanssa tänään yhteistyö sujui jo paremmin. Uskoa huomiseen löytyy, vaikka välillä on ollut vaikeaa. Täältä noustaan.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

- Saatiin hyvä alku peliin. Mutta ensimmäisen erän lopussa ei oltu tarpeeksi kovia. Passipeli oli tänään liian ennalta arvattavaa, siinä suurin syy Loimun kahteenkymmeneen torjuntaan. Loimu pystyi vielä sitä syöttöpelillään ohjaamaan. Nousumme alkaa siitä, että pystymme vakioimaan kuusikkopelimme. Tiikerit peli tulevana lauantaina on ns. kuolemanpeli. Tänään meillä oli hyvä vastaanottopeli, mutta se ei näkynyt hyökkäyksessä.

Hakkuri Gino Naarden, Raision Loimu

- Me olemme joukkueena kuin perhettä. Pelisysteemi toimii ja focus pysyy oikeissa asioissa. Hakkurina minusta on tullut iso poika. Osaan pelata viisaasti.

Päävalmentaja Christophe Achten, Raision Loimu

- Oli tärkeää, että voitimme ensimmäisen erän. Ankat on nyt hankalassa tilanteessa eikä ole helppoa voittaa ottelua. Meillä oli hyvä torjuntapeli tänään. Toinen erä oli tänään kauden parhaamme. Olen myös tyytyväinen nuoriin pelaajiimme.