ETTA kaatoi Ducksin viisieräisessä

25.02.2018

Sunnuntaina Oulun Urheilutalolla Etta sai vastaansa Vantaa Ducksin ja molemmille joukkueille peli oli toinen alle vuorokauden sisällä. Etta käänsi tiukan ottelun voitokseen 3-2 (25-23, 21-25, 25-19, 18-25, 15-10).

Ettan avaus: Haapakoski, Pennanen, Hänninen, Väisänen, Ahremark, Jokela. Liberona Anssi Hakala.
Ducksin avaus: Magyar, Määttänen Mi, Kankaanpää, Nurminen, Szabo, Külaots. Liberona Pasi Hyvärinen.

Joukkueet lähtivät otteluun hieman erilaisista lähtökohdista, kun Etta väänsi eilen Pielavedellä Sampon vieraana täydet viisi erää ja matkasi takaisin Ouluun 3-2 -tappio niskassaan. Vierailija Ducks puolestaan haki tärkeät kolme pistettä Rovaniemeltä Team Lakkapäältä voittaen ottelun suoraan kolmannessa erässä.

Heti ottelun alusta näkyi, etteivät Ducksin viime pelien esitykset ole olleet sattumaa. Kentällä nähtiin aivan erilaisella otteella pelaava ankkalauma verrattuna syksyllä Oulussa pelattuun kamppailuun. Kumpikin joukkue taisteli ja kaivoi palloja aivan lattianrajasta. Ensimmäinen erä Ettalle luvuin 25-23. Toinen erä jatkui samalla kaavalla. Tällä kertaa Ducks oli erän lopussa vahvempi ja erä Ducksille 21-25.

Pitkän erätauon jälkeen ote siirtyi hieman kotijoukkueelle. Erän puolessa välissä tunteet kuumenivat epäselvien tilanteiden takia puolin ja toisin. Tilanne eskaloitui Etta:n saatua 18. pisteensä, kun kokeneen Ducks-libero Pasi Hyvärisen hakema pallo tulkittiin koskettaneeksi lattiaan. Hyvärisen mielestä näin ei kuitenkaan ollut ja hän sai vuoden ensimmäisen joulukorttinsa jo helmikuussa. Etta ei johtoasemaansa hukannut, vaan otti 25-19 -erävoiton.

Neljännessä erässä tasainen tahti jatkui. Erän lopussa Ducksin yleispelaaja Miro Määttänen löi palloa soikeaksi ja siivitti Ducksin 18-25 -erävoittoon. Ratkaisevassa viidennessä erässä kotijoukkue oli erän alussa terävämpi ja karkasi muutaman pisteen johtoon, josta se ei enää luopunut. Erä Ettalle 15-10 ja ottelu 3-2.

Kotijoukkueen tehokkain pelaaja oli tänään hakkuri Jokela 25 pisteellä ja Ducksilta keskitorjuja Alpar Szabo 20 pisteellä.
Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Ettalta hakkuri Joonas Jokela ja Ducksilta libero Pasi Hyvärinen.
Runkosarjan viimeinen kotiottelu ensi sunnuntaina 4.3 Lekaa vastaan poikkeuksellisesti jo kello 14.

Pasi Hyvärinen, Ducks:

- Tasainen suoritus varsinkin meidän normaaliin tasoon nähden. Hyviä juttuja saatu eteenpäin.

Ismo Tuominen, Ducksin päävalmentaja:

- Hakkuri Külaots pelasi tänään hyvin. Määttänen pelasi myös hyvin vaikean alun jälkeen. Viidennessä erässä ei saatu palloa kuolemaan.

Anssi Hakala, ETTA:

- Aaltoliikettä molemmin puolin. Pitkä viikonloppu takana ja hienoa, että saatiin käännettyä tästä voitto.

Olli Kuoksa ETTA:n päävalmentaja:

- Meillä on ollut tosi vaikeaa Ducksia vastaan, hyvä hyökkäysjoukkue. Vastustajan hakkuri pelasi hyvän pelin, tuolla pelillä he olisivat sarjassa ylempänä. Vähän harmittaa, kun hävittiin neljäs erä. Pelattiin viikonlopun aikana 431 palloa ja tästä saadaan hyvää oppia taas kevättä varten.