Etta kesytti Akaa-Volleyn - Hurrikaani ja Savo Volley muut lauantain liigavoittajat

07.11.2020

Etta otti makean 3-1 -kotivoiton lauantaina vierailleesta sarjakakkosesta Akaa-Volleysta ja Savo Volley sekä Hurrikaani-Loimaa voittivat omat ottelunsa.

Hurmos haastoi Hurrikaanin eri malliin kuin Loimaalla

Karelian Hurmos sai haastettua Hurrikaani-Loimaata lauantaina Joensuussa aivan eri malliin kuin muutama päivä sitten Loimaalla, mutta silti vierailijat veivät voiton suoraan kolmessa erässä 0-3 (21-25, 20-25, 23-25).

Hurrikaanin tili on nyt 4-3 ja Hurmos jahtaa edelleen avausvoittoaan 0-8 -tilillä ansaittuaan vasta yhden sarjapisteen.

Hurrikaani Jussi Heino:

- Kotijoukkue pelasi selkeästi paremmin kuin viikko takaperin Loimaalla. Peli oli tasaista vääntöä. Omalta joukkueelta ei ollut ihan parasta peliä mutta taistelu voitto tuntuu hyvältä.

Hurrikaani Karri Kutinlahti:

- Tasaista vääntöä oli kentällä tänään. kotijoukkue oli selkeästi paremmalla ilmeellä pelissä kuin viikko sitten. Osasimme odottaa jotta Hurmos parantaa otteitaan varmasti kotisalissa ja näin kävikin. Erien lopussa olimme terävämpiä ja käänsimme kokemuksella erät meille.

Hurmos Matti Alatalo:

- Tänään pelattiin hyvää taistelevaa lentopalloa. Jätkät taistelivat hienosti kentällä. Vielä ei ihan riitä tasaisuus otteissa näitä kovia joukkueita vastaan. Ajoittain pelattiin sitä meidän hyvää peliä ja hallittiin tilanteita kentällä. Erän loppuihin tarvitaan vielä hiukan terävyyttä ja uskoa jotta voidaan voittaa näitä koviakin joukkueita.

Hurmos Aleksi Sillanpää:

- Tänään pelaamisessa oli nautinto mukana ja tehtiin joukkueena hommia kentällä. Tappio harmittaa toki mutta parannettiin omaa tekemistä kentällä huimasti viime viikonloppuun verrattuna. Hurrikaani oli kovempi ratkaisuhetkillä ja vei pisteet ansaitusti. Huomenna jatketaan samalla asenteella ja otetaan kauden avaus voitto.

Karelian Hurmos - Hurrikaani-Loimaa 0-3 (21-25, 20-25, 23-25)
Hurmos: Jyljhä 9/+2, Sillanpää 8/0, Louhela 7/+5
Hurrikaani: Kaislasalo 18/+12, Toiviainen 11/+6, Seppänen 9/+6
Ässät 3-3, syöttövirheet 8-8, torjunnat 4-12, hyökkäys% 35-40, vastaanotto% 68-59

Etta kesytti sarjakakkosen varmalla hyökkäys- ja puolustuspelillä

Etta ja Akaa ottivat yhteen Urheilutalon lauantai-illassa, ja Etta onnistui katkaisemaan Akaa-Volleyn koko viime kauden kestäneen voittoputken neljässä erässä. Libero Voitto Köykän ja keskitorjuja Markus Kaurton loukkaantumiset näkyivät epäilemättä sarjakakkosen pelissä, mutta eritoten kovasta hyökkäys- ja torjuntapelistä tällä kaudella tunnetuksi tullut Akaa ei päästänyt kuitenkaan Ettaa helpolla. Eritoten entisen Ettalaisen Eetu Pennasen ruuti oli erittäin kuivaa. Kolmessa ensimmäisessä erässä mentiin erän ratkaisemiseksi aina jatkopalloille asti, mutta viimeisessä erässä Akaan peli hieman notkahti ja Etta pääsi jopa tyylittelemään komean 3-1 -voiton (26-24, 26-28, 27-25, 25-13). Ottelun alussa jäi parikin iloista jälleennäkemistä toteutumatta, kun ex-Ettalainen Markus Kaurto potee nilkkavammaa, ja Ettan nuoriso-osasto Eemi Pöllänen, Miro Rasinperä ja Tuomas Hänninen matkustavat farmijoukkue Napan mukana vieraspelikiertueella.

Ettan aloituskokoonpano: Laakso, Muukkonen, Helenius, Marttila, Niinivaara, Aho, Mäntylä.

Akaa-Volleyn aloituskokoonpano: Keel, Sivula, Mikkonen, Pennanen, Kaatrasalo, Pitkänen, Nurmesniemi.

Ottelun alussa molemmat joukkueet näyttivät olevansa valmiita pelaamaan. Erinomainen vastaanotto ja sitä kautta runsas keskipelaaminen olivat alun teemat, mutta puolestaan syöttöpelissä oli huomattavissa pientä jännitystä puolin ja toisin. Etta-valmentaja Olli Kuoksa ottaa ottelun ensimmäisen aikalisän, kun helppo pallo jää omaan kenttään tilanteessa 8-7. Ensimmäisessä Ettalta pisteitä tekivät tasaisesti kaikki pelaajat, mutta kentän pirteimmin aloitti kuusi pistettä ilman ainoatakaan virhettä tehnyt Akaan Eetu Pennanen. Etta käy erässä Nuutti Niinivaaran ässällä jo 15-12 -johdossa, mutta Urpo Sivulan hirmupommeilla Akaa hivuttautuu hyvinkin pian takaisin tasoihin. Akaan verkkovirheen seurauksena myös Akaan käskijä Oliver Lüütsepp joutuu käyttämään ensimmäisen aikalisän tilanteessa 22-21. Syöttövirheen jälkeisen Aleksi Kaatrasalon torjunnan jälkeen Etta käyttää toisen aikalisänsä, ja erä venyy jo jatkopalloille. Olli Kuoksan rohkea ratkaisu vaihtaa passari Joel Laakson tilalle torjuntaan kapteeni Markus Väisänen kannattaa, ja Janne Marttilan hyökkäyspisteen jälkeen eräpallo kääntyykin Ettan puolelle. Ensimmäisen erän naulaa torjunnalla pikku loukkaantumisistaan toipunut Juha Aho, ja Urheilutalolla ilo on ylimmillään.

Toiseen erään lähdetään samoilla kokoonpanoilla. Aleksi Kaatrasalo palauttaa ensimmäisen erän ratkaisseen vahingon ja torjuu puolestaan Ahon. Erän alkuun syötellään molemmilta puolin muutama ässä ja muutama virhe, ja ottelun hahmo alkaa käydä selväksi, kun 8 pistettä erässä takonut Aleksi Muukkonen takoo palloa parkettiin paikalta kuin paikalta. Ettan vastaanotto notkahtaa toiseen erään, kun taas Akaan vastaava on edelleen huippulaadukasta. Joukkueet etenevät suorastaan hämmentävän tasatahtia, eikä kahta pistettä suurempaa eroa saada aikaan. Akaan peräkkäiset virheet pakottavat kuitenkin vierasjoukkueen aikalisälle tilanteessa 16-13, mutta Etta näyttää olevan matkalla erän voittoon. Torjumaan vaihdetun Mikael Kyllösen viime kotiottelusta tuttu satanolla-torjunta yhdellä yhtä vastaan liigan kaksinkertaisesta pistekunkusta Joni Mikkosesta saa hymyn huulille, varsinkin kun tilanne on jo turvallisen tuntuinen 23-20. Akaan puolella passeja jakelemaan vaihdetaan tässä vaiheessa Mikko Kuusela, joka heittää haastavassa paikassa oman jujun Ettan kenttään, ja ero kapenee yhteen pisteeseen. Nuutti Niinivaaran ja Urpo Sivulan hyökkäyspisteillä Etta ehtii ensimmäisenä eräpalloon, mutta syöttämään vaihdettu Aatu Pölläsen kovilla syötöillä ratkaisu kääntyy Akaan puolelle. Erä päättyy Markkus Keelin onnekkaalla verkosta pompanneeseen syöttöön, ja Akaa vie toisen erän lukemin 26-28.

Pitkältä erätauolta palaavat kentälle samoilla kuusikoilla kaksi hermostuneesti pelaavaa joukkuetta. Akaa saa hieman paremman lähdön ja parin pisteen kaulan, mutta Ettan pomppuihme Jan Helenius pistelee palloa kenttään torjunnnan ja katon välistä aina tasoihin asti. Etta pääsee vastaanotossa takaisin Akaan tasolle, ja vaihtopalloja vaihdellaan puolelta toiselle taas aina puoleenväliin erää. Ensin käy Etta hetken ajan keulilla, mutta liigan kovin torjunta vie Akaan johtoon. Akaa pitää tiukasti kiinni kahden pisteen etumatkastaan, mutta erän lopussa myös Ettan torjunta pääsee kiinni niin hakkuri Sivulan kuin virheettömästi hyökänneen Pennasen hyökkäyksiin, ja mahtuu Eetun loppuerään myös yksi verkkoonlyöntikin. Jan Heleniuksen kova hyökkäys saadaan puolustettua, mutta takaisin verkon toiselle puolelle asti eivät rahkeet riitä. Eetu Pennasen viimeisen hyökkäyksen torjujasta ei jää epäselvyyttä, kun Nuutti Niinivaara käy pikaisen kunniakierroksen varmistettuaan Ettalle sarjapisteen lukemin 27-25.

Viimeiseenkään erään ei vaihtoja nähdä. Viimeinen erä on Ettan näytöstä alusta loppuun, kun hirmuiseen vireeseen äitynyt kotijoukkue ja eritoten illan hahmo, 10 pistettä viimeiseen erään hyökännyt Aleksi Muukkonen, onnistuu lähes kaikessa tekemisessään. Viimeisessä erässä Akaalaisten päät alkavat jo hieman notkahdella, eikä edes mahtavalla energialla kannustava, Ouluun asti joukkuetta seurannut faniryhmä, saa suuntaa kääntymään. Tilanteen ollessa jo 13-6, pehmenee Akaa-hakkuri Urpo Sivula aina vaihtoon asti. Erittäin pirteästi esiintynyt ja palloa noutanut paikkaaja Aatu Pöllänen yrittää niin ikään herätellä omaa joukkuettaan, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tilanteessa 19-11 myös Markkus Keel saa tehdä tilaa Mikko Kuuselalle. Koko ottelun ajan palloa koko lattiapinta-alalta hakenut Jesse Mäntylä tuntuu olevan useammassa paikassa yhtä aikaa, ja noukkii käytännössä jokaisen Akaan hyökkäyksen takaisin peliin. Torjumaan jälleen vaihdettu Mikael Kyllönen nappaa illan toisen torjuntansa yhdellä yhtä vastaan, ja Aleksi Muukkonen saa kunnian naulata viimeisen hyökkäyksen kenttään numeroihin 25-13, ja Etta nappaa sarjakakkoselta täyden pistepotin kotonaan.

Eetu Pennanen, Akaa: Etta pelasi tänään todella hienoa hyökkäyspeliä, tuolla torjunta- ja hyökkäyspelillä ei meidän kuuluisikaan voittaa. Ettalta mitään poisottamatta, meidän hyökkäyspeli oli tänään umpisurkeaa. Ei ehkä olla tässä vaiheessa kautta vielä ihan omalla tasolla, mutta ollaan onnistuttu ottamaan kolmen pisteen voittoja siitä huolimatta. Paljon on vielä parannettavaa, varsinkin hyökkäyspelissä, mutta onneksi on loppukausi aikaa hioa, kunhan ollaan keväällä sitten valmiita.

Aleksi Muukkonen, Etta: Hyvää peliä molemmilta. Vastaanotto-hyökkäys-pelaaminen oli erityisen hyvää, ja sillä saatiin paljon aikaiseksi. Kova peli kaiken kaikkiaan. Meidän peli paranee koko ajan ja harjoitellaan hyvin, tällaiset kovat voitot myös koko ajan antaa mahdollisuuden parantaa peliä.

Oliver Lüütsepp, Akaa: Onnittelut Ettalle, hieno peli. Meillä oli omat hetkemme voittaa kolmessa ensimmäisessä erässä, mutta isoihin paikkoihin teimme enemmän virheitä, joten tässä on lopputulos. Molemmat esittivät tänään hienoa peliä, tänään hävisimme hyökkäyspelissä. Kuten Eetu sanoikin, meidän hyökkäys vaatii vielä hiomista, mutta onneksi kausi on vasta alussa. Näissä maailman olosuhteissa turvallisuus on kuitenkin tärkeintä.

Olli Kuoksa, Etta: Koko Mestaruusliigakauden peleihin verrattuna pelattiin tänään hyvälaatuisia eriä, vaikka Eetu olikin vähän eri mieltä. Syötön kanssa oltiin tänään vaikeuksissa, ei saatu niillä tulosta tarpeeksi, ja Akaa oli ehkä piirun verran parempi syötössä. Toisen erän lopussa lähdettiin oikomaan, lyömään palloa alas, kun sillä tavalla ei Akaan tasoista joukkuetta voiteta. Hyökkäyksessä tehtiin tänään järkeviä ratkaisuja, ja päästiin omalla torjunta-puolustuksella myllyttämään. Tämä peli ratkesi, kuten sanoin, puolustuksen jälkeisiin palloihin ja niistä hyökkäyspaikan käyttämiseen. Siinä oltiin tänään parempia, vähän virheitä niissä, ja sellaisilla voitetaan näitä pelejä. Sanoin juuri pelaajille, että täytyy pystyä säilyttämään se ajattelumalli, jolla tänään valmistauduttiin peliin. Silloin voidaan pelata niin kuin harjoitellaan, ja jos voidaan hyödyntää sitä jatkumoa, voidaan hakea lisää pelillisiä nyansseja. Silloin meidät on aika vaikea voittaa. En näe mitään syytä, miksi ei voitaisi olla menestyvä joukkue tällä kaudella, sanokoon rankingit mitä tahansa.

Etta Oulu - Akaa-Volley 3-1 (26-24, 26-28, 27-25, 25-13)

Savo Volleyn tahti ei laannu – nyt kaatui Loimu puhtaasti 3-0

Kahden ottelun viikonloppu jatkuu vaikeampana, kun sunnuntaina Siilinjärvellä vastaan asettuu Hurrikaani.

Kun toinen joukkue on voittanut kaikki ottelunsa ja toinen hävinnyt kaikki, on odotettavissa selkeä tasoero. Näin tapahtui, kun Raision Loimu ei saanut Savo Volleyltä erääkään Mestaruusliigan ottelussa Kuopiossa.

Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 3-0 (25-13, 25-21, 25-19).

Loimu on joutunut kamppailemaan kokoonpanonsa kanssa, ja nytkin Kuopio-hallin kentälle asteli joukkue, jossa oli viisi pelaajaa, joita Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen ei ollut osannut sinne odottaa.

- Vähän meni meillä etukäteen laaditut taktiikat roskakoriin, kun näimme vastustajan kokoonpanon, sanoi Tolvanen.

- Tärkeää oli nyt meidän oma valmistautuminen. Peli olikin meiltä hyvää tekemistä toisen erän alun nukahtamista lukuun ottamatta.

Vierasjoukkue karkasikin toisen erän aluksi reiluun johtoon, mutta Tolvasen ottama aikalisä palautti voimasuhteet ennalleen.

Loimu oli saapunut Kuopioon samana päivänä, ja valmentaja Per-Erik Dalqvist arvioi sen vaikuttaneen ensimmäisen erän peliin.

- Vastaanottomme oli vaikeuksissa nimenomaan ensimmäisessä erässä. Meillä oli pelissä omat mahdollisuutemme, mutta emme käyttäneet niitä, arvioi Dalqvist.

- Meillä on ollut paljon vaikeuksia, mutta uskon, että kun uudet pelaajat pääsevät peliin mukaan, on pelimme koko ajan menossa parempaan suuntaan.

Timo Tolvanen laittoi kentälle seitsikon, jossa passarina pelasi Petteri Penttinen, yleispelaajina Antti Siltala ja Markus Cielavs, keskipelaajina Tommi Siirilä ja Severi Savonsalmi, hakkurina Olli Saarenmaa ja liberona Niklas Breilin. Siirilä antoi toisessa erässä tilaa Arttu Reijoselle – Siirilän nilkka pyörähti hieman, mutta ilmeisesti ei aiheuttanut mitään vakavampaa vammaa.

Savo Volleyn keskiosasto oli jälleen vahvassa vedossa. Savonsalmi keräsi tehot 11/+10 ja Siirilä vajaaseen kahteen erään tehot 7/+5.

Antti Siltala kantoi päävastuun hyökkäämisestä, ja teki sen huimalla 76 prosentin teholla. Siltalan tehot olivat päivän korkeimmat (18/+15).

Vierasjoukkue peluutti liki koko rosteriaan. Vahvimmin esiintyi joukkueessa ensimmäisen pelin pelannut yleispelaaja Ignacio Luengas, jonka teholukemat olivat 9/+7.

- Minun täytyy vielä päästä enemmän pelaamaan joukkueen kanssa, jotta yhteispeli alkaa sujua. Tiesin, että meillä oli vastassa kova joukkue. Omassa pelissäni oli paljon hyvää, mutta heikkojakin hetkiä sattui, arvioi Luengas.

Savo Volley - Raision Loimu 3-0 (25-13, 25-21, 25-18)
Savo: Siltala 18/+15, Saarenmaa 12/+9, Savonsalmi 11/+10
Loimu: Luengas 9/+7, Borichev 6/+2, Mäki 5/+3