Seuraa meitä somessa:

Etta polvisti Hurrikaanin

16.01.2016

Etta kuittasi kauden kymmenennen liigavoittonsa lisäämällä Hurrikaani-Loimaan tuskaa. Tiikerit, VaLePa ja Isku olivat muut lauantain voittajat.

Lentopalloseura ETTA (10-8) palasi voittojen tielle Mestaruusliigassa voittamalla Hurrikaanin (9-5) erin 3-1 (25-22, 25-18, 23-25, 25-15).

Urheilutalon käytävillä kuului ottelun jälkeen mm, että tänään nähtiin ETTAn kaikkien aikojen paras ottelu. Kotijoukkue pimensi Hurrikaanin fyysiset hyökkääjät loistavalla torjunta-puolustus – pelillään ja hyökkäyspelaaminen oli ehdottomasti kauden parasta tänään. ETTA onnistui todella laajalla rintamalla mutta mainittakoon erikseen, että Napapiirin Palloketuista farmisopimuksella täksi viikonlopuksi ETTAn mukaan tullut Antti Ronkainen (5/+3) pelasi hienosti aina, kun tuli kentälle ja antoi päävalmentaja Olli Kuoksalle mahdollisuuden lepuuttaa hakkuri Dean Bittneriä.

Hurrikaani pelasi laajalla rosterilla mutta parhaiten loimaalaisten joukkueessa onnistuivat vaihdosta kentälle tullut Marokolaishakkuri Mohamed Alhachdadi 19/+12 ja yleispelaaja Eemeli Kouki 14/+9.

Libero Jesse Mäntylä totesi ottelun jälkeen, että Hurrikaanin joukkueessa ei ole kaikki tällä hetkellä kohdillaan mutta hommia tehdään, että asiat paranisivat.

ETTA jatkaa taistelua Mestaruusliigassa heti huomenna, kun se matkustaa Leka-Volleyn vieraaksi Kuopiossa pelattavaan otteluun.

Valmentaja Lauri Rantanen Hurrikaani:

- Saatiin oppitunti hyvästä lentopallosta. Kaveri puolusti ja torjui hyvin. ETTA on taitava joukkue ja pelasi fiksua lentopalloa. Siihen me tänään kaaduttiin.

- Ammattilaisjoukkueen pitäisi pystyä parempaan, vaikka takana on maajoukkuekomennuksia ja muita juttuja. Yritetään ottaa tästä pelistä oppia huomiselle.

Jesse Mäntylä, Hurrikaani:

- Aika surkeat on fiilikset. Kahteen erään ei päästy peliin mukaan, kolmannessa vähän taisteltiin mutta neljäs erä oli taas heikko. Kyllä oli heikkoa peliä tämmöiseltä materiaalilta. Kaikki kunnia kuitenkin ETTA:lle! Puolustivat hienosti ja hyökkäsivät järkevästi. Meidän joukkueessa jokaisella pitää parantaa henkilökohtaista peliään, niin homma alkaa paranemaan.

Päävalmentaja Olli Kuoksa ETTA:

- Aivan mahtava homma! Kyllä mulla on aivan uskomaton joukkue! Passari Haapakoski pelasi hienosti ja nallipyssyosasto (Hakala ja Pennanen) oli jälleen tasollaan, niin kuin koko joukkue. Antti Ronkainen pelasi ensimmäisen Mestaruusliigaottelun ja toi joka kerta joukkueelle lisäarvoa tullessaan kentälle. Vastustajasta ehkä näkyy, että siellä ei ole nyt kaikki kohdallaan. Huomiseksi katsotaan taas ketkä ukot on pelikunnossa ja lähdetään Kuopioon taistelemaan pisteistä.

Anssi Hakala, ETTA:

- Kyllä on ihan loistavat tunnelmat. Tänään torjuttiin todella hyvin vaikka tappotorjuntoja ei paljon tullutkaan mutta saatiin paljon vaimennuksia ja puolustuksia. Huomiseen peliin on helppo latautua, kun vastassa on pari velipoikaa.

Parhaat pelaajat
ETTA: Anssi Hakala
Hurrikaani: Mohamed Alhachdadi

ETTA: Hakala 19/+14, Pennanen 18/+10, Bittner 17/+15, Väisänen 13 +10
Hurrikaani: Alhachdadi 19/+12, Kouki 14/+8, Smith 11/+7

Yleisöä: 516
T 5-6, Ä 6-3, SV 9-3, VO% 64-53, H% 48-41

LähiTapiolan pisteet
3 Hakala Etta
2 Pennanen Etta
1 Haapakoski Etta

Ottelutilasto

Isku taisteli pisteet Vantaalta

Rantaperkiön Isku (7-8) palasi voittojen tielle aiheuttaen samalla Vantaalla Korson Vedolle (2-14) kymmenennen perättäisen tappion erin 1–3 (18–25, 25–21, 30–32, 18-25).

Pelissä riitti tunteita vaikka muille jakaa. Kova taistelu, mutta valitettavasti Korson Vedolle ei jäänyt sarjapisteen pistettä. Isku jyräsi lopulta tasaisuudellaan.

Ensimmäisen erän alku oli Iskun näytöstä. Vierailla toimi vastaanotto, hyökkäys, torjunta ja syöttö kulki kuin Nysse Hämeenkadulla. Tekniselle mentiin tilanteessa 10 – 14. Teknisen jälkeen mentiin Iskun tahdittamana. Erä lopulta helposti vieraille 18 – 25.

Toisen erän alku oli puolestaan Korson hallussa. Kotijoukkue johti parhaimmillaan viisi pistettä. Tekniselle mentiin tilanteessa 14 – 11. Korso piti otteensa ja jopa paransi sitä teknisen jälkeen. Erä Vantaan energisille korsolaisille 25 – 21.

Korson loppukiriunelman oli edelleen hengissä. Kolmas erä meni alussa tasaisissa merkeissä. Korso johti teknisellä 14 – 13. Erän alkuvaiheilla Heino sai punaisen kortin ja siitä Korsolle yksi piste. Erä oli lopulta todellista vääntöä. Kovia taistelupalloja ja tiukkoja tilanteitä riitti ja erä mentiin selkeästi ylipisteille. Isku lopulta voitti erän 30 – 32.

Neljännessä erässä Isku meni voitonhuumassa menojaan. Korsolaiset eivät saaneet henkisesti itseään enää raiteilleen kolmannen erän tappion jälkeen. Erä lopulta helposti Iskulle 18 – 25 ja koko ottelu sekä kolme sarjapistettä matkasivat Rantaperkiön pistepussiin.

Alan miehet palkitsivat tänään positiivisimpana pelaajana Aleksi Mutkan.

Ottelun parhaana pelaajana otteluisäntä Kouvolan Betoni Oy palkitsi kotijoukkueesta Antti Vallinin ja Iskusta Tatu Härkönen

Hakkuri Antti Vallin, Korson Veto

- Se oli kiva peli. Meillä oli ilme kohdillaan. Taistelua riitti, mutta kyllä harmittaa että hävittiin. Eka erä otettiin rumasti pataan. Omaan peliini olen tyytyväinen.


Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Oli hyvää lentistä. Isku piti oman pelinsä läpi ottelun tasaisena. Hienoja palloja ja kummatkin saivat tehdä töitä pisteiden eteen. Pateria emme saaneet kiinni koko aikana, vaikka laitoja onnistuttiin tukkimaan. Kaikki on edelleen täysin omissa käsissä.

Keskitorjuja Tatu Härkönen, Rantaperkiön Isku

- Mukava oli pelata. Mikä on lyödessä, kun Eaton tarjoilee käteen. Tunteita oli kunnolla pelissä. Tulossa tiivis loppukausi, pelejä ainakin riittää.

Päävalmentaja Jussi Heino, Rantaperkiön Isku

- Vähän oli välillä tuomioissa oikeusmurhan makua. Näin minulle totesi pari henkilöä ottelun jälkeen katsomosta. Peli oli todella tasaista taistelua ja herätti tunteita. Korso ei tälle pelillä kyllä kuuluisi hännille. Meille nämä olivat todella tärkeät pisteet. Peli kerrallaan jatketaan.

Korson Veto: Antti Vallin 21/+10, Alpár Szabo 16/+13, Miro Määttänen 12/+7
Rantaperkiön Isku: Samuli Kaislasalo 21/+14, Sakari Mäkinen 18/+14, Sauli Sinkkonen 14/+12

Yleisöä: 326
T 8-12, Ä 4-3, SV 11-7, VO% 58-59, H% 43-55

LähiTapiolan pisteet
3 Härkönen Isku
2 Sinkkonen Isku
1 Vallin KoVe

Ottelutilasto

VaLePa kuittasi viisieräinen trillerin

Loimu (7-7) ja VaLePa (15-3) mittelivät tasokkaan ottelun Kerttulan lauantai-illassa. Viiteen erään venynyt trilleri päättyi lopulta ennakko-odotusten mukaisesti vieraiden voittoon lukemin 2-3 (19-25, 25-19, 22-25, 25-22, 8-15).

Ensi keskiviikkona Eurocup-taivaltaan jatkava VaLePa lähti otteluun ykköskuusikollaan. Isännät aloittivat taiston puolestaan ilman keskivartalovammaista sentteriään Ryan Meehania.

Aaltomaisesti edennyt ottelu tarjosi kokonaisuutena kelpo pelaamista. Molemmilla joukkueilla oli omat ylä- ja alamäkensä. Laadukkaammalla materiaalilla operoiva VaLePa kuittasi lopulta vieraspisteet monipuolisemman osaamisensa kylkiäisenä.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Eetu Rantanen
VaLePa: Jesus Chourio

Elviss Krastins, VaLePa:

- Peli oli tasainen. Ensimmäinen erä oli meiltä kauden parasta syöttöpelaamista. Loimu paransi toiseen erään, ja samalla oma pelimme heikkeni. Kadotettiin avauserässä ollut pelirytmi. Loppumatsi oli sitten tiukkaa vääntöä. Keskiviikkona on edessä hieno Eurocup-matsi. Tämä ottelu oli hyvä asennemittari tuota silmällä pitäen.

Ville Juntura, Loimu:

- Tiukka peli. Parannettiin selvästi matsin edetessä. Päätöserä hävittiin vastaanoton hajottua. Iso kasvojenpesu Sastamalassa pelattuun otteluun verrattuna. Tästä on hyvä jatkaa tiistaina Lakkapäätä vastaan. Hakkuripelimme oli selvästi parempaa kuin ennen joulutaukoa. Maajoukkuekomennus piristi omaa pelaamistani.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Ottelu aaltoili puolelta toiselle. Molemmat pelasivat ajoittain hyvin, ajoittain heikommin. Sideoutpelaaminen on molemmilla laadukasta läpi ottelun. Keskittymisen kanssa tehtiin työtä - tämä oli siinä mielessä hyvä oppitunti. Puolustuspelimme parani ottelun edetessä. Keskiviikkona on edessä kova haaste Eurokentillä. Tämä ottelu oli siihen hyvä valmistautuminen.

Ismo Tuominen, Loimun päävalmentaja:

- Vastaanottomme oli unessa ensimmäisessä erässä. Ei oltu valmiita pelaamaan. Eetu Rantanen tiivisti puolustuspeliämme. Muut toki auttoivat häntä siinä. Jatkopallopelaaminen otti tänään askeleen parempaan suuntaan. Parannettiin myös huimasti verrattuna Sastamalan vierailuun. Päätöserän VaLePa hoiti rutiinilla. Kolmannen erän menettäminen harmittaa. Karri Sihvonen teki hienon paluun tositoimiin loukkaantumisensa jäljiltä.

Loimu Vargas 19/+11, Rumpunen 16/+6, Borichev 16/+2
VaLePa Chourio 26/+11, Kunnari 15/-1, Krastins 13/+8

Yleisöä: 712
T 10-11, Ä 4-8, SV 12-18, VO% 40-51, H% 47-51

LähiTapiolan pisteet
3 Chourio VaLePa
2 Vargas Loimu
1 Esko VaLePa

Ottelutilasto

Tiikerit lämpeni puhtaaseen voittoon

Kokkolassa ei tänään pelattu mitään historiankirjoihin jäävää ottelua. Tiikerit (17-0) veivät ottelun Sampoa (6-9) vastaan erin 3-0 (25-17, 27-25, 25-18).

Tiikereiden Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu oli pitkästä aikaa avauskokoonpanossa. Hänen hyökkäyspelinsä oli näyttävää, mutta syöttövirheitä tuli kolme kappaletta. Koko ottelun aikana tuli suuri määrä syöttövirheitä, Tiikereille 14 ja Sampolle 13. Muutama taistelupallo nähtiin, joissa yleisö eli mukana, mutta muu peli oli sitten ”ruisleipälentopalloa”.

Ensimmäinen erä alkoi Tiikeridominoinnilla ja etenkin Ojansivun iskupeli oli näyttävää. Erän edetessä Tiikerit tyytyi odottelemaan erän päättymistä ja seitsemän pisteen ero kutistui jo kolmeen pisteeseen. Sitten Tiikerit ryhdistäytyi ja vei erän.

Toinen erä oli tasaisempaa taaperrusta virhesumien kera. Sampo johti kolme kertaa kolmen pisteen verran, mutta jatkopalloille mennyt erä meni kuitenkin Tiikereille.

Kolmannen erän Tiikerit aloitti ensimmäisen tapaan, ottaen heti alkuun kolmen pisteen eron. Sampo ei missään vaiheessa päässyt johtoon. Vaikka välillä peli sujui jo molemmilta joukkueilta paremmin, virhesumia tuli. Erään taistelupallon aikana kaikki odottivat Taichiro Kogalta passia Ojansivulle, mutta passi menikin Antti Leppälälle, joka sai iskeä tyhjältä verkolta. Yleisö antoi suosionosoituksia upealle pelille. Erän lopussa hakkurit Ojansivu ja Arsenije Mutapcija törmäilivät toisiinsa. Mutapcija jäi makaamaan, mutta nousi pian ja jatkoi peliä. Ojansivu ei kaatunut, mutta hänet vaihdettiin pian Antti Ropposeen, joka jatkoi loppuerän.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- 3-0 turpiin tuli ja tulosta on kunnioitettava. Ensimmäisen erän olimme jäässä. Pelaamattomuus näkyi. Jatkossa paransimme hyökkäyspeliä. Ei kuitenkaan saatu puolustusta ja vastaanottoa toimimaan.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Päästiin lopussa omaan peliin. Tarvitaan kuitenkin varmuutta jatkopalloihin. Siinä meillä riittää tarkennettavaa. Syöttömylly kuitenkin käynnistyi hyvin.

Palkitut:
Jared Krause Sampo
Antti Leppälä Tiikerit

Tiikerit: Ojansivu 16/+7, Sauss 13/+7, Siirilä 9/+5
Sampo: Djordjevic 15/+1, Mutapcija 10/+3, Ikonen 5/+5

Yleisöä: 624
T 9-7, Ä 7-3, SV 14-13, H% 49-39x, VO% 56-45

LähiTapiolan pisteet
3 Tommi Siirilä Tiikerit
2 Romans Sauss Tiikerit
1 Timo Tolvanen Sampo

Ottelutilasto

Kuvat:
Tommy Lågland / Tiikerit
Juha Jäntti / KoVe
Mäsi / Loimu

  Takaisin