ETTA raastoi voiton Iisalmessa

28.11.2017

Jo vahvasti sillassa ollut liigakärki ETTA juhli lopulta Iisalmessa maistuvaa voittoa Sampo Volleysta. Kahden voittoerän jälkeen vieraiden ote lipsui 2,5 eräksi, mutta löytyi takaisin juurikin ratkaisevalla hetkellä. 8-12 -numeroista se nousi kolmannella ottelupallollaan 17-5 -voittoon päätöserässä kuitaten voiton 2-3 (23-25, 19-25, 25-23, 25-13, 15-17).

Sammon kauden ensimmäinen maakuntaottelu keräsi Iisalmen tiistai-iltaan mukavasti 647 katsojaa. Yleisö saikin nauttia koko rahan edestä, kun peli venyi viisieräiseksi.

Avauserässä Etta karkasi nopeasti pieneen johtoon. Vieraiden monipuolisempi hyökkäys ja sitkeä puolustaminen pakotti Sammon tekemään kaksin verroin töitä pisteiden eteen. Eetu Häyrisellä ei ollut paras päivänsä ja hakkuripelissä Etta vei selvän voiton.
Toinen erä alkoi lupaavasti, Sampo otti johdon 7-2 ja Aku Kaatrasalon parin torjunnan myötä tahti jatkui tilanteeseen 13-8. Sen jälkeen tuli todellinen musta hetki. Sammon hyökkäyksistä katosi teho ja yhden ainoan syöttövuoron aikana Etta teki yhdeksän pistettä, joista kuusi torjunnoilla. Näytti, että oululaiset lukivat kotijoukkueen peliä kuin aapista ja useamman kerran Sammon hyökkäys pysähtyi jopa yhden miehen torjuntaan. Useimmiten tämä mies oli Markus Väisänen. Viiden pisteen johdon käännyttyä samankokoiseksi takaa-ajoksi, oli vieraiden helppo pitää Sampo takanaan erän loppuun saakka.

Pitkällä erätauolla pukukopissa keskusteltiin vakavasti ja seuraavaan erään Sampo tulikin uudella ilmeellä. Aloitukseen otetut Ville Heiskanen ja Timo Leikas osoittivat olevansa valmiita kantamaan vastuuta, hyökkäyksiin alkoi löytyä tehoja ja pisteitä saatiin päätettyä hieman huonommastakin vastaanotosta. Erä oli tasainen aivan loppuun saaakka ja se päättyi Ville Heiskasen torjuttua yksinään hakkuri Joonas Jokelan.

Vapauttava erävoitto antoi lisää itseluottamusta ja vastaavasti Ettan puolella virheitä alkoi kertyä enemmän. Tekniselle aikalisälle tultaessa Sampo oli kerännyt erään jo neljä ässäsyöttöä ja Etta puolestaan viisi syöttövirhettä. Murskaavalla 12 pisteen erolla päättynyt erä oli malliesimerkki korvien välin vaikutuksesta lopputulokseen.

Sampo ja Etta ovat kausien saatossa pelanneet huomattavan paljon viisieräisiä trillereitä ja niin siis tälläkin kertaa. Etta ei edelliserien tappioistaan lannistunut vaan molemmat joukkueet pelasivat iloisen näköistä peliä kovalla asenteella, eikä tunnettakaan puuttunut. Pisteitä tehtiin tasatahtiin aina erän puoliväliin saakka jolloin Sampo sai revittyä neljä pistettä etumatkaa 12-8. Ottelun parhaan syöttäjän Markus Väisäsen asteltua viivan taakse, kääntyi tilanne muutaman onnenkantamoisenkin avustamana Ettan johdoksi 12-13. Sammon syöttö ei meinannut pysyä ruudussa, mikä vielä avusti oululaisia erä- ja otteluvoittoon jatkopalloilla.

Olli Kuoksa, Etta:

-Tämmöistä on tämän vuoden liigassa, väännetään tasaisesti kaikkia vastaan joka ilta. Yksi sarjapiste Sampoa enemmän saaliiksi, se lämmittää mieltä. Tosi upea maakuntapeli ja hieno tapahtuma.