Seuraa meitä somessa:

Etta, tuo viisieräisten erikoisjoukko

11.12.2015

Etta hävisi kauden kolme ensimmäistä viisieräistä, mutta on sen jälkeen voittanut niitä nyt viisi perättäinen kaadettuaan Loimun perjantaina Raisiossa. Hurrikaani puolestaan haki pisteet Tampereelta Isku.

Etta kuittasi viisieräisen trillerin

Loimu ja Etta väänsivät Kerttulan perjantai-illassa tärkeistä liigapisteistä koko rahan edestä. Viisieräinen trilleri kääntyi lopulta vierasjoukkueelle lukemin 2-3 (22-25, 18-25, 28-26, 28-26, 7-15).

Ettan voitto oli ehdottoman ansaittu. Tasapainoisesti pelanneet punapaidat olivat koko ajan vähintään askeleen aaltomaisesti pelanneita isäntiä edellä. Tie voittoon oli lopulta vähintäänkin oikeutettu.

Joukkueiden välinen marginaali heijastui selkeästi pelin osa-alueisiin. Etta oli isäntiä kollektiivisesti edellä jokaisella sektorilla. Erityisen räikeä ero oli Ettan bravuurialueena tunnetulla laitasektorilla, jossa Loimu oli monta tasoa vieraitaan jäljessä. Dean Bittner (31/+19), Anssi Hakala (19/+13) ja Eetu Pennanen (15/+2) ottivat selkeän niskalenkin oranssimustien laitalegioonasta.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Ossi Rumpunen
Etta: Dean Bittner

Lähi-Tapiolan pisteet:
3 pistettä: Dean Bittner, Etta
2 pistettä: Anssi Hakala, Etta
1 piste: Ossi Rumpunen, Loimu

Anssi Hakala, Etta:

- Oltiin kärsivällisiä. Keskityttiin ja jaksettiin jauhaa. Torjunta-puolustuspelaaminen toimi hyvin. Ei provosoiduttu kuten vastustaja. Puolustuspeli on asenteesta kiinni. Varmistuksia on hiottu treeneissä, ja ne alkavat olla riittävällä tasolla. Torjuntapelaamistamme on kehuttava vielä erikseen. Pallot eivät kimpoilleet vääriin paikkoihin.

Kasper Vuorinen, Loimu:

- Vastustajalle kaikki kunnia. Etta oli taisteleva ja hyvällä ilmeellä liikkeellä. Pelasivat kärsivällisesti. Oman pelin kanssa on ollut vaikeuksia jo jonkin aikaa. Keinot solmun avaamiseksi ovat kuitenkin olemassa.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja:

- Harvoin on harmittanut voitto Kerttulassa niin paljon kuin nyt. Tämä oli selkeä kolmen pisteen sauma. Pelimme on yhä hioutumassa, ja tulos on vielä tulematta. Loimu nosti tasoaan pelin edetessä. Kappe toi heidän peliinsä uuden pelirytmin. Meidän pelimme levisi 3. ja 4.erässä. Rähmättiin ne itse. Petteri Kiilunen on onnistunut liberon tontilla hyvin. Hän on lunastanut paikkansa meidän pelaavana liberona. Pojilla on sillä saralla hyvä kilpailutilanne.

Ismo Tuominen, Loimu:

- Sapettaa. Aloitettiin hyvällä ilmeellä, mutta peli suli nopeasti. Itseluottamuksen puute näkyy selvästi. Laitapeli ei toiminut tänään. Ossi oli ainoa onnistuja sillä saralla. Verkkovirheitä tuli todella paljon. Tarkoitus oli syöttää virheettömästi ja saada Ettan vastaanotto hajalle. Siinä ei kuitenkaan onnistuttu. Vastustajan laitapeli toimi tasapainoisesti. Etta pelasi kokonaisuutena järkevästi.

Kuvat: Tuomas Pelto

Ottelutilasto

Hurrikaani voitti perjantai-illan kamppailun Pyynikillä

Pyynikin illassa saatiin nauttia huikeista taistelupalloista, kun Rantaperkiön Isku ja Hurrikaani-Loimaa iskivät yhteen lentopallon Mestaruusliigan kamppailussa. Hurrikaani vei lopulta ottelun 1-3 (23-25, 25-22, 23-25, 22-25).

- Saimme syöttövirheet minimoitua verrattuna aikaisempiin peleihin. Onnistuimme pelaamaan hyvin Iskun leijasyöttöä vastaan. Isku puolusti hyvin, laitahyökkäyksessä oli eroa meidän eduksemme, arvioi Hurrikaanin valmentaja Nicola Gioloto.

Iskun valmentaja Jussi Heino näki ottelun ratkaisun vastustajan vastaanotossa.

- Mutkan Tomi nosti vastaanotossa kahden erän jälkeen tasoaan ihan huimasti. Vastustaja pääsi pelaamaan tempolaitapassia emmekä päässeet siihen käsiksi, koska vastustaja pelaa niin korkealta. Jos emme saa aivan täydellisesti ajoitettua torjuntaa, noin korkealta ja kovaa tulevat hyökkääjät ovat aika vahvoilla, olivat ainakin tänään, Heino sanoi.

Välillä valmentajaratkaisut kuumensivat tunteita ja aiheuttivat epätietoisuutta molemmilla kenttäpuoliskoilla.

- Jokaisessa erässä oli aika ikäviä tilanteita, tuli pitkiä pelikatkoja siksi, ettei jompikumpi joukkueista tiennyt mitä tapahtuu. Vastustaja kokeneena joukkueena ei häkeltynyt siitä yhtä paljon kuin me. Meillä on vielä paljon opittavaa, sillä hässäkkätilanteiden jälkeen pelaamisesta katoaa parin pallon ajaksi fokus. Siinä hävisimme turhaan pisteitä. Näin tiukoissa erissä ei ole varaa antaa yhtään ilmaista pistettä, Heino totesi.

Iskun parhaat pistemiehet olivat Sakari Mäkinen (18/+6) ja Sauli Sinkkonen (15/+9). Hurrikaanin pistemiehet olivat Mohamed Alhachdadi (21/+11) ja Luke Smith (19/+7).

- Tämä ei ollut meiltä paras peli. Isku pystyi haastamaan ja laittoi meille painetta, emmekä pystyneet pelaamaan tasaisesti. Voitimme kontrolloimalla omia virheitä. Meillä on todella hyvä hyökkäys, ja voitamme, jos pidämme virheet minimissä, yleispelaaja Luke Smith sanoi.

- Peli oli semmoinen että yleisö viihtyi, hyvä tunnelma. Vastaanotto on ok, mutta hyökkäyksen kanssa on ollut hieman ongelmia, mutta nyt se on parempaan päin. Alhachdadi teki paljon pisteitä, mutta ei tätä yhteen vastustajan pelaajaan hävitty, Iskun Jan Helenius sanoi.

LähiTapiola-pisteet:

3 Luke Smith, Hurrikaani
2 Sauli Sinkkonen, Isku
1 Mohamed Alhachdadi, Hurrikaani

Parhaat pelaajat: Luke Smith, Hurrikaani ja Sauli Sinkkonen, Isku

Nälkäisin pelaaja (Panimoravintola Plevnan palkinto): Sauli Sinkkonen, Isku

Kuvat: Pertti Flinck / Isku


Ottelutilasto

  Takaisin