Etta vei niukasti huikean viisieräisen Joensuussa

30.10.2015

Pohjois-Karjalan Liiga-Riennon kauden avausvoitto jäi vielä näkemättä perjantaina, kun Joensuussa vieraillut Etta nappasi voiton niukimmalla mahdollisella erolla 2-3 (30-28, 22-25, 25-22, 23-25, 14-16).

Etta on nyt 2-5 ja nousi kuudennelle tilalle sarjataulukossa ohi Team Lakkapään ja Sampon. Liiga-Riennolle (0-8) piste oli kauden ensimmäinen ja erävoittojen määtä triplaantui (eräsuhde 3-24).

Ottelu kesti yli kolme tuntia ja siinä nähtiin huikeat 230 palloa. Näistä Etta voitti kaksi enemmän kuin kotijoukkue.

Kotijoukkueesta Joni Savimäki teki 29/+18 ja kenialainen Michael Chemos 28/+11. Chemos sai ottelussa hyökättäväkseen huikeat 74 palloa, joista hän tappoi 34% tehoilla 25.

Vieraiden paras pistemies oli Anssi Hakala 21/+11. Ettasta Oskari Sepälle merkittiin komeat neljä ässäsyöttöä, miehen liigaennätys.

ensimmäisen erän Riento vie sellaisen puristuksen jälkeen ettei paremmasta väliä 30-28 pistein. Toinen erä erä oli samanlaista kovaa vääntöä jokaisesta pinnasta joka päättyi Ettan voittoon 25-22. 1-1 tilanteesta pitkälle erätauolle.

Kolmas erä oli ensimmäisen ja toisen erän toisinto, mutta nyt erän vei puolestaan Riento 25-22. Neljänteen mentiin siinä uskossa, että Riento vie ottelun nimiinsä mutta aina ei käy niin kuin haluaa. Etta tuli väkisin rinnalle ja ohitse ja otti erän itselleen tasoittaen erät 2-2.

Edessä oli kuuluisa hilleri.

Viimeiseen ja viidenteen erään Riento sai hyvän alun mutta hyvä alku rapistui muutamiin erilaisiin tulkintoihin tuomarin kanssa ja liekö siitä johtuen pelin fokus karannut tietämättömiin. Se, että onko peli 9-9 vai 8-10 on merkitystä aika paljon ja tästäkin huolimatta Riento sai vielä otetta peliin mutta loppuun asti se ei riittänyt. Etta vei todellisen taistelun jälkeen erän jatkopalloilla itselleen 16-14 ja koko ottelun 3-2.

Riento sai ensimmäiset pisteet, mutta se ei nyt tällä hetkellä tyydytä kun oli enemmän tarjolla.

Eetu Pennanen Etta:

- Takki tyhjä. Kaikki tunteiden ylä-ja alamäet tuli koettua. Riento nosti koko ottelun hyvin. Omassa pelissä tuli liian paljon virheitä, koska isoja kavereita oli vastassa. Peli meni vähän nelospainoitteiseksi, mutta näillä on mentävä.

Päävalmentaja Olli Kuoksa:

- Kova paikka pelata. Riennossa on laadukkaita yksilöitä vaikka pisteitä ei olekaan karttunut. Syöttövaihdot onnistuivat Oskari Sepän johdolla. Elämme puolustamisen kautta ja tiukka puoluspelaaminen on meidän näköistä .

Päävalmentaja Jani Säisä:

- Marginaalit oli pienet. Viisi erää kahden kolmen pinnan erolla. Hyvien torjuntojen vastapainoksi hyökkäysvirheitä liikaa. Kaikki osa-alueet oli hyvin tasaisia. Hyvää oli erien kääntäminen voitoksi on merkki siitä, että mennään eteenpäin.

Liiga-Riento: Chemos 28/+11, Savimäki 29/+18, Pelletier 15/+10
Etta: Pennanen 19/+7, Hakala 21/+11, Väisänen 15/+10
T 13-5, Ä 5-6, SV 18-16, H% 42-45, VO% 59-63