Seuraa meitä somessa:

ETTA:n joukkue lähes valmis

12.06.2015

Lentopalloseura ETTA on aloittanut valmistautumisen kuudennelle peräkkäiselle Mestaruusliiga kaudelleen. ETTA pyrkii pelaamaan Mestaruusliiga-kauden 2015-2016 täysin kotimaisin voimin.

Seuralla on tällä hetkellä sopimus kymmenen pelaajan kanssa, joista osa on viimekaudelta tuttuja pelaajia, muutama paluumuuttaja ja kolme täysin uutta pelaajaa ETTA:n paidassa. Lisäksi seura neuvottelee vielä yhden kovan kotimaisen yleispelaajan kanssa.

Uutta voimaa Savosta Kokkolan Tiikereissä Suomen mestaruuden viime kaudella voittanut savolaislähtöinen keskitorjuja Markus Väisänen siirtyy oululaisten riveihin kehittymään seuraavalle portaalle, tavoitteenaan miesten maajoukkue. Väisänen oli erinomainen kaappaus todella kapeilta keskitorjujamarkkinoilta ja hän tulee olemaan suuressa roolissa ETTA:n ensi kauden joukkueessa.

Myös toinen Savosta lähtöisin oleva pelaaja Eetu Pennanen on täysin uusi ilmiö ETTA:n paidassa. Eetu on todella taitava ja mittaansa nähden ulottuva yleispelaaja, joka halusi nostetta uralleen maiseman vaihdoksella ja myös laadukas valmennus oli yksi syy Ouluun muutolle. Viime kauden Eetu pelasi Joensuussa Liiga-Riennon riveissä.

Kolmas täysin uusi pelaaja on Rovaniemeltä saapuva keskitorjuja Eemeli Kupari. Vasenkätinen keskitorjujalupaus pelasi viime kaudella hyvän 1-sarjakauden Napapiirin Palloketuissa ja on hyvä lisä ETTA:n kotimaiseen keskitorjujakolmikkoon.

Pari paluumuuttajaa Kalajoen Liiga-Särkissä kaksi edellistä kautta pelanneet Jussi Mäkinen ja Ville Kaksonen palaavat Ouluun. Pojat olivat nostamassa toissa kaudella Särkkiä Mestaruusliigaan ja viimekauden aikana kaksikko oli joukkueensa runkopelaajia Jussin pelatessa passarina ja Villen keskitorjujana. Jussi Mäkinen muistetaan ETTA:n riveistä muutama kausi takaperin vielä liberon roolissa mutta viime kausilla pelipaikka on muuttunut junnuvuosien tapaan passariksi. Juse toimi viime kauden Särkkien kapteenina ja tuo varmasti osaltaan johtajuutta myös ETTA:n joukkueeseen Myös Ville Kaksonen on löytänyt uuden kevään keskitorjujan paikalta. Ville pelasi ETTA:ssa aikanaan yleispelaajana mutta loistava viime kausi osoitti, että hän on todella elementissään nimenomaan ykköshyökkäysten päättäjänä.

Kapteeni Hakala jatkaa ETTA:n pitkäaikainen kapteeni Anssi Hakala jatkaa varmasti samassa roolissa myös ensi kaudella. Anssin lisäksi viime kauden joukkueesta jatkavat hakkuri Ville Sorvoja, liberot Juho Rajala ja Petteri Kiilunen sekä passari Niko Haapakoski, jolle povataan suurta roolia ensi kaudella ETTA:n hyökkäyspelin johtamisessa. Myös Sorvoja ja Rajala olivat jo viime kaudella oululaisten runkopelaajia ja heiltä odotetaan paljon myös tulevalla Mestaruusliigakaudella.

Yleispelaaja vielä hakusessa ETTA tarvitsee vielä joukkueeseensa yhden yleispelaajan ja neuvottelut ovatkin kovassa vauhdissa erään kotimaisen, kovakätisen ja taitavan pelaajan kanssa. Hänen signaamisensa tarkoittaisi sitä, että oululaiset pelaisivat ensi kauden täysin kotimaisin voimin, mikä onkin ollut seuran tavoite keväästä lähtien. Kahden vuoden projekti Päävalmentajana jatkava Olli Kuoksa uskoo, että Urheilutalolla nähdään huippuotteluja tulevalla kaudella.

-Mielenkiintoinen uusi juttu alkaa nyt. Olimme keväällä seurassa yhtä mieltä siitä, että meidän täytyy alkaa kasvattamaan uusi runko omista pelaajista. Siitä kun tulin ETTA:an 2009 ei ole mukana enää yhtään pelaajaa. Heistä lypsettiin kaikki irti mitä saatiin. Nyt rakennamme uuden jalustan ja pyrimme samalla tietenkin myös menestykseen. Olemme ensi kaudella erittäin ilkeä joukkue jokaiselle vastustajalle. Uudet pelaajat sopivat näihin tavoitteisiin loistavasti. Suurin osa pelaajasopimuksista on kaksivuotisia, kuten myös omani ja muun staffin samaten.

ETTA:n pelaajasopimukset kaudella 2015-2016:
Markus Väisänen keskitorjuja 06.03.1990 198cm
Eetu Pennanen yleispelaaja 18.09.1992 183cm
Jussi Mäkinen passari 20.06.1992 180cm
Ville Kaksonen keskitorjuja 31.05.1990 192cm
Eemeli Kupari keskitorjuja 18.03.1994 193cm
Anssi Hakala yleispelaaja 12.05.1984 185cm
Ville Sorvoja hakkuri 02.12.1990 193cm
Niko Haapakoski passari 01.05.1996 192cm
Juho Rajala libero 06.08.1985 181cm
Petteri Kiilunen libero 20.05.1993 181cm
Lisäksi OsVa:ssa viime kaudella pelanneet Heikki Lehtoniemi ja Oskari Seppä ovat tällä hetkellä joukkueen harjoitteluvahvuudessa.

Päävalmentaja: Olli Kuoksa
Valmentaja: Juha Keihäskoski
Fysiikkavalmentaja: Kimmo Ulvas
Huoltaja: Mika Rajala
Manageri: Antero Risto
Tilastot: Lauri Kiuttu ja Petri Nurro

  Takaisin