Seuraa meitä somessa:

Eurocupien suomalaispaikat säilyvät ennallaan

07.03.2017

Suomalaisjoukkueiden kiintiöpaikat lentopallon Eurocupeissa säilyvät ensi kaudeksi käynnissä olevan kauden kaltaisina. Sekä miehissä että naisissa Suomi saa yhden paikan Mestarien liigan 1. kierrokselle, yhden CEV Cupiin ja kaksi Challenge Cupiin.

Käynnissä olevalla kaudellahan Suomella oli kolme edustajaa CEV Cupissa (Hurrikaani-Loimaa, VaLePa Sastamala ja Raision Loimu), kun Loimu sai villin kortin nostaen sen Challenge Cupista pelaamaan CEV Cupia. Lisäksi Kokkolan Tiikerit pelasivat CEV Cupia myöhäisemmässä vaiheessa pudottuaan Mestarien liigasta ennen lohkovaihetta.

Suomi on miesten Eurocupien rankingissa 15:s ja naisten rankingissa 13:s. Molempien rankingien kahdeksan parasta saavat suoran paikan Mestarien liigan lohkovaiheeseen, neljä parasta kaksi paikkaa ja 20 parasta paikan CEV Cupiin (sijojen 5-8 maata kaksi paikkaa). Kaikille maille tulee yksi paikka Mestarien liigan 1. Kierrokselle sekä Challene Cupiin..

Suomesta Mestarien liigan paikkaan on oikeutettu Mestaruusliigan voittaja ja CEV Cupin paikkaan Suomen Cupin voittaja. Jos Suomen Cupin voittaaja on sama kuin mestari, saa CEV Cupin paikan Mestaruusliigan hopeamitalisti. Loput paikat jaetaan Mestaruusliigan loppusijoitusten perusteella. Näin ensi kaudeksi jo vähintään CEV Cupin osallistusmisoikeuden ovat varmistaneet miehissä VaLePa ja naisissa LP Viesti cupmestareina 2016.

  Takaisin