Seuraa meitä somessa:

FINAL4: LP Viesti kolmannentoista kerran perättäin cupfinaaliin

28.01.2017

LP Viesti pelaa sunnuntaina naisten lentopallon Suomen Cupin finaalissa. Lauantain välierässä salolaiset voittivat Oriveden Ponnistuksen 3-0 (25-22, 25-19, 25-20). Finaalipaikka on LP Viestille kolmastoista perättäinen Suomen Cupissa. Viimeiseen 16:een vuoteen LP Viesti on ollut poissa cupfinaalista vain kerran.

LP Viesti kohtaa sunnuntain finaalissa HPK-LP Kangasala -välierän voittajan kello 12.30.

OrPo teki ottelun avauspisteen, mutta ei sen jälkeen johtanut erää missään vaiheessa. LP Viesti sai ensimmäisen kerran eron kolmeen pisteeseen 14-11 -tilanteessa. Parhaillaan salolaiset kasvattivat eron jo viiteen pisteeseen 22-17, mutta OrPo löysi vielä uuden vaihteen kaventaen 22-20:een. Janisa Johnsonin verkkosyöttö päätti erän 25-22.

Toisessa erässä mentiin pitkälti aaltoillen joukkueiden saatua pisteputkia aikaiseksi. OrPo oli vielä tasoissa 16-16, mutta tästä salolaiset kiristivät taas ruuvia ja veivät erän 25-19.

Kolmanteen erään OrPo tuli selkeästi terävämmin tauolta ja hankkiutui 6-3 -johtoon. Viimeisen kerran OrPo johti erää 17-16 -lukemissa, josta salolaiset veivät loppuerän lähes murskaavasti. Loppunumerot olivat 25-20.

LP Viestin paremmuus ottelussa korostui tehotilastossa, jonka se vei 33-10.

Nadezhda Gokhshtein oli LP Viestin tehonainen (12/+9) viidellä torjunnalla. Kaikkiaan Viesti vei torjuntapisteet 13-8. Vieraista eniten pisteitä teki Janisa Johnson 15/+2, mutta tehotilasto kärsi runsaasta hyökkäysvirhemäärästä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Olen tyytyväinen voittoon, mutta esitykseen jäi vielä jonkun verran parantamista. Me oltiin ehkä huolellisempia kuin vastustaja. Plusmiinus-tilastossa me teimme 23 pistettä enemmän. Sieltä se ero varmaan löytyi. Keskeltä pelattiin nyt aika vähän. Ronja Heikkiniemellä oli hyvä peli, samoin Pauliina Vilposella kaksi ensimmäistä erää. Taru Alhon tulo vaihtopenkiltä oli aika ratkaiseva ja tärkeä suoritus kolmannessa erässä.

Ronja Heikkiniemi, LP Viesti:

- Oli hyvä lähteä peliin. Tiedettiin, että jos pystytään pelaamaan omalla tasollamme, niin meillä on mahdollisuudet finaaliin. Hetkessä eläminen on tärkeää. Jos peli herpaantuu, niin sitten nähdään tuollaista peliä kuin kolmannen erän alussa. On opittu, että huomista finaalia ei tule, jos tämän päivän välierää ei voiteta.

Satu Natunen, Oriveden Ponnistuksen päävalmentaja:

- Salolle riitti tietyllä tavalla rutiinitaso voittoon. Lähdimme yrittämään haastamaan Saloa, kun yhden kerran on tänä vuonna heidät jo voitettu. Meille tuli kuitenkin virheitä väärissä paikoissa. Pitkät pallorallit päättyivät usein meidän virheeseen. Kolmannen erän alkuun olen tyytyväinen, mutta muuten en. Hyökkäysten tehottomuus oli ongelma.

Saara Lepistö, OrPo:

- Kyllä tässä pelissä kaveri oli päättäväisempi viimeisissä palloissa. Sitä pitäisi löytyä meiltäkin, kunnon lyöntejä eikä läpsyttelyä. Pitkät pallorallit meidän olisi pitänyt kääntää itselle. Tiedettiin kyllä että pystytään haastamaan ja voittamaankin Viesti.

Parhaat pistenaiset
LP Viesti: Gokhshtein 12/+9, Heikkiniemi 12/+7, Vilponen 11/+5
OrPo: Johnson 15/+2, Terrell 10/+5, Holm 9/+2
T 13-8, Ä 7-5, SV 2-7, VO% 45-54, H% 37-29

Ottelutilasto

  Takaisin