Seuraa meitä somessa:

FINAL4: Sampo Volley pudotti Kokkolan Tiikerit vallasta

29.01.2017

Sampo Volley käänsi tiukan viisieräisen välieräottelun itselleen ja pudotti miesten Suomen Cupin kolme kertaa peräkkäin voittaneen Kokkolan Tiikerit vallasta. Sampo iski luvut 3-2 (26-28, 25-18, 25-19, 21-25, 15-13).

Sampo Volley on pelannut cupin finaalissa viidesti ja voittanut niistä kolme vuosina 2006-2008. Tiikerit on ollut cupin ylivoimainen valtias viime vuosina, kolme kertaa peräkkäin finaalissa ja joka kerta voitto.

Avauserässä iskettiin tasaiseen tahtiin jatkopalloille asti. Niissä Tiikerit oli hiukan terävämpi ja vei erän 28-26. Toisessa erässä Sampo Volley otti ohjat ja vei peliä selkeästi. Eränumerot 25-18.

Kolmas erä alkoi tasaisen alun jälkeen kääntyä Sampolle, joka sinetöi erän lopulta 25-19. Tiikerit tasoitti tilanteen viemällä neljännen erän 25-21.

Ratkaisuerässä taisteltiin tiukasti 13-13-tilanteeseen asti. Viimeiset kaksi pistettä runnoi Sampo ja vei pelin.
Andrus Ruudik ja Eetu Häyrinen olivat Sampon tehonyrkit, 23 (+15) ja 22 (+9). Tiikereistä vastaavasti Antti Ropponen 21 (+12) ja Steven Hunt 19 (+7) tekivät kovinta jälkeä.

Jukka Tuovinen, Sampo Volleyn päävalmentaja

- Tämä on kyllä helkutin sitkeä joukkue. Esimerkiksi viides erä näytti jo hävityltä, mutta sieltä vaan noustiin. Me oltiin lopussa kovempia ja vähän onnekkaampiakin. Tämä on joukkue isolla jiillä. Kaikki tekee yhdessä työtä sen eteen. Hyvä henki korostuu ja luotto kasvaa molemmin päin.

Eetu Häyrinen, Sampo:

- Kokkola oli valmis peliin ja syötti kovaa, mutta sieltä me noustiin taas kuten usein tällä kaudella. Viidennessäkin tuntui, että hävitään väkisin, mutta tultiin sieltä. Me hyökättiin paremmin. Itselläkin hyökkäys kulki hyvin, mutta syöttö oli vähän on/off.

Jukka Mäkihannu, Tiikereiden päävalmentaja

- Hyökkäyksessä oli varmaan se suurin ero, jos katsoo tilastoja. Tällaisessa pelissä ratkaisevaa siihen kumpi voittaa pelin, on kuitenkin ne pari viimeistä palloa. Me onnistuimme ihan ok, mutta pitää katsoa peiliin – opimmeko tästä jotakin.

Antti Ropponen, Tiikerit

- Yleisöönmenevä matsi ja aika vuoristorataa molemmin puolin. Pelissä kun tulee huonoja hetkiä, niin niistä pitää vaan päästä yli. Toisessa ja kolmannessa erässä jäätiin katselemaan kengänkärkiä. Virheitä tehtiin liikaa, itsekin tein. Harmittaa niin vietävästi. Tämä oli kauden tärkeimpiä matseja ja hävittiin.

Ottelutilasto

  Takaisin