Seuraa meitä somessa:

FINAL4: VaLePa rynnisti miesten cupin finaaliin viiden erän trillerissä

28.01.2017

Vammalan Lentopallo nousi yhden vuoden tauon jälkeen miesten Suomen Cupin loppuotteluun kukistamalla Hämeenlinnassa pelatussa välierässä Hurrikaani-Loimaan kiihkeässä viiden erän trillerissä 3-2 (29-31, 25-20, 25-20, 18-25, 15-10).

VaLePa voitti cupin 2012 ja sen jälkeen hävisi finaalissa kahdesti Kokkolan Tiikereille. VaLePan finaalivastustaja selviää lauantai-illan toisesta välieräottelusta, jossa Tiikerit kohtaa Sampo Volleyn Pielavedeltä.

Avauserässä nähtiin hienoa lentopalloa molemmilta. VaLePa oli jo viemässä selkeästi erää pisteissä 23-19, mutta Hurrikaani nousi Eemeli Koukin syöttäessä komeasti 24-23-eräpalloon. Jatkopalloille kuitenkin mentiin ja hienon taistelun jälkeen Hurrikaani kuittasi erän 31-29.

VaLePa otti toisessa erässä pelin hallinnan tiukalla hyökkäyspelillä, ja torjunta napsi pisteitä tehokkaasti. Erä myös loppui VaLePan torjuntaan Timo Jokisen kurottaessa kätensä Hurrikaanin iskuun.

Kolmannessa erässä VaLePan ote piti tiukasti ja joukkue rynnisti alusta alkaen johtaen 25-20-erävoittoon.
Hurrikaani sai puolestaan neljännessä erässä pelinsä taas kulkemaan ja vei erää alusta loppuun 25-18.

Ratkaisuerässä nähtiin dramaattinen loppu, kun Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen ajettiin ottelusta ulos varsin epäselvässä tilanteessa. Siinä kohtaa VaLePa johti 12-9 ja vei erän lopulta 15-10.

VaLePasta hakkuri Urpo Sivula teki 26 pistettä (+13) ja yleispelaaja Olli Kunnari 22 (+15). Hurrikaanin tehokkain oli hakkuri Mikko Oivanen, 24 (+6).



Sami Kurttila, VaLePan päävalmentaja:

- Me halusimme panostaa hyvään starttiin ja haluttiin heti alusta kuskin paikalle. Se onnistuikin, vaikka avauserän loppu jää tietysti harmittamaan. Toinen ja kolmas erä olivat hyvin käsissä, mutta neljännessä kaveri tuli mukaan ja paransi hyökkäystään. Viides erä oli tiukka. Raivo ja peli repesivät lopussa. Torjunta oli todella hyvä meillä kolmessa ensimmäisessä erässä. Pitää olla tulokseen tyytyväinen.

Tommy Carmody, VaLePa:

- Oli todella jännittävä peli joukkueille ja faneille. Meillä pysyi fokus pelissä erittäin hyvin. Olli Kunnari näyttää aina tulevan vahvasti esiin silloin kun tarvitaan. Olli ja Mikko Esko näyttivät ihan nuorilta pojilta tässä pelissä.

Lauri Rantanen, Hurrikaanin päävalmentaja:

- VaLePa torjui varsinkin alussa hyvin, eikä siitä päästy läpi. VaLePan jatkopallojen pelaaminen ja huonojen nostojen jälkeisten pallojen pelaaminen oli parempaa kuin meillä. Viidennen erän tuomiot nostattivat tietysti tunteita ja pitäisi varmaan kysyä tuomareilta, mistä ne oikein tulivat. Lähdin hallista ulos ja toivoin, että joukkue olisi siitä syttynyt vielä taisteluun, mutta ei se onnistunut.

Matti Oivanen, Hurrikaani:

- Muuten tästä pelistä jäi ihan hyvä fiilis, paitsi viidestä viimeisestä pallosta. Tämä oli molemmilta hyvää peliä ja tiukkaa vääntöä. Todella pienet erot ratkaisivat. Tuomareilta ei ottelu välttämättä mennyt ihan putkeen.

Ottelutilasto

  Takaisin