Seuraa meitä somessa:

FINAL4: VaLePa vei vakuuttavasti Suomen Cupin

29.01.2017

Vammalan Lentopallo otti kolmen vuoden tauon jälkeen lentopallon miesten Suomen Cupin mestaruuden. Hämeenlinnassa pelatussa finaalissa VaLePa kukisti Sampo Volleyn Pielavedeltä 3-1 (21-25, 25-21. 25-16, 25-18).

 Avauserän häviön jälkeen VaLePa pelasi varmaa peliä kapellimestarinaan toisen cupin voittonsa ottanut passari Mikko Esko. Edellinen tuli vuonna 1997 Keski-Savon Paterin paidassa.

- Joukkueessa oli silloin muun muassa Jani Nuolimo, Henrik Kosonen, Janne Pulkkinen ja Guntis Atars, Esko luettelee.

- He ovat kaikki lopettaneet jo aikoja sitten. Eskon ja toisen konkarin Olli Kunnarin esitys oli niin kova finaalissa, että heille on kyllä jatkossakin käyttöä. Hienon suorituksen teki myös nuori yleispelaaja Peetu Mäkinen, joka tuli aloituksessa olleen Timo Jokisen tilalle.

Joukkueiden avaukset: VaLePa: Guymer, Sivula, Carmody, Jokinen, Esko, Kunnari, Korhonen (L)
Sampo: Penttinen, Häyrinen, Väliaho, Heiskanen, Raadik, Kaatrasalo, Mutka (L)

Avauserässä mentiin tasapäisesti 20-20-tilanteeseen. Viimeisissä pisteissä Sampo oli tarkempi, otti yhden torjunnan ja kolme onnistunutta hyökkäystä. Viimeinen piste tuli VaLePan virheellä ja Sampo vei erän 25-21. Toisessa erässä alku oli tasainen, mutta VaLePa alkoi pikkuhiljaa kuroa eroa. Aivan erän lopussa Peetu Mäkinen oli liekeissä ja teki VaLePan kolme viimeistä pistettä, yhden torjunnalla ja kaksi hyökkäyksillä. Erä selkeästi VaLePalle 25-16. VaLePa piti pientä johtoa läpi koko kolmannen erän. Aivan lopussa ero repesi viiteen pisteeseen, 25-20. Neljännessä erässä VaLePan tahti jatkui samana ja erä tuli vakuuttavasti 25-18.

Sami Kurttila, VaLePan päävalmentaja:

- Sampo on kyllä tosi sitkeä porukka. Me tiedettiin kyllä mitä tulossa on. Me uskallettiin istua nyt alussa kuskin paikalle, mutta sitten pikkaisen ajatus katosi ja hävittiin ensimmäinen erä. Kolmessa viimeisessä erässä Olli Kunnari ja libero Jarmo Korhonen tekivät hyvää työtä vastaanotossa ja siitä oli Mikko Eskon hyvä pyörittää peliä. Mäkisen Peetun haluan nyt nostaa esiin. Hän tuli erittäin miehekkäästi Timo Jokisen tilalle. Olen kyllä tyytyväinen koko joukkueeseen. Me saavutettiin samalla Euroopan cupin paikka, mikä on seuralle tärkeä asia.

Mikko Esko, VaLePa:

- Tosi hyvältä maistuu. Suomessa on kaksi mestaruutta tarjolla vuodessa, eikä näitä nyt niin hirveästi ole tullut. VaLePassa tämä on ensimmäinen titteli ja tästä on hyvä lähteä jahtaamaan Suomen mestaruutta. Fiilis oli alussa hyvä kentällä, rennompi kuin eilen, mutta silti ensimmäinen erä kääntyi Pielavedelle. Koko ajan me jouduttiin vääntämään ottelussa tosissaan, vaikka eräluvut olivat aika selvät. Sampo on ollut meille vaikea vastustaja. Jos pikkaisenkin repsahtaa, niin heti rangaistaan.

Jukka Tuovinen, Sammon päävalmentaja:

- VaLePalta oli hieno, tyylikäs esitys ja taso pysyi kovana. Me pelattiin ensimmäisessä erässä hyvää peliä. Ottelu hävittiin syöttöpeliin ja myös vastaanottopeliin. Mikko Esko passasi erittäin hyvin. Me tiedettiin mistä hyökkäykset tulee, mutta tempo on niin kova, ettei siihen ehdi mukaan. Olen koko omasta porukasta ylpeä. Tätä pitää arvostaa, vaikka ei voitettukaan. VaLePa oli selkeästi parempi.

Petteri Penttinen, Sampo:

- Ensimmäinen erä saatiin naplattua, ja siinä vaiheessa näytti hyvältä. Toisesta erästä eteenpäin VaLePa suoritti tasaisemmin. Meillä oli ottelussa epätasaisempia pätkiä. Tosi tyytyväinen olen, että finaaliin asti päästiin. Suomen Cupin kulta oli meidän tähtäimessämme.

Miesten lentopallon Suomen Cupin mestarit 2016, VaLePa:
Jacob Guymer, Urpo Sivula, Tommy Carmody, Timo Jokinen, Joonas Oksala, Mikko Esko, Jesper Jylhä, Niko Kärkkäinen, Jarmo Korhonen, Peetu Mäkinen, Olli Kunnari, Jesus Chourio. Päävalmentaja Sami Kurttila, apuvalmentaja Janne Kangaskokko.

Miesten lentopallon Suomen Cupin hopeaa 2016, Sampo:
Martti Keel, Ilari Sivonen, Petteri Penttinen, Panu Pitkänen, Eetu Häyrinen, Mikko Väliaho, Ville Heiskanen, Andrus Raadik, Aleksi Mutka, Aleksi Kaatrasalo, Kasper Pennanen, Tuomo Ikonen. Päävalmentaja Jukka Tuovinen.

Ottelutilasto

  Takaisin