Seuraa meitä somessa:

Hämeen paikallispeli LP Kangasalan voitoksi

27.09.2015

Naisten Mestaruusliigan sunnuntai tarjosi Hämeen paikalliskamppailussa voiton LP Kangasalle sekä voitot muualla LP Viestille, Pieksämäki Volleylle sekä HPK:lle.

Pieksämäki Volley vei 3 pistettä LP-Vampulalta

Pelin alku lähti kotijoukkue LP-Vampulalta liikkeelle kelvollisella peliesityksellä. Etenkin keskihyökkäys saatiin heti alusta asti peliin mukaan. Pieksämäki Volley taipui kotijoukkueelle selkeästi erälukemin 25-15.

Toiseen erään vierasjoukkue Pieksämäki Volley kasasi rivinsä, ja ottelussa nähtiinkin tasaisempaa vääntöä. Pieksämäki repäisi erän puolivälissä pienoisen kaulan itselleen, eikä LP-Vampula saanut kurottua tätä eroa kiinni loppukiristä huolimatta. Erä siis vierasjoukkueelle 22-25.

Kolmas erä koitui ottelun käännekohdaksi, kun LP-Vampulan keskitorjuja Laura Iltanen loukkasi nilkkansa. Taistelusta huolimatta Pieksämäki vei myös kolmannen erän 23-25. Kotijoukkue lähti neljänteen erään pakotetusti uudella kokoonpanolla, mutta takaiskut jatkuivat LP-Vampulan Päivi Pohjalaisen loukattua myös nilkkansa. Kotijoukkue ei saanut koottua rivejään, ja näin olle Pieksämäki Volley päätyi helppoon erävoittoon 17-25 ja vei koko ottelun 1-3.

Kotijoukkueen valon pilkahdus oli passari Taylor Brunsin sekä keskitorjuja Alexis Mathewsin yhteispelin löytyminen. Vastustaja Pieksämäki Volleyn ratkaisijana puolestaan toimi kokenut Nikolina Alter.

Kai Stenius, LP-Vampula Huittinen:

- Pelin kahden ensimmäisen erän perusteella lopputulos olisi voinut olla kummin päin vain. Keskitorjujan loukkaantuminen sotki peliämme.

Satu Natunen, Pieksämäki Volley:

- Vastustajan pelityyli ei ollu ennalta tiedossa. Edellisen päivän peli painoi jaloissa.

Taylor Bruns, LP-Vampulan passari:

- Harmittavista loukkaantumisista huolimatta emme pystyneet pitämään peliämme kasassa, varsinkin kun vastustaja paransi omaa peliään.

Nikolina Alter, Pieksämäki Volley:

- Vastustaja aloitti hyvin, mutta olen ylpeä joukkueesta että saimme rankasta edellispäin pelistä huolimatta väännettyä työvoiton.

LP-Vampula matkaa ensi lauantaina Kuusamon Pölkyn vieraaksi ja Pieksämäki Volley emännöi HPK:ta.

Vampula: Mathews 16/+13, Hiltunen 16/+8, Helminen 14/+1
Pieksämäki: Bulajic 9/+6, Alter 8/+7, Hollas 7/+7
Torjunnat ?-?, ässät, hyökkäys%
Katsojia: 415
Tilastot on vajavaiset

LähiTapiolan pisteet:
3 Alter Pieksämäki
2 Bulajic Pieksämäki
1 Bruns Vampula

Ottelutilasto
Pisteanalyysi
Pallo pallolta

LP Kangasala käynnisti paikallisotteluvoitolla

Kangasalla nähtiin kauden avauksessa paljon virheitä, mutta myös välähdyksiä molempien joukkueiden potentiaalista. Molempien joukkueiden hakkurit ( LP Kangasala: Shelby Dalton ja Mesto: Johanna Siuro) välkkyivät joukkueidensa johtohahmoina. Syöttö-vastaanottopeli näytteli rutiinin ohella suurta roolia ratkaisuhetkillä. Kangasala pystyi näitä molempia parantamaan ottelun edetessä ja kuittasi kauden avauksesta täydet 3 pistettä.

Olavi Pajala, LP Kangasalan päävalmentaja

- Ensimmäinen peli on aina hankala, joka varsinkin näkyi epänormaaleina virheinä; verkkovirheitä, syöttövirheitä ja vastaanotto oli vain ajoittain normaalilla tasolla, jotta päästiin pelaamaan sitä meidän omaa peliä. Ei tästä kannata mitään johtopäätöksiä tehdä, vaan olla tyytyväinen kauden avaukseen ja voittoon, sekä jatkaa sitä työtä mitä ollaan tehty tähänkin saakka.

Daniela Öhman, LP Kangasala

- Hermostunutta peliä kuten kauden avauksessa usein on, varsinkin syöttövirheitä ihan liikaa. Kuitenkin kausi on nyt startattu ja kolmesta pisteestä pitää olla tyytyväinen. Tiedetään nyt mihin keskittyä seuraaviin peleihin.

Viktor Chirchenko, Mesto Tampereen päävalmentaja

- Kokemus ei meillä riittänyt erien lopussa, josta viimeinen erä on hyvä esimerkki. Huonon vastaanoton jälkeinen hyökkäys on meillä todella alhainen, mutta kuitenkin positiivinen vire koko ottelusta jäi. Johanna Siuro oli hyvä, mutta joukkue kaipaa vielä Nette Peitiä kokoonpanoon.

Johanna Siuro, Mesto Tampere

- Lähdettiin rohkeasti haastamaan joukkuetta joka on ilmottanut mestaruuden tavoitteekseen. Kuusikossa oli muutama liigadebyytantti ja muutenkin keski-iältään nuorta, joten siihen nähden oikein mukava suoritus ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan.

Kangasala kohtaa seuraavaksi sunnuntaina WoVon Rovaniemellä ja Mesto LP Viestin kotikentällään lauantaina.

Kangasala: Dalton 23/+16, Laakkonen 13/+10, Tuominen 11/-2
Mesto: Siuro 22/+15, Alho 12/+6, Lepistö 7/2
Torjunnat 9-5, ässät 7-10, hyökkäys% 46-39
Katsojia:

LähiTapiolan pisteet:
3 Dalton LP
2 Siuro Mesto
1 Sievänen LP

Ottelutilasto
Pisteanalyysi
Pallo pallolta

Pölkky säikäytti LP Viestiä

LP Viesti avasi kautensa odotetulla kotivoitolla, mutta joutui taipumaan Pölkky Kuusamon edessä yhteen erätappioon Salohallissa: 3-1 (25-14, 21-25, 25-17, 25-17).

- Parasta tässä oli voiton ohella peli-ilmeen selkeä parantuminen tappiollisen toisen erän jälkeen. Se oli meille herätys, mutta samalla myös muistutus, ettei liigassa ole helppoja vastustajia, totesi LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen.

- Onneksi löytyi vastuunkantajia kolmannesta erästä lähtien, esimerkiksi libero Roosa Koskelo otti vastuuta lisää ja sitä kautta saatiinkin puolustuksia riittävästi. Vastaanotto ja hyökkäys olivat meille akilleen kantapäitä, mietti salolaisvalmentaja.

- LP Viesti paransi selkeästi peliään meidän voittaman erän jälkeen, me jatkoimme jokseenkin samalla tasolla. Vastaanottoon ja puolustukseen jäille meille eniten parannettavaa, mietti kuusamolaisten valmentaja Tuomas Alatalo.

Pauliina Vilponen pelasi ensimmäisen virallisen ottelunsa LP Viestissä.

- Vaikka kokemusta jo jonkin verran onkin, jännitystä oli minunkin otteissa ja tein kaikki mahdolliset virheet kahteen ensimmäiseen erään. No, nyt on suurimmat jännitykset karistettu ja tästä jatketaan ensi viikonlopun kahteen vieraspeliin, mietti Vilponen.

Avauserässä LP Viesti karkasi tasaisen alun jälkeen 16-vuotiaan Ronja Heikkiniemen syöttövuorolla 12-8-johtoon.

Toiseen erään Pölkky Kuusamo sai mainon vauhdin päälle ja johti erää 10-16. Kotijoukkue nousi kuitenkin tasoihin 18-18 32-vuotiaan liigadebyantin Sari Tauriaisen tultua passariksi. Vieraat eivät kuitenkaan lannistuneet ja nappasivat taas kolmen pisteen johdon 19-22. Vieraat pitivät johdon ja kuittasivat erän 21-25 lähinnä paremman vastaanottopelin myötä.

Kolmas ja neljäs erä olivat selkeätä kotijoukkueen hallintaa. Erityisesti Pauliina Vilponen paransi peliään aiheuttaen vieraille paljon ongelmia yhdessä hakkuri Lena Lymarevan kanssa. Kaksikko teki 38/+24.

Pölkyn ykkönen oli ukrainalainen yleispelaaja Olena Prokopenko 18/+12.

LP Viesti kohtaa ensi lauantaina liiganousija Meston Tamperella ja Kuortaneen sunnuntaina. Pölkky saa lauantaina vastaansa LP-Vampulan

Viesti: Lymareva 20/+11, Vilponen 18/+13, Rakic 12/+6
Pölkky: Prokopenko 18/+12, Piesanen 10/+5, Klimova 8/+3
Torjunnat 12-8, ässät 5-5, hyökkäys% 48-29
Katsojia: 642

LähiTapiolan pisteet:
3 Lymareva Viesti
2 Prokopenko Pölkky
1 Koskelo Viesti

Lehdistötilaisuus (VIDEO)

Ottelutilasto
Pisteanalyysi
Pallo pallolta

HPK otti voiton tunnustelevan avauserän jälkeen LiigaPlokista

HPK avasi kauden kotonaan LiigaPlokia vastaan sunnuntaina 27.9. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon erin 3-1 (21-25, 25-9, 25-16 ja 25-14). Voit lukea otteluraportin HPK:n verkkosivuilta.

Ottelun yleisömäärä oli 978 katsojaa.

HPK pelasi ottelun täydellä kokoonpanolla. LiigaPlokilta oli poissa kokoonpanosta libero Hanna Paananen (numero 4).

Luca Chiappini, HPK:

- "Olimme tänään Diesel-kone. Vahvuuksiamme oli vastaanotto-hyökkäys ja muutimme torjuntaa ensimmäisen erän jälkeen ja aloimme saamaan paremmin vaimennuksia sekä puolustuksia ja sitä kautta pisteitä jatkohyökkäyksillä. Olen tyytyväinen voittoon, mutta olen vieläkin tyytyväisempi pelaajiin ja tapaan, jolla voitto otettiin."

Olli Nenonen, LiigaPloki:

- "Hyvä ehjä ensimmäinen erä meiltä ja saatiin syötöllä painetta kaverille. Sitten kääntyi osat kyllä totaalisesti ja jäljellä oli enää yksi syöttöporukka ja se oli HPK. Silloin, kun vastaanotto romahtaa näin torjuntavoimaista joukkuetta vastaan, ei siinä kellään ole sanottavaa. Se meidän on opittava, että vastaanotto ei saa kestää vain yhtä erää vaan kolme. Silloin me pystymme haastamaan."

Pia Korhonen, HPK:

- "Ensimmäinen erä oli vähän hiljainen, mutta päästiin toisessa erässä kunnolla kiinni peliin. Helpot pallot nousi hyvin kuppiin ja passarin oli siitä sitten helppo pelata."

Sini Koljonen, LiigaPloki:

- "Onnistuttiin ensimmäisessä erässä pitämään hyvä draivi päällä, mutta sitten vastaanotto alkoi hajoilla liikaa ja ehkä henki siinä sen mukana. HPK oli vahvempi tänään."

Ottelun parhaana pelaajana palkittiin kotijoukkueelta hakkuri Pia Korhonen ja vierasjoukkueelta libero Sini Koljonen.

HPK:n seuraava ottelu on lauantaina Pieksämäellä, kun taas LiigaPloki saa Pihtiputaalle vieraakseen Oriveden Ponnistuksen samana iltana.

HPK: Korhonen 24/+22, Maruotti 17/+5, Boricheva 14/+11
Ploki: Felinski 14/0, Warner 10/+7, Tooker 8/+6
Torjunnat 7-6, ässät 10-4, hyökkäys% 51-33
Katsojia: 978

LähiTapiolan pisteet:
3 Korhonen HPK
2 Boricheva HPK
1 S.Koljonen Ploki

HPK:n kommentit (VIDEO)
LiigaPlokin kommentit (VIDEO)

Ottelutilasto
Pisteanalyysi
Pallo pallolta

Kuvat:
Jyri Kivimäki, LP Kangasala
Osku Sahlsten, LP Viesti

LP-Vampula

  Takaisin