Seuraa meitä somessa:

Hämeenlinna ei antanut Kuortaneen yllättää Kyyjärvellä

09.01.2021

Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue pelasivat lauantain pelinsä, vallitsevan korona tilanteen vuoksi, tyhjille katsomoille Kyyjärven liikuntahallissa. Hämeenlinnan Lentopallokerholle ottelu selkeästi 3-0 (25-18, 25-22, 25-22).

Ottelun kulku

Ensimmäiseen erään Kuortane lähti vahvalla syöttö pelillä, joka tuottikin tulosta johtaen erää vielä 9-3. Tässä vaiheessa Hämeenlinnan pallokerho otti ensimmäisen aikalisän. Aikalisän jälkeen Hämeenlinnan pallokerhon peli alkoi pikkuhiljaa kulkea ja joukkue tavoitti etumatkan piste pisteeltä tilanteiden ollessa Kuortaneelle 10-8, 14-17, erä lopulta Hämeenlinnalle 25-18.

Erässä kummallekin joukkueelle kirjattiin 6 ässäsyöttöä.

Pisteiden valossa toinen erä käynnistyi tasaväkisemmin edeten vuorotellen pistepussia kasvattaen aina tilanteeseen 10-10. Kuortane jatkoi rohkeaa syöttöään ja hyökkäämistään läpi erän ja kavensi eräpallo tilanteessa olleen Hämeenlinnan pallokerhon johdon aina tilanteeseen 25-22 asti.

Kolmas erä jatkui pitkälti samalla kaavalla kuin aiemmatkin, rohkealla syöttöpelillä jatkoi molemmat joukkueet. Kuortaneen peli kulki koko ajan 2-3 pistettä takamatkalla Hämeenlinnan pallokerhosta.

Hämeenlinna hallitsi ja kontrolloi ottelua koko ajan, päävalmentaja antoi vastuuta ja peliaikaa myös vaihto pelaajille. Kuortaneen joukkueella vasta neljäs mestaruusliigan ottelu ja he esittivät hyvää ja virkeää peliä oppien uutta. Erän alut olivat hyviä sekä kahden viimeisen erän loput olivat pelillisesti myös hyviä.

Ratkaisu palloissa kuitenkin Hämeenlinnan pallokerhon pelaajien kokemus tuli esiin.

Otteluisäntä Betset Oy palkitsi kotijoukkueen parhaana Olena Leonenkon ja vierailta palkittiin Neea-Maria Joki.


Pelaaja- ja valmentajakommentit

Hämeenlinna päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

- Meille peli oli uuden kauden alku, kahden viikon harjoittelujakso on alla ja on tärkeää päästä pelaamaan ja päästä peli fiilikseen. Haluan onnitella Kuortaneen joukkuetta, joka läpi ottelun pystyi pitämään painetta, erityisesti syötössä. Oli asioita mitä voi tehdä paremmin, mutta meidän pitää mennä eteenpäin ja huomenna Nurmo on hyvä haaste. Nämä pelit on hyviä antaen joukkueessa vähemmän pelanneille mahdollisuus, me tarvitse myös heitä.

Kuortane päävalmentaja Nikolas Buser:

- Tämä oli meille neljäs mestaruusliigan peli. Tässä pelissä meni paljon asioita eteenpäin verrattuna edellisiin peleihin. Harjoituksissa nostettuja asioita pystyttiin toteuttamaan pelissä, jopa vähän ahdistamaan Hämeenlinnan tasoista lentopallokerhoa. Heillä oli hyvä valmistautuminen otteluun, pelejä ja harjoituksia on hyvin alla. I-sarjaa on pystytty koko ajan pelaamaan mikä on ollut hyvä asia. Syöttö oli tässä pelissä hyvä, harjoituksissa on panostettu syötön kovuuteen ja tarkkuuteen ja kaikki toteutti tätä erinomaisesti, luotto omaan syöttöön kasvoi ottelun myötä. Liigapelit ovat tärkeä vaihe otteluiden kehittämisessä, liigapelit yhdessä ykkössarjan kanssa tarjoaa paljon peli mahdollisuuksia, kaikille pelaajille. Liigan taso on kova ja vaatii pelaajilta kovuutta.

Olena Leonenko, Hämeenlinna:

- Tulos 3-0 on meille ihan hyvä, mutta pelin taso ei tyydytä. Joulutauolla ollaan harjoiteltu hyvin ja osaksi sen takia oli käynnistysvaikeuksia. Harjoittelu on kuitenkin eri asia kuin pelaaminen ja osaksi senkin takia herääminen pelaamiseen tuli vasta ottelun myötä.

Neea-Maria Joki, Kuortane:

- Oli aika tasaista ja hyvää peliä joukkueeltamme. Pelissä ei tullut notkahduksia. Vastaanotossa oli haasteita itselläni ja joukkueella. Liigapelit on tosi mukavia ja näissä pääsee testaamaan mikä on tasoero liigajoukkueisiin, josta saa myös lisämotivaatiota”

Ottelun tilastonostoja
* Ottelu pelattiin Kyyjärvellä
* Hämeenlinnan 6. perättäinen kotivoitto
* Hämeenlinna palasi sarjakakkoseksi
* Kuortane ei ole vielä voittanut erääkään neljässä liigapelissään tällä kaudella
* Kohtaaminen oli joukkueiden viides liigahistoriassa ja viiden voitto Hämeenlinnalle (erät 15-1)
* Kolmen erän otteluun paljon ässiä: 22 kappaletta, lähes joka kuudes syöttö oli ottelussa ässä
* Yasmine Madsen nousi liigan pistetilaston kakkoseksi ja Lena Leonenko viidenneksi
* Lena Leonenko (24) nousi ässätilaston kolmannelle tilalle
* Julia Miniuk jatkaa ylivoimaisesti liigan torjuntatilaston ykkösenä (53)

Hämeenlinnan Lentopallokerho - Kuortane 3-0 (25-18, 25-22, 25-22)
Hämeenlinna: Leonenko 17/+5, Madsen 12/+5, Tuominen 10/+6
Kuortane: Joki 11/+3, Pöllänen 8/0, Peltomaa 7/+6
Ässät 12-10, syöttövirheet 14-9, torjunnat 6-5, hyökkäys% 54-38, vastaanotto% 24-19

Pistekilpailu:
3 Leonenko Hämeenlinna
2 Joki Kuortane
1 Tuominen Hämeenlinna

PROlibero
Brianna Doehrmann Hämeenlinna

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
2) Hämeenlinna 13-5, 39 p
11) Kuortane 0-4, 0 0

Joukkueiden seuraavat ottelut
SU 10.1. 17:00 JymyVolley - Hämeenlinna
KE 20.1. 18.00 WoVo - Kuortane

Naisten liigan seuraavat ottelut
SU 10.1. 17:00 JymyVolley - Hämeenlinna
SU 10.1. 17:00 OrPo - WoVo
KE 13.1. 18:30 LP Viesti - JymyVolley
KE 13.1. 18:30 Hämeenlinna - LiigaPloki
LA 16.1. 15:00 Puijo Wolley - WoVo
SU 17.1. 15:00 Puijo Wolley - WoVo
SU 17.1. 17:00 Liigaploki Pihtipudas - OrPo

Kuvat: Sintija Petrucevisa

  Takaisin