Seuraa meitä somessa:

HPK haki voiton Kangasalta

18.12.2016

HPK haki voiton Kangasalta, LiigaPloki löi Pieksämäen ja LP-Vampula WoVon Rovaniemellä.


Mayfield vei pisteet entiseltä seuraltaan

Viime kaudella LP Kangasalassa pelannut Alison Mayfield johti sunnuntaina nykyisen joukkueensa HPK:n voittoon Pitkäjärvellä erin 1-3 (25-21, 13-25, 18-25, 19-25)

Kotijoukkue LP Kangasala lähti peliin positiivisella peli-ilmeellä ja rupesi keräämään pisteitä omaan koriin. Tilanteessa 10 – 5 HPK otti jo aikalisän katkaistakseen kotijoukkueen pisteputken. Jutta Riikosen parin ässäsyötön jälkeen mentiin tekniselle aikalisälle kotijoukkueen johtaessa 14 – 8. Etumatka meinasi ruveta sulamaan, kun pientä hermostumista alkoi tulla peliin ja sen myötä virheitä. HPK:n vaihtorumba myös sekoitti pelirytmiä hieman. Kotijoukkue nappasi ensimmäisen erän pistein 25 – 21.

Toisen erän alussa HPK oli saanut torjuntansa kuntoon ja meinasi päästä jo karkuun, mutta kotijoukkue sai koottua peliään ja kiri eroa kiinni. Pitkiä taistelupalloja päätyi kummallekin puoleen verkkoa. Tekniselle aikalisälle mentiin HPK:n johtaessa 14 -11. Sen jälkeen piste-ero repesi, HPK pelasi vahvasti erän loppuun ja kotijoukkue teki hermostuksissaan virheitä. Toinen erä HPK:lle pistein 25 – 13. Pitkälle tauolle tasaerin 1 – 1.

Kolmannessa erässä taisteltiin joka pallosta ja pisteestä kiivaasti ja pitkillä palloralleilla. Palloja haettiin peliin vaihtopenkkien väistäessä nopeasti alta tuoleineen, eikä periksi annettu. Kolmas erä HPK:lle pistein 18 – 25.

Neljännessä erässä taistelu ei loppunut, vaikka HPK oli koko ajan hieman niskan päällä. Vaikka piste-ero venyi jo seitsemään pisteeseen, kuroi LP Kangasala eroa hyvin kiinni. Lopulta kotijoukkueen hermostuneisuus johti liian moniin virheisiin ja HPK sai hyökkäystehonsa jälleen nousemaan. Neljäs erä meni pistein 25 – 19 HPK:lle ja samalla pelin voitto 3 – 1.


Virginie De Carne, LP Kangasala:

- Ensimmäisen erän aloitimme hyvin ja pystyimme kontrolloimaan peliä hyvällä paineella. Lopulta tehtiin liian paljon virheitä. Muissa erissä HPK sai pelistä kontrollin, kun annoimme sen heille. Löimme liikaa torjuntaan. Pitäisi pystyä todella tappamaan palloa hyvällä asenteella. Jos halutaan pelata korkealla tasolla, on jokaisen mietittävä omaa rooliaan joukkueessa, mitä pitäisi vielä tehdä. Syötettiin melko hyvin, vastaanotto toimi, vaikka ei sitten pystytty tekemään pisteitä. Tarvittaisiin enemmän tappoasennetta. Dayana Segovia pelasi tänään yhden parhaista peleistään. Kun hakkuri lähtee puolustamaan ja nostamaan palloja peliin, se on merkki oikeasta asenteesta ja pelitavasta. Vaikka Dayana Segovia teki virheitäkin, hän teki pisteitä kuitenkin oikeassa kohden. Suomessa ei ole toista tällaista pelaajaa tällä hetkellä. HPK:lla on Mayfield – meillä on Segovia.

Luca Chiappini, HPK:

- Aloitimme hitaasti. Otti aikansa saada oikea mentaliteetti päälle. Emme pelanneet ihan parasta peliämme, vaikka hyvin pelattiin ja pystyttiin kontrolloimaan peliä. Kun on Allison Mayfieldin kaltainen pelaaja tällaisilla hyökkäysprosenteilla pelaaminen on helppoa. Allison Mayfield on yksi parhaista pelaajista liigassa.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

- Harmittaa tosi paljon. Ekan erän jälkeen tuntui, että voitaisiin ottaa 3 pistettä. Tokassa erässä tehtiin paljon virheitä ja jotenkin ei päästy enää ylös tokan erän notkahduksesta. Omaan peliin olen ihan tyytyväinen. mutta ei aina riitä, että itse pelaa hyvin.

Allison Mayfield , HPK:

- Oli hienoa tulla takaisin Kangasalle pelaamaan ja näkemään viime kaudelta jääneitä tuttuja. Tämä on hieno paikka pelata. Aloitettiin peli epäilevästi, otti aikaa, että saatiin peli käyntiin. Onneksi saatiin käännettyä tilanne ekan erän jälkeen. Pari pelaajaa, jotka eivät ole paljoa tällä kaudella pelanneet, pelasivat hyvin. Joukkue pelasi hienosti. Sain hyviä passeja ja oli kiva pelata. Olen onnellinen voitosta.



Ottelun parhaina pelaajina palkittiin
LP Kangasala Roosa Laakkonen
HPK Allison Mayfield

LähiTapiolan pisteet
3 Mayfield HPK
2 Korhonen HPK
1 Laakkonen LP Kangasala

LP Kangasala - HPK 1-3
25-21, 13-25, 18-25, 19-25
LP Kangasala: Segovia 21/+8,Laakkonen 13/+7,Salomäki 7/+-10
HPK: Mayfield 20/+12,Korhonen 19/+14,Madsen 10/+5
Katsojia: 279

Ottelutilasto


LP-Vampula kaappasi pisteet Rovaniemeltä

Elli-Noora Hiltunen (LP Vampula):

- WoVo tuli peliin hyvin ja vei ensimmäisen erän. Onnistuttiin kääntämään toinen erä itsellemme ja saimme siitä tarvittavaa itseluottamusta lisää. Meidän syöttö ja vastaanotto paranivat ja sitä kautta arvokkaat kolme pistettä.

Jessica Kosonen (WoVo):

- Meiltä tosiaan hyvä avauserä mutta sitten kävi toisinpäin kuin kaverilla. Toisen erän menettäminen oli liian kova paikka puolestaan meidän itseluottamuksellemme ja romahdettiin sitten sen jälkeen. Pelipaikkoja on vaihdeltu aika paljonkin yrittäessämme saada pelaamiseemme ryhtiä.

Päävalmentaja Arttu Keränen (LP Vampula):

- Arvokas voitto kyllä meille. Hetkittäin vaikutti ihan kopiolta eiliseen Kuusamon peliin verrattuna mutta kun onnistuttiin kääntämään se toinen erä, niin saatiin peliä paremmin uomiinsa. Siinä Binetou Sow teki muutaman tärkeän pisteen ja onnistuttiin hoitamaan arvokas erä kotiin.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö (WoVo):

- Tuska vaan jatkuu. Ensimmäinen erä hyvää, toisen erän menettäminen teki kipeää mutta ei vielä ratkaissut mitään. Kolmatta erää johdimme 8-6, hetken kuluttua tilanne oli 9-16. Siihen se oikeastaan kaatui. Ei ollut sen jälkeen enää paukkuja. Hyökkäyksessä aloimme tehdä tyhmiä virheitä eikä mitään ollut enää tehtävissä. Nyt rauhoitutaan reilun viikon verran ja sitten jatketaan.

Parhaiksi valitut:
WoVo. Jessica Kosonen
LP Vampula: Elli-Noora Hiltunen

LähiTapiolan pisteet
3 Hiltunen LP-Vampula
2 Bruns LP-Vampula
1 Sow LP-Vampula

WoVo Rovaniemi - LP-Vampula 1-3
25-17, 24-26, 19-25, 15-25
WoVo Rovaniemi: Rantanen 23/+12, Miilen 15/+4, White 14/+9
LP-Vampula: Hiltunen 24/+15, Sow 16/+7, Paloniemi 9/+2
Katsojia: 450

Ottelutilasto

LiigaPlokille tärkeä voitto Pieksämäestä

Pihtiputaan LiigaPloki vahvisti asemiaan naisten lentopallon Mestaruusliigassa voittamalla Pieksämäki Volleyn 3-0 (25-23,25-21,25-23). Kolmas peräkkäinen voitto oli henkisesti tärkeä ennen joulutaukoa.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, mutta erän puolivälin tienoilla Pieksämäki nykäisi selkeän 13-18 johdon Julia Tokarenkon ja Elina Heiskasen vahvoilla suorituksilla. LiigaPloki hivuttautui kuitenkin rinnalle tilanteessa 20-20 ja päätti erän Vilma Ruuskan kahteen ässäsyöttöön.

Toinen erä oli jollakin tavalla käänteinen, kun LiigaPlokin 21-15 johto kuivui tasatilanteeseen 21-21. Erän lopullinen ratkaisu tapahtui kuten ensimmäisessäkin erässä syöttöruudusta, kun Sini Nousiainen takoi erän päätteeksi kaksi ässää! Nousiaisen ensimmäinen täysi liigapeli tuotti kuuden ässän siivittämänä hienon saldon 8 (+7).



Kolmannen erän alussa oli aavistuksia useammasta erästä, kun Pieksämäki otti LiigaPlokin haparoidessa tahtipuikon lainaksi aina tilanteeseen 3-7 asti. Pihtiputaalaiset tulivat hyvän taisteluasenteen kannattelemina ohi tilanteessa 12-11. Siitä eteenpäin kovasti kannustanut kotiyleisö odotteli voitontanssia. Pieksämäki kaivoi vielä erän lopulla taisteluasenteen ja kavensi tilanteeksi 24-23. Lopullinen kiri vesittyi ottelun päättäneeseen Tokarenkon hyökkäysvirheeseen. Kotiyleisön hurja kannustus palkittiin näin täydellä pistepotilla ja joululoman alkamisella sarjataulukon viidennellä sijalla.

Molemmat joukkueet hyökkäsivät hyvillä tehoilla ja vähillä virheilä, LiigaPloki 46%, 4 hyökkäysvirhettä, Pieksämäki 50%, 7 virhettä. Syöttöruudussa kotijoukkue oli vahva, 14 ässää Pieksämäen 4:ää vastaan. Vastaanotto LiigaPlokilla 52%, Pieksämäellä 38%. Torjunnat LiigaPloki 5, Pieksämäki 8.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Pelimme oli tänään riittävän ehjä voittoon, aloitussyttö toimi ratkaisevissa paikoissa, hyökkäysvirheitä tuli vähän. Torjunnan laatua pitää vielä parantaa jatkossa. Harjoitellaan vielä pari päivää, jonka jälkeen pidämme viikon tauon yhteisharjoittelusta.

Viktor Circhenko, Pieksämäki Volley: -

- Hävisimme tänään syöttökisassa, LiigaPloki puolusti meitä paremmin. Klimova, Tokarenko ja Adamenya pelasivat tänään hyvin, Elina Heiskasen uusi rooli hakkuri toimi varsinkin ottelun alussa.

Sini Nousiainen, LiigaPloki:

- Lähdimme voittamaan kovalla asenteella, tavoite oli pelata peli kolmen pisteen taktiikalla. Kauden paras esitys minulta.

Elina Heiskanen, Pieksämäki Volley:

- Hyvin taistelimme, mutta kauden perisyntimme virheputket tulivat jälleen erän lopussa esille. Uusi rooli hakkurina on sujunut mukavasti.

Parhaat pelaajat:
LiigaPloki:Tamara Kmezic
Pieksämäki Volley: Ekaterina Klimova

Otteluisäntä : Matkailukeskus Niemenharju

LähiTapiolan pisteet
3 Kmezic LiigaPloki
2 Nousiainen LiigaPloki
1 Field LiigaPloki

LiigaPloki - Pieksämäki Volley 3-0
25-23, 25-21, 25-23
LiigaPloki: Kmezic 22/+13,Field 12/+9,Nousiainen 8/+7
Pieksämäki Volley: Tokarenko 18/+9,Klimova 14/+13,Heiskanen 8/+5
Katsojia: 331

Ottelutilasto

Kuvat:
Marko Junttila / WoVo
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin