Seuraa meitä somessa:

HPK ja LP Viesti välieriin

20.03.2016

Välierien vakiojoukkueet HPK ja LP Viesti selviytyivät tämänkin kevään välieriin puhtaasti voitoin 3-0. HPK:lle välieräpaikka on 19. perättäinen ja LP Viestillekin jo 11. perättäinen. WoVo ja OrPo ottivat puolestaan 2-1 -johdon omissa sarjoissaan.

HPK vakuuttavasti välieriin

HPK ei antanut LiigaPlokille mahdollisuuksia pitkittää puolivälieräsarjaa, vaan nappasi vakuuttavien esitysten kautta kolme perättäistä voittoa selvin lukemin. Ratkaiseva ottelu kirjattiin kansiin erälukemin 3-0 (25-13, 25-11 ja 25-15).

HPK jatkaa matkaansa kevään 2016 pudotuspelisarjassa välieriin ja tuleva vastustaja selviää tulevan viikon aikana torstai-iltaan mennessä. Puolivälieräsarjan voitto irtosi lopulta erittäin vahvalla ja varmalla omalla pelillä. LiigaPloki ei kyennyt ottelusarjan aikana murtamaan HPK:n loistavaa torjunta-puolustus-ryhmitystä Kerhon ohjatessa otteluiden kulkua vahvalla syötöllä.

Kerho on kauden edetessä hitsautunut hiljalleen yhteen ja saanut tiivistettyä entisestään puolustuspelaamistaan. Tulevaan välieräsarjaan HPK saa valmistautua pääsiäissunnuntaihin asti, jolloin välieräsarja polkaistaan Elenia-areenalla käyntiin klo 18:00 alkavassa ottelussa.

Luca Chiappini, HPK:

- Pystyimme kontroilloimaan Plokin peliä syötöllä. Lisäksi meilä oli hyvä vastaanottohyökkäys kaikissa kolmessa ottelussa. Olen melko tyytyväinen omaan peliimme. On hyvä, että katkaisimme sarjan kolmessa ottelussa, sillä saimme nyt viikon aikaa hioa yksityiskohtia kuntoon. Pelaajilla on huomenna lepopäivä ja sen jälkeen harjoittelemme kaksi kertaa päivässä tulevia välieriä varten.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Meillä oli hyvä kevätkausi. Erinomainen niihin lähtökohtiin, mistä lähdettiin. Vähän tuntui, että meiltä loppui voimat kesken. Suora liigapaikka säilyi ja tavoite onnistui. Tähän sarjaan tiedettiin HPK vahvana joukkueena ja olisi pitänyt pystyä sata prosenttiseen suoritustasoon, ellei jopa vähän ylittääkin itsensä. Samat eväät oli jokaisessa pelissä. Syöttö- ja vastaanottopeliin ratkesi. Tulos oli sen mukainen.

Keao Burdine, HPK:

- Tässä pelissä pystyimme kontrolloimaan omaa verkkopuoliskoamme, mikä oli todella hyvä asia. Syötimme kovaa ja saimme useamman ässän. Kahdessa edellisessä kohtaamisessa olemme pystyneet syötön kautta kontrolloimaan otteluja. Tulevassa välieräsarjassa pärjäämme, kun hoidamme oman verkkopuoliskon, pelaamme kovaa sekä peli-ilmeessämme on tulta ja tunnetta.

Serena Warner, LiigaPloki:

- Emme pelanneet, kuten halusimme. Meiltä puuttui energiaa ja osittain riittävää keskittymiskykyä. Luonnollisesti HPK oli myös loistava joukkue, joka pystyi suorittamaan hyvällä tasolla. Mielestäni pystyimme sarjan aikana kohtuullisesti haastamaan Kerhoa. Toki tappio on pettymyt, mutta olen silti ylpeä siitä, kuinka kehityimme kauden edetessä. Kun Jukka tuli joukkueeseen, saimme useita voittoja ja siitä täytyy olla ylpeä.

Jatke Oy palkitsi ottelun parhaina pelaajina HPK:n Keao Burdinen ja LiigaPlokin Serena Warnerin.

HPK: Burdine 14/+10, Stalzer 12/+8, Korhonen 11/+8
LiigaPloki: Warner 6/+3, Tooker 6/+3, Zonjic 5/+3

Yleisöä: 287
T 9-2, Ä 10-2, SV 1-5, VO% 67-51, H% 44-24

Ottelutilasto

WoVo voitti toistamiseen kotona

WoVo Rovaniemi voitti toisenkin kotiottelunsa naisten puolivälieräsarjassa LP kangasalaa vastaan ja siirtyi johtoon otteluvoitoin 2-1. Sunnuntain voitto tuli erin 3-2 (25-22, 18-25, 21-25, 26-24, 15-12).

Neljäs ottelu pelataan keskiviikkona Kangasalla ja tarvittaessa viides torstaina.

Shelby Dalton LP Kangasala:

- Tiukka tappio, tulimme erin hyvin mutta ei riittänyt. Kokonaisuuteen olen kuitenkin tyyty-väinen. Joitakin notkahduksia pelin sisään mahtui mutta kauttaaltaan pelasimme hyvin. Vastustaja oli tuon verran parempi.

Johanna Pekkarinen WoVo:

- Oli loistava taistelu meiltä, vaikka oltiin jälleen tappiolla erissä 1-2. Uskottiin joka hetki kuitenkin omaan tekemiseemme ja sieltä se voitto lopulta tuli. Näin isoista panoksista pelaaminen varmasti tuo esiin sen kaiken potentiaalin mitä meillä on. Kotiyleisö antoi tänään paljon energiaa ja onnistumisia alkoi tulla. Ei mitään, keskiviikkona jatketaan.

Päävalmentaja Ismo Tahvanainen LP Kangasala:

- Onnittelut taas WoVolle, olivat parempi joukkue tänään. Erien loppuun olisin toivonut meiltä tappamisen meininkiä. WoVo halusi voittoa tänään enemmän ja saivat sen. Jotkin tuomiot jäivät kismittämään mutta pelaamalla tänään hävisimme. Kotiotteluita tietysti lähdemme voittamaan

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö WoVo:

- Varmasti yksi hienoimpia voittoja tämän joukkueen kanssa, mitä on tullut otettua. En-simmäisessä erässä oltiin vahvoja mutta sitten pikkuisen löysättiin seuraaviin ja kaveri haistoi sen kyllä ja käytti tylysti hyväkseen. Suuren itseluottamuksen kanssa kun joukkue pelaa niin se näyttää tuolta. Liberon vaihto kesken ottelun oli onnistunut ratkaisu niin kuin kaikki muutkin vaihdot, mikä kertoo leveydestä ja tässä vaiheessa kautta se on ainoastaan hyvä asia. Yksi voitto pitäisi vielä ottaa.

Parhaat pelaajat:
WoVo Johanna Pekkarinen
LP Kangasala Shelby Dalton

WoVo: Miilen 24/+13, Pekkarinen 18/+10, Rantanen 12/+3
LP Kangasala: Dalton 24/+17, Mayfield 19/+3, Tahvanainen 16/+6

Yleisöä: ?
T 10-9, Ä 14-7, SV 12-10, VO% 36-30, H% 35-40

Ottelutilasto

OrPo otti sarjan katkolle Kuusamoon

OrPo otti toisen voiton Pölkky Kuusamosta erin 3-0 (25-23, 25-12, 25-13) ja johtaa puolivälieräsarjaa nyt 2-1.

Annukka Paloniemi, Pölkky:

- Fakta on se , että oltiin joka osa-alueella jäljessä. Olisi pitänyt jatkaa eka erän jälkeen, mutta toka erä oli kammottava.

Alina Adamenya, OrPo:

- Meiltä tosi upea peli, vaikka oli vaikea. Hakkurin rooli sopii minulle myös, vaikka olen mielestäni enemmän passari, haluan auttaa joukkuetta.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Onnittelu OrPolle hienosta pelistä, etenkin iloisesta puolustuksesta. Syöttö-vastaanotossa pitää pystyä parempaan, että saadaan sarja tiistaina pidemmäksi.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Ylpea koko joukkueesta, onnistuttiin leveällä rintamalla. Alinalta mahtava peli tänään. Syöttö-vastaanotto on se iso juttu siellä takana. Pelikuri piti hyvin, vain kahdeksan virhettä kolmeen erään. Mitään ei ole vielä saavutettu. Nöyrästi, mutta ei nöyristellen uudelleen saliin. Hienoa, että meillä on hyvä passari, joka osaa käyttää kuumia pelaajia.

OrPo: Adamenya 16/+15, Karhu 10/+8, Moim 10/+4
Pölkky: Prokopenko 14/+8, Nicholson 7/+5, Klimova 7/+1

Yleisöä: 562
T 9-7, Ä 8-1, SV 5-8, VO% 66-45, H% 43-33

Ottelutilasto

LP Viesti juhli välieräpaikkaa ja Jokista

LP Viesti vietti ainakin kaksinkertaista juhlapäivää sunnuntai-iltana Salohallissa: seurana LP Viesti hankki välieräpaikan ja joukkueen kapteeni Kaisa Jokinen teki uransa 4000:nnen tehopisteen. Sunnuntain peliä käytettiin vielä myös "Kassu" Jokisen 400:nnen pääsarjapelin juhlimiseen.

LP Viestin vastustaja välieriin on vielä auki, mahdollisia ovat vielä OrPo, WoVo ja Pölkky. Asia selviää viimeistään torstaina - ensimmäinen välieräpäivä on merkitty kalenteriin joko lauantaille tai sunnuntaille.

LP Viestin 3-0 -puolivälieräsarjan voitto LP-Vampulasta merkitsi sitä, että LP Viesti voi harjoitella ja pelata Salohallissa tiistaina ja keskiviikkona tyttöjen maajoukkuetta vastaan. Harjoitusottelu pelataan yleisöpelinä keskiviikkona klo 18.30.

Ronja Heikkiniemi (tehot 15/+13):

- Pelattiin ehjin meidän play off -peli toistaiseksi ja se on hyvä, koska sarja on pitkä ja vaatii tasaisuutta. Jokaisella pelin osa-alueella oltiin tasaisia. Meidän käyrä on ollut koko ajan nousussa, eilinen oli avausta parempi ja tänään pysyttiin vielä parempaan.

Tomi Lemminkäinen:

- Kuten Rone sanoi, tämä oli meidän paras peli tässä sarjassa. Hyvä ja tasainen esitys alusta loppuun koko joukkueelta. Yhden asian haluan erityisesti todeta: Noora Kososen puolustuspeli 6-paikalla ja se antoi meille jatkopallomahdollisuuksia. Torjuntapistemäärä oli tänään hyvä (10 kpl), vastaanottopeli olisi voinut olla vielä parempi. Toki suorat virheet jäivät vähiin. Hankala asia tässä on se, että välierävastustaja voi selvitä vasta torstaina illalla - pelipäivätkin ovat siitä kiinni.

- Paras vastustajavaihtoehto olisi Pölkky Kuusamo - Tuomas Alatalon valmentamaa joukkuetta vastaan on aina mukava pelata.

LP Viesti: Heikkiniemi 15/+13, Vilponen 11/+6, Rakic 10/+8
LP-Vampula: Sow 9/+1, Hiltunen 9/-2, Mathews 5/+3

Yleisöä: 572
T 10-3, Ä 4-0, SV 7-6, VO% 41-45, H% 53-33

Ottelutilasto

Kuvat:
Esko Nevala / WoVo
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Veli-Jussi Lietsala / OrPo

  Takaisin