Seuraa meitä somessa:

HPK jyräsi LP Viestin Salohallissa

29.12.2016

Naisten Mestaruusliigan kärkiottelu LP Viesti – HPK päättyi torstaina hämeenlinnalaisten selvään 0-3 (20-25, 17-25, 18-25) –voittoon.

Tappio oli LP Viestille kauden kolmas. Joukkue pysyy kuitenkin tukevasti sarjakakkosena. HPK on hävinnyt vain yhden ottelun, ja johtaa sarjaa jo 13 pisteellä, toki kaksi ottelua LP Viestiä enemmän pelanneena.

Molemmat joukkueet tulivat parketille erittäin latautuneina. Ensimmäiset pisteet puolin ja toisin olivat todella voimakasta peliä, jopa kauden korkealaatuisinta Salohallissa. Ottelu eteni piste pisteessä –hengessä, kunnes teknisen aikalisän jälkeen HPK lähti karkuun. Vain paikoin LP Viesti sai oman pelinsä kulkemaan, kun Victoriia Tuchashvili ruokki laidoilta Roosa Heikkiniemeä ja Nadezhda Gokhshteinia. Erä Hämeenlinnaan 20-25. Erätappio oli LP Viestille kotisalissaan ensimmäinen lähes kahteen kuukauteen.

Toinen erä oli selkeästi HPK:n. LP Viestiltä ei onnistunut juuri mikään. HPK:n hyökkäykset jäivät kenttään, ja omat hyökkäykset torjuntaan ja kentän rajojen ulkopuolelle. 17-25 –erätappio oli salolaisille kauden suurin. Kotijoukkueen nihkeästä pelistä kertoo sekin, että toisen erän pisteistään seitsemän se sai HPK:n virheistä. Vierasjoukkueen tähtenä loistivat Allison Mayfield (10 hyökkäyspistettä kahteen erään), ja väkevänä jälleen esiintynyt roolipelaaja Michaela Madsen sekä torjuntapisteitä kerännyt Karoliina Friberg.

Kolmannen erän alku oli kuin uusinta toisesta erästä. Tilanteessa 1-6 LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli käyttänyt jo molemmat aikalisänsä.

Avaukseen kolmannessa erässä päässyt Anna Czakan teki joukkueensa kolme ensimmäistä pistettä (torjunta, hyökkäys, ässäsyöttö). Sen jälkeen oli Gokhshteinin vuoro nousta tasolleen: kolme hyökkäyspistettä peräkkäin. Kotijoukkue keikkui pelissä vielä tilanteessa 10-11, mutta erävoittoon eväät eivät riittäneet. Kolmas erä lopulta HPK:lle 18-25, ja koko ottelu 0-3.

LP Viestin urakka Mestaruusliigassa jatkuu heti perjantaina, kun se kohtaa Salohallissa LP-Vampulan. Ottelu alkaa kello 18:30.

LP Viesti ja HPK kohtaavat myös CEV Cupin toisella kierroksella. Ensimmäinen osaottelu pelataan Salohallissa 12.1. ja toinen Hämeenlinnassa 25.1.

Mayfield Allison, HPK:

- Olen voitosta iloinen, koska Viesti on kova joukkue. Täällä ei ole koskaan helppo pelata. Moni pelaaja pelasi todella hyvin, tämä oli koko joukkueen voitto. Syöttömme oli aggressiivinen ja torjunta kova. Saimme oman pelimme rullaamaan.

Luca Chiappini, HPK:n päävalmentaja:

- Olen tietenkin tyytyväinen. Voitto on aina hyvä asia. Ei ole yhtä syytä miksi olimme näin hyviä tänään. Pelasimme tasaisesti joka osa-alueella. Tämä ei ollut meille kauden tärkein peli (runkosarjan voittoa ajatellen), sillä minun mielestäni seuraava peli on aina se tärkein. Voimme aina kehittyä ja oppia lisää seuraavaan peliin. Runkosarja on vain runkosarja, enkä välitä siitä. Se on vain yksi steppi (kohti mestaruutta).

Noora Kosonen, LP Viesti:

- Emme mielestäni olleet ylilatautuneita. Meillä oli hyvä valmistautuminen. Pelasimme vain tosi huonosti, ja kaikkeen jäi paljon parannettavaa. Ei löytynyt (pelastajaa) ei. Nadjalla on hyvät pisteet, mutta ei se auta kun muu joukkue ei onnistu.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Heikko esitys. Valmennus epäonnistui. Puoli erää pelasimme hyvin, ja siihen asti peli oli kuin viime kevään finaaleissa. Emme me ylilatautuneita olleet. Usko vain loppui. HPK puolusti erinomaisesti ja meillä oli vähän pehmeyttä. Pallo ei jäänyt kenttään millään. Tilastoja kun katsoo, niin heillä on kaikki plussalla. Meidän parhaat olivat tänään Nadja (Gokhshtein) ja Anna (Czakan). Huomenna kentällä nähdään toisenlainen LP Viesti. Emme halua pelata näin.

Otteluisäntä OP Lounaismaan valitsemat parhaat pelaajat: Nadezhda Gokhshtein, LP Viesti ja Mayfield Allison, HPK.

LähiTapiolan pisteet:
3 Mayfield HPK
2 Friberg HPK
1 Kehoe Eaton, HPK

Alan Miehet –palkinto numero 199 positiivisimmalle suomalaispelaajalle: Salla Karhu, HPK.

LP Viesti: Nadezhda Gokhshtein 13/+9, Pauliina Vilponen 6/-2, Ronja Heikkiniemi 6/-2
HPK: Karoliina Friberg 13/+12, Mayfield Allison 13/+7, Piia Korhonen 12/+6
Yleisöä: 732

Ottelutilasto

  Takaisin