Seuraa meitä somessa:

HPK puhtaasti jatkoon CEV Cupin suomalaistaistosta

25.01.2017

HPK otti vierasvoiton jatkeeksi 3-0 -kotivoiton CEV Cupissa LP Salosta. Näin hämeenlinnalaiset jatkavat CEV Cupissa 16 parhaan joukkoon.

HPK:n voittonumerot olivat keskiviikkona 3-0 (25-21, 25-19, 25-18).

HPK:n erittäin todennäköinen vastustaja on seuraavalla kierroksella hallitseva Mestarien liigan voittaja ja seurajoukkueiden MM-hopeamitalisti, italialainen Pomi Casalmaggiore. Casalmaggiore voitti avausosa israelilaista Maccabi XT Haifaa vastaan kotonaan 3-0 ja toinen osaottelu pelataan torstaina. Casalmaggioren riveissä pelaavat mm. Rion olympiapronssimitalistipassari Carli Lloyd, kroatihakkuri Samanta Fabris, Italian maajoukkueyp Lucia Bosetti, kokenut jo yli 20 vuotta huipulla pelannut romanialainen Carmen Turlea.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Voitimme, koska olimme vahvempia. Aloitimme aika hermostuneesti, mutta pystyimme sitten hallitsemaan peliä jatkuvasti, mistä kertoo, että Salo ei päässyt kahdessa erässä edes 20 pisteeseen. Emme oikeastaan pelanneet omaa parasta peliämme, koska he pelasivat eri tavalla kuin viimeksi. He syöttivät aggressiivisesti, eikä silloin ole helppoa, koska he torjuvat myös hyvin. Salo muutti alussa hieman peliään Piiaa (Korhonen) vastaan. He ovat yrittäneet laittaa pelaajia hänen eteensä jo kahdesti, mutta se ei ole toiminut, koska Piia on mielestäni Suomen parhaita hakkureita. Hän on aika tehokas, vaikka hän on niin nuori.

HPK-yleispelaaja Salla Karhu:

- Oli hauska pelata. Kaikilla oli hyvä fiilis, niin oli mukava pelata. Uskon, että meillä oli parempi asenne ja iloisuus pelissä, niin ehkä se oli ero. Salo oli valmis peliin ja lähti heti tiukalla syötöllä. Meillä oli parissa kohtaa vähän ongelmiakin sen kanssa. Minua itseäni ainakin hieman jännitti, mutta sitten kun päästiin kunnolla peliin mukaan, niin se auttoi. Ihan huikeaa päästä pelaamaan Casalmaggiorea vastaan. En edes osaa ajatella sitä. Mennään vain pelaamaan omaa peliämme ja katsotaan mihin se riittää.

LP Salo-päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

- Mielestäni saimme hyvän alun peliin. Pelasimme hyvin 20 pisteeseen asti. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin, mutta HPK:lla hyvä taso pysyi paremmin kuin meillä. Joka erässä oli hyviä hetkiä ja olimme niskan päällä, vaikka ei välttämättä pistetaululla, niin oli hyvä vaihe menossa. Se huono vaihe vain kestää meillä kauemmin kuin vastustajalla. Totta kai lähdemme viikonloppuna jahtaamaan finaalipaikkaa (Suomen cupissa) ja jos sinne pääsemme niin mestaruutta. Mutta kun tätä kautta katsoo kokonaisuutena, HPK on ollut aika ylivoimainen Suomessa, kun me kuitenkin voitamme kaikki loput joukkueet samalla tavalla. Tällä hetkellä Suomessa on selvä ykkösjoukkue ja kakkosjoukkue, joiden jälkeen tulevat kaikki muut. Sitä eroa pitää pystyä kevättä kohti ottamaan kiinni ja totta kai jo ensi viikonloppuna.

LP Salo-yleispelaaja Pauliina Vilponen:

- Aika tyhjä olo on tällä hetkellä. Lähdimme pelaamaan aivan erilaista peliä kuin mitä pelasimme tänään. Pystyimme siihen ajoittain, mutta emme pystyneet, kun tuli aika, että olisi pitänyt ratkaista ja päättää erät. Ensimmäisessä erässä näkyi hyvin, että olimme alussa hyviä, mutta lopussa tuli virheitä. Kyllä me tiedämme jo suurin piirtein, miten HPK pelaa ja mitkä ovat heidän vahvimmat aseensa, ja pystyimme löytämään niihin ratkaisuja, mutta tänään se ei valitettavasti riittänyt.

Kuvat: Veli-Matti A. Pitkänen

Ottelutilasto

  Takaisin