Seuraa meitä somessa:

HPK rutisti voiton kärkikamppailussa

12.02.2017

HPK rutisti voiton viisieräisessä kärkikamppailussa LP Viestiä vastaan ja otti yhä tiukemman otteen runkosarjan voitosta.


Viktor Circhenko, Pieksämäki:

- Pelissä oli panosta koska oli yhdestä ratkaisevasta pelistä kysymys ja joukkue oli hyvin latautunut. Syöttö toimi loistavasti eka erässä, mutta ei sen jälkeen. Paljon omia virheitä ja harvinainen peli kun tehot olivat niinkin tasan. Neljännessä ei saatu Sow:ta kiinni lainkaan.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Jatkettiin eka erässä siitä mihin eilen jäätiin, oli joku lukko päällä. Kotijoukkue tuli hyvällä syötöllä. Toisen erän alkuun tehtiin kaksi oikeastaan isoa vaihtoa mitkä auttoivat. Saatiin myös syöttöön painetta. Sow:lta huikea peli.

Pieksämäki - LP-Vampula
1-3 (25-14, 17-25, 22-25, 19-25)
Pieksämäki: Tokarenko 21/+15, Uglenko 16/+8, Klimova 11/+6
LP-Vampula: Sow 27/+21, Puukka 12/+7, Paloniemi 10/+4

LähiTapiolan pisteet
3
2
1

Ottelutilasto

Kuortaneella tarvittiin viisi erää

Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue sekä Pölkky Kuusamosta tarjosivat tasokkaan lentopalloillan, joka huipentui lopulta jännittävien vaiheiden jälkeen viidennessä erässä vierailijoiden voittoon.

Kuusamon paremmuus tuli ottelussa lähinnä selvemmin esiin toisessa ja kolmannessa erässä, jolloin heidän torjuntapelinsä oli todella tehokasta. Torjunnat Pölkylle ottelussa peräti 15-4.

- Kotijoukkue pelasi odotetun hyvin niin kuin odotimmekin, he ovat saaneet viimeaikaisista voitoista itseluottamusta ja se näkyy heidän pelissään tällä hetkellä. Me tehtiin avauserässä seitsemän suoraa hyökkäysvirhettä, mutta jatkossa annettiin Kuortaneen omaa lääkettä ja torjuttiin hyvin ja pakotettiin heidät taas virheisiin. Meidän torjuntapeliin olen tyytyväinen, joka jalosti meille sitten lopuksi tärkeän voiton, kommentoi Pölkyn päävalmentaja Tuomas Alatalo

- Hyvää lentopalloa oli tänään alusta loppuun. Meidän pelillä saadaan tänään aikaan myös kärkijoukkueille melkoista vuoristorataa. Tänään ei olisi paljoa tarvittu voittoon, se oli tosi lähellä. Tyttöjen peli on tällä hetkellä hienoa touhua, ei tarvitse kuin vierestä katsella. Vaikka sarjapiste tänään tuli, niin pääasia tässä on että tytöt taistelee hienosti tällä hetkellä peli kerrallaan, totesi valmennuskeskuksen valmentaja Tapio Kangasniemi. 

Kuortane - Pölkky Kuusamo

2-3 (25-22, 15-25, 16-25, 26-24, 13-15)
Kuortane: Kokkonen 21/+10, Madsen 14/+9, Heikkiniemi 9/-5
Pölkky: Prokopenko 21/+7, Treacy 15/+10, Piesanen 14/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Prokopenko Pölkky
2 Treacy Pölkky
1 Kokkonen Kuortane

Ottelutilasto

OrPo näytti osaamisens paikalliskohtaamisessa

OrPo näytti taas, mitä se osaa ja tahtoo. LP Kangasala kaatui selkeästi 3-0 (25-18,25-18,25-13)
OrPo oli parempi jokaisella osa-alueella ja vei ottelua käytännössä koko ajan.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Kyllästyttää tää häviäminen. Vastaanotto pitää saada paremmaksi, mutta verkoltakin tarvitaan tehoja. Näyttää varmaan katsomoon, että usko on kadonnut. Se pitää kaivaa jostain.

Sanna Häkkinen, OrPo:

- Meillä aiemmat pelit ovat olleet ailahtelevia. Tänään onnistuttiin saamaan kaikki palaset kohdalleen. Erityisesti torjunta oli hyvää ja syötöllä saatiin vastustajalta terävyyttä pois. Kaikki halusivat voittaa. Valmistauduimme hyvin ja määrätietoisuudesta tuli se rohkeus.

Virginie de Carne, LP Kangasala:

- Tietenkään nyt ei ole hyvät fiilikset. Työskentelemme kovasti uutta kuviota, jota ei ole vielä ehditty harjoitella riittävästi.

Satu Natunen, OrPo:

- Hyvä fiilis. Päästiin valmistautumaan peliin hyvin ja tehtiin, mitä sovittiin. Hyvä kokonaisuus. Kiitos koko joukkueelle.

Otteluisäntä kansanedeustaja Arto Satonen palkitsi joukkueidensa parhaina LP Kangasalasta Tiiamari Sieväsen ja OrPosta illan kunigattaren Malina Terreliin 15/+10, 7 ässää

OrPo puolusti ja torjui upeasti, voittaen torjunnat 10-6. Malina Terrell oli liekeissä 15/+10 ja takoi 7 ässää.
Janisa Johnson 10/+4, vastaanotto 55%, useita upeita puolustuksia. Janisalla on huiman pomppunsa lisäksi aivan salamannopeat jalat, kun hän ehtii puolustamaan todella vaikeitakin palloja.

Saara Lepistö saalisti 6 torjuntaa ja teki tehot 9/+5. Ulottuva Mechell Daniel pääsee peli peliltä paremmin juonesta kiinni, 8/+2, 1 ässä ja 2 torjuntaa. Kangasala pommitti häntä syötöillään, mutta sai vain kaksi kahdestakymmenestä uppoamaan.
Eveliina Smolander torjui OrPon ottelupalloon sekä myös sinetöi ottelupallon torjunnalla, virheetön ja tehokas ilta 6/+6, 2 torjuntaa. Maria Tuominen passasi hyvin, iski 2 ässää ja tuuletti railakkaasti. Sanna Häkkinen piti takakentän puhtaana, vastaanottoteho 50%, useita upeita puolustuksia ja hakuja.

OrPo - LP Kangasala
3-0 (25-18, 25-18, 25-13)
OrPo: Terrell 15/+10, Johnson 10/+4, Lepistö 9/+5
LP Kangasala: Nyukhalova 15/+2, Segovia 11/0, Laakkonen 4/+1

LähiTapiolan pisteet
3 Terrell, OrPo
2 Lepistö, OrPo
1 Tuominen, OrPo


Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

HPK haki voiton Salosta viisieräisessä kärkiottelussa

LP Viesti ja HPK tarjosivat lähes 2,5 tunnin verran lentopalloherkkua naisten Mestaruusliigan kärkiottelussa lauantaina. HPK haki vierasvoiton Salohallista 2-3 (25-20, 14-25, 23-25, 25-18, 11-15).

HPK johtaa liigaa nyt kolmen voiton erolla LP Viestiin, ja on tukevasti matkalla kohti runkosarjan voittoa. Viesti alkaa olla naulattuna kakkossijalle.

Ottelu oli toista erää lukuunottamatta kärkiottelun statuksen mukaista peliä. Molemmat joukkueet tulivat väkevästi kentälle ja uskoivat omaan tekemiseen. Vain toisessa erässä LP Viesti oli sen verran nukuksissa, että tuo erä oli HP​K:lle lähes läpihuutojuttu.

Kotijoukkue sai pelinsä kuosiin muutamilla vaihdoilla. Vera Klimovich hyökkäsi kentälle kolmannessa erässä, ja teki muutaman kovan torjunnan. Elina Käsnänen kävi passaamassa myös muutaman pallon, joita laiturit löivät HPK:n kenttään tai torjunnasta leveäksi.

Ratkaiseva viides alkoi HPK:n näytöksellä. LP Viesti sortui virheisiin, ja vierailta onnistui kaikki. Kahden aikalisän voimalla LP Viesti hilautui vielä tasoihin, mutta ratkaisupalloissa HPK otti homman haltuun.

Vieraiden tehot olivat jälleen aina luotettavien Salla Karhun ja Piia Korhosen käsissä. Allison Mayfield iski palloja korkealta ja kovaa, mutta teki myös virheitä. HPK oli kuitenkin joukkueena kotijoukkuetta tasaisempi. Hyökkäysvirheissä ero oli suuri: LP Viesti 23, HPK 8. Kotijoukkueesta erottuivat etenkin Ronja Heikkiniemi ja Nadezhda Gokhshtein.

Michaela Madsen, HPK:

- Hyvä fiilis. Voittamien on aina se mitä haetaan. Tiukka matsi, tuntui hyvältä. Joukkue pysyi kovana loppuun asti. Vaikka olemme fyysisesti ja henkisesti aika väsyneitä, niin olen ylpeä joukkueesta, että jaksoimme puristaa melkein ne viimeisestikin mehut.

Hillaelina Mäntylä, LP Viesti:

- Päällimmäisenä harmittaa koska hävittiin. Mutta olen tosi tyytyväinen siihen tapaan miten pystyttiin pelaamaan, paitsi se toinen erä. Viimeisessä erässäkin vielä noustiin. Tässä vaiheessa kautta ollaan varmaan jo vähän väsyneitäkin.

Luca Chiappini, päävalmentaja HPK:

- Peli oli tiukka kuten aina (LP Viestiä) vastaan. Kuten sanoin jo aiemmin, meillä on tiukka ottelutahti. Tammikuun 8. päivän jälkeen tämä oli 11. ottelu, huomenna tulee 12:s. Tämä ottelu ei mielestäni ollut kummaltakaan joukkueelta kovin hyvä. Tuli helppoja virheitä. Mutta pitää kehua pelaajia (tässä ottelurytmissä).

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja LP Viesti:

- Hyvä peli jos unohtaa toisen erän alun. Ensimmäinen, kolmas ja neljäs erä oi hyvää peliä, ja viidennessäkin erässä noustiin vielä 1-7-tilanteesta tasoihin. Tilastotkin näyttävät, että oli tasainen peli. Vastaanottovirheitä tuli vähän liikaa. Muuten mentiin aika tasoissa HPK:n kanssa. Nyt meillä on kuusi peliä HPK:ta vastaan, ja aina kun meidän laiturimme ovat olleet suurin piirtein samoilla tehoilla kuin HPK:n, olemme pärjänneet. Peliin olen tyytyväinen, tappioon en tietenkään. Tämä tuo itseluottamusta, kun kaksi kertaa on nyt laitettu HPK:lle kunnolla kampohin, ja toinen niistä voitettu (Suomen cupin finaali).

LP Viestin seuraava liigaottelu on vieraissa LP-Vampulaa vastaan keskiviikkona. Seuraava kotiottelu on puolestaan lauantaina 18.2., kun Salohalliin saapuu Pieksämäki Volley. Ottelu alkaa kello 17:00.

Otteluisäntä Salo Torikaffen valitsemat parhaat pelaajat: Nadezhda Gokhshtein LP Viesti, Michaela Madsen HPK.

LP Viesti - HPK
2-3 (25-20, 14-25, 23-25, 25-18, 11-15)
LP Viesti: Heikkiniemi 20/+9, Vilponen 18/+9, Gokhshtein 18/+10
HPK: Mayfield 19/+2, Korhonen 17/+9, Karhu 12/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Madsen HPK
2 Mäntylä LP Viesti
1 Karhu HPK

Ottelutilasto


  Takaisin