HPK torjui LP Kangasalan

03.11.2014

14 kertaa kolmeen erään torjunut HPK (5-1) nousi jälleen naisten Mestaruusliigassa toiseksi, kun se ei antanut LP Kangasalle (1-4) erääkään maanantain TV-ottelussa. Erät HPK:lle 862 katsojan edessä olivat 25-19, 25-16, 25-22.

HPK esitteli myös uuden ulkolaisvahvistuksen, tshekkiläisen Nikola Senkovan. Päävalmentaja Bruno Napolitanon vaimon serkku on 178 senttinen ja 25-vuotias yleispelaaja, joka on viihtynyt jo useamman vuoden ajan Italiassa. Senkova tuli penkiltä peliin jokaisessa erässä tehden 5/+3.

Michaela Madsen (10/+9) otti viisi torjuntaa nousten liigan torjuntatilaston jaetulle kärkipaikalle WoVon Karoliina Kyllösen kanssa. Karoliina Friberg teki keskellä myös komeat 10/+9 ja Lexi Erwin 13/+6.

LP Kangasalan puolelta Daniela Öhman teki 8/+4 ja Salla Karhu 8/0.

LP Kangasalan valmentaja Tuomo Alatalon mukaan peli oli LP:n paras peli Hämeenlinnassa.

- Puolustuspeli oli ihan hyvää, mutta oman joukkueen hyökkäyskovuus ei vielä riitä. HPK on rutinoitunut ja kurinalainen joukkue, joka ansaitsi voiton. Oma joukkueemme oli vähän pehmeä, varsinkin ratkaisupalloissa. Loppuvuoden peleihin pyrimme saamaan lisää voittoja, koska nuorelle ryhmälle ottaa välillä koville häviöt.

LP Kangasalan Tiiamari Sieväsen mukaan peli alkoi hyvin.

- Vaikka taistelimme, viimeinen agressiivisuus pelistämme puuttui.

HPK:n Bruno Napolitanon mukaan HPK on vahva joukkue, vaikka kärsiikin tällä hetkellä loukkaantumisista.

- Torjuntapuolustus on hyvä. Tämän illan ottelu oli hyvä. HPK:lla on erittäin hyviä teknisiä pelaajia.

Napolitanon mukaan tähtäimessä on finaalit Hämeenlinnan uudella hienolla kotiareenalla.