Seuraa meitä somessa:

HPK varmisti runkosarjan voiton

05.03.2017

HPK varmisti sunnuntaina naisten Mestaruusliigan runkosarjan voiton kaksi ottelukierrosta ennen sen päättymistä.

Runkosarjan voitto oli hämeenlinnalaisille ensimmäinen sitten kauden 2007-2008. Tämän jälkeen nyt runkosarjan kakkoseksi sijoittuva LP Viesti voitti kahdeksan kertaa runkosarjan peräkkäin.

HPK varmisti runkosarjan voiton kukistamalla LP Kangasalan 3-1 (25-19, 25-27, 27-25, 25-20).



HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Tämä oli tiukka ottelu, koska Kangasala pelasi ja syötti erittäin hyvin. Tämä oli kuitenkin hyvää harjoitusta (pudotuspelejä varten). Tiukat pelit ovat meille hyödyksi. Tällä viikolla olemme antaneet harjoituksissa paljon painetta tytöille, joten tämä on ollut henkisestikin vaativa viikko. Olen näin ollen tyytyväinen, että pelasimme tällä tavalla. Kangasala on aika riippuvainen hakkuristaan (Dayana Segovia). Jos hän pelaa hyvin, he voivat voittaa. Hän oli tänään liekeissä, ja hänelle pelattiin tänään 75 kertaa. Nyt pitää keskittyä kahteen seuraavaan peliin. Ensi viikolla minun pitää vähän kierrättää kokoonpanoa, koska minun pitää tasapainottaa työmäärä ja lepo. Peleissä minun pitää valmistaa joukkue henkisesti playoffeihin ja saada kaikki pelaajat pelirytmiin kiinni.

HPK-yleispelaaja Allison Mayfield:

- Ottelu oli ylä- ja alamäkiä täynnä. Olen ylpeä, että taistelimme itsemme takaisin peliin, kun tarvitsi, ja hoidimme homman eli voiton neljässä erässä. Ehdottomasti oli aikoja, jolloin meillä ei kulkenut. Se oli vuoristorataa, mutta taistelimme kovaa voittaaksemme, ja olen iloinen siitä. Olemme lepuuttaneet joitakin pelaajia, emmekä ole olleet täydellä joukkueella harjoituksissa (tällä viikolla). Kangasala pelasi tänään hyvin ja syötti hyvin. Meillä ja etenkin minulla passit eivät aina onnistuneet ja vaikeuttivat peliä. Yritämme parantaa niitä pudotuspeleihin.

LP Kangasala-päävalmentaja Virginie de Carne:

- Olen oikeastaan todella ylpeä pelaajistamme. Olemme olleet erittäin vaikeassa tilanteessa, emme vain (loukkaantuneen) Hanna Salomäen takia, vaan myös siksi, mitä tapahtuu seurassa. Me jatkamme työntekoa joukkueena, ja tytöt tulevat joka päivä hallille erittäin määrätietoisina. Tänään he pelasivat tosi hyvin. HPK on korkeatasoinen joukkue, mutta pelasimme hyvin. Olen iloinen, että näin lyhyessä ajassa he pystyivät parantamaan. Nyt meidän pitää jatkaa samaan tapaan. Peli olisi voinut olla pidempi. Olisimme voineet voittaa eriä, mutta tietysti opimme koko ajan. HPK:lla on paljon enemmän kokemusta erien ratkaisemisessa, mitä meillä ei ole.

LP Kangasala-keskitorjuja Daniela Öhman:

- Harmittaa, kun hävisimme. Se oli tosi pienistä jutuista kiinni. Meillä oli kaikki mahdollisuudet, mutta kuitenkin voi olla tosi tyytyväinen siihen, että saimme koottua itsemme, kun meillä on ollut tässä vähän mahalaskuja. Pelasimme tänään paljon paremmin. Oli ihan kiva pelata ja se meni minullakin ihan kohtalaisesti. HPK ei tullut niin lujaa, että meillä olisi ollut mahdollisuus ottaa voitto. Omiin virheisiin kuitenkin hävisimme. Toivottavasti kauden parhaat esitykset tulevat playoffeissa. Niitä varten tässä on harjoiteltu.

LähiTapiolan pisteet
3 Korhonen HPK
2 Segovia LP Kangasala
1 Friberg HPK

HPK - LP Kangasala 3-1
25-19, 25-27, 27-25, 25-20
HPK: Korhonen 22/+16,Mayfield 17/+5,Madsen 7/+4
LP Kangasala: Segovia 29/+11,Öhman 14/+11,Riikonen 13/+2
Katsojia: 411

Ottelutilasto

WoVolle LP Viestin harvinainen "päänahka"

WoVo voitti LP Viestin ensimmäisen kerran yli neljään vuoteen, kun se sunnuntai kirjasi voiton 3-2 (25-23, 25-23, 22-25, 21-25, 15-8). Edellisen kerran WoVo oli pystynyt kaatamaan salolaiset joulukuussa 2012.

Hillaelina Mäntylä (LP Viesti):

- Meillä kaksi ensimmäistä erää meni vähän ihmetellessä, kun ei ykkösseitsikko kentällä ollut. WoVo taisteli tänään ehkä enemmän kuin me ja halusivat enemmän. Omassa pelissä jäi tänään aika paljonkin parannettavaa.

Iida-Emilia Kivimurto (WoVo):

- Todella loistavat fiilikset näin pelin jälkeen, ei sitä ihan joka päivä Viestiä voiteta. Ei turhauduttu tänään niin helposti kuin yleensä on käynyt ja niinpä oma pelikin pysyi täten paremmin kasassa. Oma peli on vähän ailahdellut viime aikoina mutta hienoa, että tänään pystyin pelaamaan hyvällä tasolla läpi ottelun.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen (LP Viesti):

- Halusin antaa ykkösseitsikon pelaajille lepoa tuohon alkuun. Olen tyytyväinen vaihtopelaajien esitykseen kentällä, että pitivät WoVoa noinkin ahtaalla kaksi ensimmäistä erää, vaikka olivat uudessa tilanteessa. Pelin taso parani kyllä mitä pidemmälle mentiin. Jos meillä olisi ykköstykit ollut alusta asti niin rumat lukemat olisi ensimmäisessä erässä nähty. Viidennen erän sulamiseen olen pettynyt. Luottavaisin mielin lähdetään kohti viimeistä ottelua Kuusamoa vastaan ja sitä kautta pudotuspeleihin.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö (WoVo):

- Kyllä tässä hyvät fiilikset on, että pelattiin aivan pelin alkua lukuunottamatta ihan hyvät kaksi erää. Sitten rupesi hieman jännitys näkymään ja se että aloimme miettimään liikaa tulosta, kun johdettiin 2-0. Viidenteen erään painotettiin pelirohkeutta ja muutamasta virheestä huolimatta niin ratkaisupalloissa oltiin kovia. Ihan se ja sama kuka sieltä sitten keväällä tulee vastaan, kun siihen ei voida itse vaikuttaa.

Parhaina palkitut:
Jessica Kosonen (WoVo)
Hillaelina Mäntylä (LP Viesti)

LähiTapiolan pisteet
3 J.Kosonen WoVo
2 Kivimurto WoVo
1 Mäntylä LP Viesti

WoVo Rovaniemi - LP Viesti 3-2
25-23, 25-23, 22-25, 21-25, 15-8
WoVo Rovaniemi: Miilen 27/+13, Kosonen 19/+14, White 15/+14
LP Viesti: Heikkiniemi 20/+10, Klimovich 15/+15, Vilponen 15/+5
Katsojia: 470

Ottelutilasto


OrPo venyi niukkaan voittoon Pieksämäellä

Liigakarsintoihin valmistautuva Pieksämäki Volley pisti runkosarjan kolmospaikkaa metsästävän Oriveden Ponnistuksen tiukoille sunnuntaina. Lopulta vierasjoukkue OrPo nappasi voiton erin 2-3 ( 16-25, 27-25, 10-25, 25-13, 14-16).

Viktor Circhenko, Pieksämäki Volleyn päävalmentaja:

- Meiltä oli yksi parhaista ellei paras peli tällä kaudella. Ensimmäinen ja kolmas huonoja alkuja mistä ei enää saatu kiinni. Muutamia tyhmiä palloja kuten ottelupallo. Hyvä tilanne karsintapeleihin.

Ekaterina Klimova, Pieksämäki:

- Olen pettynyt lopputuloksesta. Joukkue taisteli todella vahvasti. Syöttööni en ole tyytyväinen, se oli kauhea, mutta hyökkäykseni oli ehkä parasta tällä kaudella.

Satu Natunen, OrPon päävalmentaja:

- Koko ajan olen sanonut Pieksämäen arvaamattomuuden kotona josta saatiin tänään tuta. Kotijoukkue tuli aika ajoin pahalla syötöllä. Peli oli yhtä vuoristorataa. Se voittaa joka saa pelin kaksi viimeistä pistettä.

Janisa Johnson, OrPo:

- Peli oli käsittämätöntä vuoristorataa. Pelin focus katosi joukkueelta aika-ajoin. Onneksi saimme kuitenkin voiton. 

LähiTapiolan pisteet
3 Tokarenko Pieksämäki
2 Klimova Pieksämäki
1 Johnson OrPo

Pieksämäki Volley - Oriveden Ponnistus 2-3
16-25, 27-25, 10-25, 25-13, 14-16
Pieksämäki Volley: Tokarenko 24/+13,Klimova 19/+12,Häyrinen 12/+8
Oriveden Ponnistus: Johnson 25/+15,Lepistö 14/+11,Smolander 13/+11
Katsojia: 226

OTTELUTILASTO

LP-Vampulan peli ei käynnistynyt, voitto LiigaPlokille

Huittisissa ensimmäinen erä oli tiukkaa taistelua ja pisteitä tehtailtiin tasatahtiin. Harvinaisen paljon syöttövirheitä sisältänyt erä kääntyi kuitenkin lopulta vierailijoille. Toinen erä meni kotijoukkueen virheiden avustamana hyvin pelanneelle Plokille. Kolmannessa Vampula vielä koitti pyristellä, mutta sekin kääntyi loppuerän muutaman pisteen johdosta huolimatta niukasti vieraille, joten voitto LiigaPlokille erin 0-3 (23-25, 12-25, 23-25).

Eveliina Koljonen, LiigaPloki:

- Hyvä fiilis on kun onnistuttiin hyvin paljosta syöttövirhemäärästä huolimatta. Hyviä reenejä ja systeemi on toiminut, kommentoi parhaaksi pelaajaksi palkittu Eve valmentajansa työtapoja. Vampulalta odotin kovempaa vastusta.

Eeva Puukka LP-Vampula:

- Voimasanoja tekisi mieli käyttää. Syöttövastaanottopelissä hävisimme sata nolla ja sen myötä muutkin osa-alueet. Aivan alta riman oli pelimme tänään.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Toivotaan, että HPK voittaa Kangasalan, joten viides sija alkaa olla varmistumassa. Hyvin keskittynyt joukkue saatiin kentälle tänään ja sitä kautta onnistuimme hyvin. Vampula auttoi edellisiin peleihin verrattuna selkeästi heikommalla pelillä

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Hyvin osattiin sössiä tämä peli. Harmittaa melkoisesti. Me ei saatu yhtään torjuntaa, eikä puolustuspelimme ollut lähelläkään sitä mitä se on ollut. Tämä menee Kuortanetta vastaan pelatun vieraspelin tasolle. Jatkoa ajatellen nämä huonot pelit on yleensä toiminut hyvinä herättäjinä. Ellin pieni loukkaantuminen vaikutti hänen panokseensa. Bintu ja Eeva saavat tänään synninpäästön, mutta kaikki muut saavat katsoa peiliin, myös valmennus.

LähiTapiolan pisteet
3 Kmezic LiigaPloki
2 Field LiigaPloki
1 E.Koljonen LiigaPloki

LP-Vampula - LiigaPloki 0-3
23-25, 12-25, 23-25
LP-Vampula: Sow 13/+6,Puukka 6/+3
LiigaPloki: Kmezic 13/+5,Field 10/+9
Katsojia: 332

OTTELUTILASTO

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Marko Junttila / WoVo
Tuomo Toppinen / Pieksämäki Volley

  Takaisin