Seuraa meitä somessa:

HPK viisieräisessä Pölkkyä parempi - OrPo edelleen Pirkanmaan paras

05.11.2017

Naisten liigasunnuntaissa HPK kukisti toisen perättäisen viisieräisensä viikonloppuna pelanneen Pölkky Kuusamon ja Oriveden Ponnistus haki pisteet LP Kangasalan kotisalista.


OrPo edelleen Pirkanmaan valtias

Toisilleen jo varsin tutut vastukset LP Kangasala ja Orpo kohtasivat jälleen sunnuntaina Kangasalla ja OrPo oli jälleen parempi, tällä kertaa luvuin 1 – 3.

Ottelu oli ensimmäisestä erästä lähtien hyvin tasaista vääntöä, ja kaikki neljää erää ratkesivat vasta aivan erien lopussa. OrPon kovempi rutiinitaso tuli ilmi varsinkin erien ratkaisupalloissa, ja vaikka Kangasalan helppojen virheiden määrä vähenikin oleellisesti kahden ensimmäisen erän jälkeen, oli OrPo kuitenkin varsinkin jälleen painavasti palloa kenttään lyöneen Franciele Lemosin johdolla juuri ratkaisevan verran terävämpi.

LP Kangasala oli saanut sairastupansa tyhjäksi ja olikin huomattavasti terävämpi kuin pari viikkoa sitten Suomen cupissa joukkueen edellisessä kohtaamisessa ja jälleen loisto-ottelun pelannut keskitorjuja Jessica Wagner hyökkäsi tehokkaasti. Wagner palkittiinkin ottelun alussa alkukauden hyvistä otteista Mestaruusliigan tähtikuusikkoon kuulumisesta ansaitusti kunniakirjalla.

Sanna Häkkinen, OrPo :

- Hyvä peli meiltä, Kangasala oli paljon parempi ja ottelu oli muutenkin tasokkaampi kuin edellinen Suomen Cupin kohtaaminen, varsinkin Wagner oli taas vaarallinen.

Zvonko Nikolic, OrPo :

- Tasainen peli joka osa-alueella, olimme ratkaisuvaiheessa erien lopussa sen pienen piirun parempia. Kangasala on meille jo tuttu vastus ja tämä Pitkäjärvi kuin kotisali, arvostan kovasti Kangasalan lentopalloa ja meillä on hyvä valmentajasuhde Jannen kanssa.

Emilia Sipilä, LP Kangasala :

- Pari ensimmäistä erää oli hakemista varsinkin omalta kohdalta, tauon jälkeen sain varsinkin hihapelini kulkemaan ja tuntui että se vanha tuttu ”tatsi” on jälleen löytymässä rikkonaisen syksyn jälkeen.

Janne Anturamäki LP Kangasala :

- Oli paljon parempi ottelu kuin aiemmat OrPo-kohtaamiset. Laitahyökkääminen oli lähes OrPon tasolla, mikä on erinomainen asia. Helpot virheet vielä kun saadaan kytkettyä niin tulosta alkaa varmasti tulla ja suunta on edelleen oikea. Ei vain saatu palkintoa.

LähiTapiolan pisteet
3 Lemos OrPo
2 Wagner LP
1 Stedile OrPo

LP Kangasala - Oriveden Ponnistus 1-3
22-25, 19-25, 25-20, 22-25
LP Kangasala: Wagner 19/+14,Riikonen 14/+5,Hurskainen 10/+7
Oriveden Ponnistus: Lemos 28/+13,Stedile 20/+11,Hervey 7/+0
Katsojia: 262

Ottelutilasto

HPK vei viisieräisen Pölkkyä vastaan

HPK säilytti paikkansa liigakärjessä otettuaan kauden seitsemännen voittonsa tiukassa viisieräisessä kamppailussa liigakakkosesta Pölkky Kuusamosta 3-2 (22-25, 25-23, 27-29, 25-23, 15-12). Koko liigan neljän kärki etenee edelleen yli kahden sarjapisteen ottelukeskiarvolla kohti ensi viikonlopun koitoksia.

Pölkky jatkoi selkeästi viime kautta vahvempia vieraspelejään napattuaan viikonlopun toisen vieraspisteen kärkijoukkueilta (lauantaina 2-3 -tappio LP Viestille). HPK:n kotitaika puolestaan kesti tämän kauden osalta voiton myötä. HPK:n avainpelaajia olivat passari Chloe Collinsin ohella nuoret maajoukkuenaiset Suvi Kokkonen ja Yasmine Madsen. Vierailta erityisesti Essi Helminen oli mainiolla pelipäällä.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Tämä on todellakin erilainen kausi kuin viime kausi, ja kaikki pelit voivat olla tällaisia. Tavallaan se on hyvä, koska meidän nuoret pelaajamme ovat jatkuvasti paineen alla ja saavat kasvaa, kuten tänään. Suvi Kokkonen ja Yasmine Madsen pelasivat loistavasti. Syötimme hyvin, vaikka teemme siinä edelleen liikaa virheitä. Tällaisissa peleissä vastustaja saa vastaanottohyökkäyksensä liian helposti kulkemaan, jos syötössä ei ota riskejä. Puolustimme Terrelliä todella hyvin, ja saimme torjuntapuolustuksella paljon kosketuksia. Hiljalleen alamme saada siihenkin lisää varmuutta.

HPK-keskitorjuja Yasmine Madsen:

- Oli kiva pelata, kun Pölkky oli hyvä jossain vaiheessa, ja me olimme jossain kohtaa. Ensimmäisessä erässä syöttömme ei toiminut, mutta toisessa se alkoi toimia. Emme saaneet ehkä torjuttua niin kuin olisi pitänyt, mutta loppujen lopuksi olimme siinäkin vahvoja. Saimme kyllä paljon torjuntoja, mutta torjunta ja puolustus eivät toimineet oikein yhtä aikaa. Ei ollut ehkä ihan parasta peliä meiltä. Aina voi parantaa. Oma peli meni ihan hyvin, mutta tein liikaa virheitä.

Pölkky-päävalmentaja Tuomas Alatalo:

- Tämä oli nimenomaan hyvä taistelu. Pelillisesti emme päässeet eilisen tasolle, mutta venyimme hyvin ja tulimme takaa monta kertaa: kolmannessa pääsimme ohi ja neljännessäkin oli lähellä. Ihan tyytyväinen voi olla. Meillä tuli kuitenkin vähän liikaa huolimattomuusvirheitä, joita HPK ei tehnyt. Viimeisissä erissä taas Savard oli todella vahva. Hyvä fiilis sinänsä jäi tästä viikonlopusta. Näytimme, että pystymme pelaamaan hyvin vieraissa. Veimme kaksi liigan kovinta joukkuetta viidenteen erään, niin voimme hyvillä mielin matkustaa bussilla takaisin kotiin.

Pölkky-yleispelaaja Essi Helminen:

- En sanoisi, että se oli mitenkään kaunista lentopalloa. Vastustaja puolusti hirmu hyvin. Kovaa sai lyödä ennen kuin pallo jäi kenttään. Tämä peli loi kuitenkin uskoa meihin. Tästä on suunta vain ylöspäin. En muista, milloin olen viimeksi tehnyt yli 20 pistettä, mutta hyvien joukkuekavereiden kanssa on hyvä pelata. Niukat tappiot harmittavat aina, mutta näihin kahteen viisieräiseen voi kuitenkin olla tyytyväinen. Eiköhän nämäkin käänny vielä voitoiksi, kun saamme vastaanoton ihan minttikuntoon.

LähiTapiolan pisteet
3 Collins HPK
2 Helminen Pölkky
1 Kokkonen HPK

HPK - Pölkky Kuusamo 3-2
22-25, 25-23, 27-29, 25-23, 15-12
HPK: Kokkonen 22/+14,Savart 21/+13,Madsen 13/+6
Pölkky Kuusamo: Helminen 23/+9,Prokopenko 22/+10,Terrel 17/+8
Katsojia: 574

Ottelutilasto

Kuvat:
Pertti Flinck / LP Kangasala
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin