Seuraa meitä somessa:

Hurmos avausvoittoon, Savo Volleyn voittoputkelle jatkoa, Tiikerit kova kotonaan ja Ducks haastoi VaLePan

08.11.2020

Miesten isänpäiväkierros sisälsi neljä mielenkiintoista kohtaamista. Karelian Hurmos otti kauden avausvoittonsa jättäen Raision Loimun yksi voitottomaksi, Savo Volleyn puhdas peli jatkui Hurrikaanin kyydityksellä, Vantaa Ducks haastoi VaLePan vieiraissa kärsien kuitenkin jo neljännen viidennen erän tappion ja Tiikerit jyräsi Akaa-Volleyn yli Kokkolassa.

Savo Volleyn peli kulkee pelottavan hyvin

Hurrikaani Loimaa kaatui jo toisen kerran tällä kaudella, ja taas ilman erätappioita.

Kahdeksan ottelua, 24 voitettua erää, yksi hävitty erä.

Numerot puhuvat karua kieltään. Savo Volley kulkee Mestaruusliigassa kuin jyrä. Sunnuntaina tuon jyrän alle jäi Hurrikaani Loimaa, joka kaatui Siilinjärvellä puhtaasti 3-0 (25-19, 25-20, 25-13). Onko Savo Volley yhtä kova mitä numerot väittävät?

- No ainakin tänään oli, numerot kertovat kaiken, tunnusti Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino.

- Jos jotain valopilkkuja meiltä etsii, niin toisen erän lopussa saimme hieman pelistä kiinni. Mutta kaikki kunnia Savolle, tänään he olivat erinomaisia.

Savo Volleyn päävalmentaja – synttärisankari – ei aivan yhtä suoraan myöntänyt joukkueensa erinomaisuutta.

- Emme ole ehkä noin hyviä, pitää osata katsoa tulosten taakse. Meillä oli hyvä treeniviikko, ja olemme pystyneet kierrättämään pelaajia. Tänään esimerkiksi Malachi Murch pelasi erittäin hyvän hyökkäyspelin. Pelaajamme ottavat vuorotellen muita reppuselkään, jos sitä tarvitaan, pohti Tolvanen.

Tolvanen heitti aloitukseen liki totaalisesti erilaisen kokoonpanon mitä edellisen päivän Loimu-pelissä oli kentällä. Yleispelaajina olivat Antti Siltala ja Malachi Murch, hakkurina Lelu Ojansivu, keskipelaajina Severi Savonsalmi ja Tommi Siirilä (jonka Loimu-pelissä hieman nuljahtanut nilkka oli siis täysin pelikunnossa) ja passarina Fedor Ivanov. Libero oli tutusti Niklas Breilin.

Kokoonpano toimi hyvin, ja Tolvasen ei tarvinnut tehdä pelin aikana ensimmäistäkään vaihtoa normaaleja liberovaihtoja lukuun ottamatta.

Breilin oli ottelun hahmo, sillä loistavan vastaanoton lisäksi hän haki uskomattomia puolustuspalloja takaisin peliin.

- Pääsimme hyvin Hurrikaanin peliin mukaan, ja onnistuimme hyydyttämään heidän hakkurinsa, sanoi Breilin.

Tilastot tukevat liberon sanomaa, sillä sekä Samuli Kaislasalo ja toisessa erässä hänet korvannut Tino Vuori jäivät tehosaldoissa miinukselle ja hyökkäystehoissa kolmenkymmenen prosentin tietämille.

Hurrikaanin tehoista vastasi lähinnä yleispelaaja Niklas Seppänen (14/+8), kun hakkurit olivat pimennossa.

Kotijoukkueen yleispelaajista jo mainittu Murch oli tehokkain (12/+7), mutta Antti Siltala urakoi vastaanottopuolella ja nosti aloitukset passarille upeasti 80 prosentin tarkkuudella.

Savo Volleyllä alkoi reilun viikon mittainen huili- ja treeniaika, sillä seuraava ottelu on vasta reilun viikon kuluttua tiistaina Kokkolassa, missä se kohtaa kovassa syyskunnossa olevan Tiikerit.

Savo Volley - Hurrikaani 3-0 (25-19, 25-20, 25-13)
Savo: Murch 12/+7, Savonsalmi 8/+7, Ojansivu 8/+3
Hurrikaani: Seppänen 14/+8, Vuori 5/-3, Suomalainen 4/+3
Ässät 6-4, syöttövirheet 10-13, torjunnat 3-5, hyökkäys% 49-35, vastaanotto% 61-49

Pistekilpailu:
3 Breilin Savo
2 Savonsalmi Savo
1 Ivanov Savo

PROlibero
Niklas Breilin Savo Volley

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Hurmos kesti loppuun asti

Karelian Hurmos pääsi sunnuntaina juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan ja sen päävalmentaja Matti Altalo liigauransa ensimmäistä päävalmentajana. Raision Loimu joutui myöntämään kotijoukkueen paremmaksi suoraan kolmessa erässä ja raisiolaiset putosivat samalla liigajumboksi kerättyään vain yhden sarjapisteen seitsemästä pelistään.

Loimu Per-Erik Dalqvist:

- Tämän päiväinen tappio harmittaa kovasti. Ensimmäisen erän alku oli meiltä nihkeää ja kotijoukkue pelasi vähillä virheillä. Saimme hyvän nousun aikaiseksi vielä erän lopulla, se ei kuitenkaan riittänyt ihan voittoon asti. Ensimmäisen erän jälkeen aloimme tehdä liikaa virheitä hyökkäyksessä. Tällä tasolla se ei riitä, pitäisi pystyä pelaamaan virheettömämmin. Onnittelut kotijoukkueelle.

Loimu Elvis Krastins:

- Harmittava tappio meille. Ensimmäisessä erässä meillä oli eräpallokin. Erä kuitenkin kääntyi kotijoukkueelle vaikka taistelimme hyvin. Teimme tänään liikaa virheitä ja odottelimme, jotta vastustaja antaisi meille pinnoja ilmaiseksi. Kyllä tällä tasolla pitää itse pelata kurinalaisesti ja tehdä ratkaisupaikoissa pisteet.



Hurmos Matti Alatalo:

- Tänään kentällä nähtiin sellaista kotijoukkueen pelaamista jota haluankin näkyvän. Ensimmäisen erän lopulla vielä meinattiin hermoilla ratkaisu paikoissa. Hieno taistelu jätkiltä jotta erä voitettiin. Toisessa ja kolmannessa erässä hallittiin peliä ja joukkueen peli vapautui. Hieno suoritus ja tästä on mukava jatkaa viikon päästä vieraspeleihin.

Hurmos Ville Louhela:

- Hieno ja ansaittu voitto tänään. Oltiin kurinalaisempia kentällä ja hyökättiin fiksusti. Tänään onnistu koko joukkue ja tuntuu hienolta voittaa kotiyleisön edessä. Alku kausi on ollut hankala, eikä sitä ole helpottanut se, että on pelattu paljon kärkiporukoita vastaan. Tästä on hyvä jatkaa.

Hurmos - Loimu 3-0 (27-25, 25-18, 25-21)
Hurmos: Louhela 15/+6, Heiskanen 10/+10, Jylhä 10/+4
Loimu: Krastins 11/+8, Imhoff 7/+4, Zhbankov 6/+2
Ässät 3-4, syöttövirheet 7-9, torjunnat 13-9, hyökkäys% 50-40, vastaanotto% 61-46

Pistekilpailu:
3 Heiskanen Hurmos
2 Louhela Hurmos
1 Krastins Loimu

PROlibero
Ville-Erik Tarkiainen Hurmos

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Akaa-Volleylle "ohiviikonloppu" - Tiikereille murskaava kotivoitto


Liekö matkaväsymystä vai eilisen Etta-tappion seurausta, kun Tiikereiden ja Akaa-Volleyn päättyi aivan toisin kuin perinteisesti. Olikohan ensimmäinen kerta, kun ottelu päättyi kolmessa erässä. Tulos 3- 0 (25-18, 25-17, 25-11). Tiikerit olivat tänään kotisalissaan kuin kotonaan ja tulessa. Tiikerit veivät mm. torjunnat ja ässät selkein numeroin.

Ensimmäisessä erässä Jiri Hännisen hyökkäykset toivat erän alun etumatkan Tiikereille. Lopussa Hänninen taas varmisti hyökkäyksillään erän Tiikereille. Yhteensä 8 pistettä Hänniselle erän aikana. Joukossa yksi torjunta ja yksi ässä. Akaa-Volleyn pistekertymä oli tasaisempi, parhaimpana Joni Mikkonen. 4 pistettä, kaikki hyökkäyksistä.

Toinenkin erä alkoi Tiikereiden hallinnassa. Erän kuluessa Tiikerit kasvatti piste-eroaan, kuten edellisessäkin erässä, parhaimmillaan kahdeksaan pisteeseen. Tiikereiden pistehait tässä erässä: Antti Leppälä 6 ja Jiri Hänninen 5, joista molemmilla yksi torjunta ja Leppälällä kaksi ässää. Akaa-Volleyssa: Urpo Sivula ja Joni Mikkonen molemmat 3 pistettä, joista yksi torjunta mieheen.

Kolmanteen erään Akaa-Volleyn liberoksi oli vaihdettu Eetu Pennanen ja hänen paikkansa otti Teemu Kuusela. Erän alkuun Urpo Sivula torjuttiin kaksi kertaa ja tilanteessa 8-3 Tiikereille Sivulan tilalle vaihdettiin Aatu Pöllänen. Tilanteessa 12-5 Markkus Keel siirtyi sivuun ja tilalle tuli Mikko Kuusela. Akaa oli kuitenkin jo lyöty joukkue, joten loppu oli liki yhtä maalia. Selvä voitto Tiikereille. Jiri Hänninen teki erän aikana 7 pistettä, joista 4(!) ässää ja yksi torjunta. Antti Leppälä ja Oskari Keskinen tekivät 5 pistettä. Kummallakin yksi torjunta ja yksi ässä. Akaa-Volleyn pisteet jäivät tässä erässä vähiin: Aatu Pöllänen ja Panu Pitkänen 2 pistettä miehen, jossa Pitkäsellä yksi torjunta.

Oliver Lüütsepp, Akaa-Volley:

- Tänään vain yksi joukkue tuli pelaamaan. Me ei oltu valmiita pelaamaan lentopalloa. Miksi, en tiedä, mutta se siitä. Vaikea hetki
joukkueellemme, mutta nyt matkustamme kotiin ja työt jatkuu. Tulemme takaisin vahvoina.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Tämä oli vahva peli meiltä, jokaisella osa-alueella: keskittyminen, rauhallisuus ja peli-ilme. Keskityttiin oikeisiin asioihin ja autettiin
kaveria. Kaikki onnistui ja kaikki nautti pelistä. Tiedän että Akaa pystyy pelaamaan paljon. Nyt loukkaantumiset vaikuttivat.

Tiikerit - Akaa-Volley 3-0 (25-18, 25-17, 25-11)
Tiikerit: Hänninen 20/+15, Leppälä 13/+12, O.Keskinen 13(+9
Akaa: Mikkonen 9/+3, Sivula 7/-2, Pitkänen 6/+4
Ässät 10-2, syöttövirheet 11-8, torjunnat 12-6, hyökkäys% 59-32, vastaanotto% 41-35

Pistekilpailu:
3 Hänninen Tiikerit
2 Leppälä Tiikerit
1 O.Keskinen Tiikerit

PROlibero
Ville Sihvonen Tiikerit

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Ducks kiusasi VaLePaa täydet viisi erää

VaLePa Sastamala Tampere – Vantaa Ducks 3-2 (18-25, 25-12, 25-20, 18-25, 15-11)

Vallan tavaksi on tullut, että VaLePan kotipelin alussa vietetään juhlahetki. Tänään Sauli Pappa Vainiomäen Muistorahaston edustajat Kari Kaaja, Mauri Tuominen ja Arto Satonen muistivat Pappan viimeisiä juniorivalmennettavia VaLePan Mestaruusliigajoukkueessa, Paavo Kaskea ja Aaro Pihlajamäkeä, rahaston stipendillä. Muistorahasto tukee mm. vähävaraisia junioreita lentopallossa, mutta myös muissa lajeissa.

Vantaa Ducks on esittänyt erinomaisia otteita pitkin syksyä eikä tänäänkään tarvinnut pettyä. Katsojia oli 313 ja he saivat viihdettä koko rahalla. Kaikilla katsojilla oli maski ja turvavälit toteutuivat. Paikan päällä pystyi tuntemaan tiukan pelin äärimmäisen jännityksen, mikä ei sillä tavalla fanikamerasta välity.

Aloituskokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Mäkinen, Sauss, Nikula, libero Ruohola
Ducks: Väänänen, Carmody, Lehtonen, Kattelus, Kyrölä, libero Vuorinen

Ottelu oli erittäin viihdyttävä kokemus. Nähtiin pitkiä palloralleja ja kovaa taistelua. Pukkipaidat tekivät tänään tavallista enemmän omia suoria virheitä.

- Ottelun jälkeen keskustelimme virhemäärästä. Takana ollut tiukka viikko ja kova rasitus päällä. Pitää olla tyytyväinen, että klaarattiin viides erä, arvioi VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko pelin jälkeen.

Viisieräinen peli ei kuitenkaan suinkaan johtunut VaLePan virheistä. Ankkajoukko taisteli palloja peliin hämmästyttävällä tavalla. Osittain vantaalaisten sinnikäs puolustus sai kotijoukkueen tekemään virheitä

- Edellinen peli oli haastava ja käytiin joukkueen kanssa keskustelua. Pystyimme tuosta muuttamaan omaa peliä. Selkeästi hävittiin vastaanottoprosenteissa, mutta silti pystyimme pelaamaan. Olen tyytyväinen torjunta-puolustus pelaamiseen. Peli on kehittynyt viime kaudesta, arvioi Juho Rajala pelin jälkeen.

VaLePa oli jälleen erinomainen vastaanotossa vo 77% ja täydellisetkin 34%. Sakari Mäkinen oli jälleen tarkka vastaanotossa ja hyökkäys toimi tehokkaasti. Romans Sauss onnistui kovissa aloitussyötöissä ja vastasi tehoista kriittisillä hetkillä. Tämän vahvisti myös Kangaskokko. - Romans oli mies paikallaan vaikeissa tilanteissa.

Haastava peli meille tänään. Pelasimme hyvän vastaanottopelin, mutta hyökkäyspelissä teimme paljon virheitä. Ducks pelasi hyvin, mutta pystyimme hakemaan kuitenkin voiton lopulta, analysoi Sauss peliä.

Mikko Eskon kolme torjuntaa neljännessä erässä olivat tärkeitä lopputuloksen kannalta pelirakentelun lisäksi. Ducksin Joona Väänänen on mielenkiintoinen nuori passari.

Ducksin hyökkäyspeli oli pitkälti Joona Jokelan varassa. Mikäs siinä, Jokela vastasi vastuuseen komeasti.

- Henkilökohtaisesti taisi olla ensimmäinen piste ikinä Vexveltä. Peli oli jossakin vaiheessa hallinnassakin, emme vain pystyneet pitämään hallintaa koko aikaa, pitää olla kova, kun pelejä ratkotaan, totesi Jokela.

Kalle Kattelus ihastutti taitavalla pelaamisella. Tommy Carmody hyökkäsi välillä ällistyttävistä korkeuksista.

Otteluisäntä Arto Satonen valitsi molempien joukkueiden parhaat pelaajat.
VaLePa: Romans Sauss
Ducks: Joona Väänänen

VaLePa - Ducks 3-2 (18-25, 25-12, 25-20, 18-25, 15-11)
VaLePa: Sauss 18/+15, Nikula 17/+8, Mäkinen 16/+6
Ducks: Jokela 27/+16, K.Kattelus 10/+2, Lehtonen 87+8
Ässät 5-5, syöttövirheet 14-8, torjunnat 10-9, hyökkäys% 49-40, vastaanotto% 71-37

Pistekilpailu:
3 Esko VaLePa
2 Jokela Ducks
1 Mäkinen VaLePa

PROlibero
Esko Vuorinen Ducks

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin