Hurmos liigakarsintoihin - Loimu ja Tiikerit pistejakoon

08.03.2024

Miesten runkosarjan toiseksi viimeinen pelipäivä varmisti Karelian Hurmoksen jäämisen pudotuspelien ulkopuolelle ja liigakarsintoihin sen koettua niukan 2-3 -kotitappion VaLePalle. Näin viimeinen pudotuspelipaikka ja Hurrikaani-Loimaan kohtaaminen puolivälierissä meni TUTO Volleylle. Sijojen 4-6 kohtalo jäi päätöspäivään lauantaihin, kun Loimu ja Tiikerit päätyivät pistejakoon.

Loimu siirsi jännityksen lauantain päätöskierrokselle kukistamalla Tiikerit

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan päätöskierros alkoi sarjan keskikastin joukkueiden osalta Naistenpäivän perjantaina Raisiossa, kun Loimu sai vastaansa Kokkolan Tiikerit. Ottelun voittaja selvisi vasta viidennen erän jälkeen ja tärkeän voiton sekä kaksi sarjapistettä nappasi Loimu lukemin 3-2 (25-20, 25-23, 23-25, 13-25, 15-13).

Ottelun lopputulos tarkoittaa sitä, että lauantain päätöskierroksella on vielä paljon panosta, kun 4., 5. ja 6. sijat sarjassa ratkeaa vasta viimeisenä iltana. Tiikereillä on päätöskierroksella taktisesti hyvät asetelmat, sillä joukkueen peli Turussa alkaa puolitoista tuntia myöhemmin kuin Loimun peli Vantaalla ja Savo Volleyn Kyyjärvellä. Kotietuun yltääkseen Loimun pitää viedä kolme pistettä Ducksin emoseura Korson Vedon 90-v. juhlaottelusta

Loimun viime aikojen poissaolokuviot jatkuivat vähän uusin vivahtein, kun pitkäaikaistoipilaiden (Felix Egharevba ja Aleksi Hänninen) lisäksi molemmat liberot olivat pelikunnottomia. Se avasi näyttöpaikan uudella tontilla yleispelaaja Samuel Salmiselle. Tiikereiden puolella taasen nähtiin kevättä ajatellen positiivinen kentille paluu, kun kauden alussa saksalaisseurassaan kauden leikkauspöydälle päättänyt maajoukkueyleispelaaja Jiri Hänninen pelasi tiikerinutussa vähän pidemmän pätkän vaihdosta irti päästyään.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli iloisesti pelanneen ja vahvasti syöttäneen Loimun heiniä. Tiikereiden vastaanotto jäi sellaisiin lukemiin ettei passari Anton Välimaa päässyt pelaamaan joukkueelle mieleistä nopeaa peliä. Kolmanteen ja neljänteen erään Loimun virhekontrolli löystyi hieman ja Tiikerit taasen paransi peliään. Kolmas erä meni niukasti vieraille, mutta neljännessä erässä ei voittajasta ollut mitään epäselvyyttä, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan viidennestä erästä. Siihen Loimu sai hyvän alun ja johtikin erää alusta loppuun asti.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli, joka teki 25 pistettä tehoin +16. Muiden osalta oli tasaista, kun Rodriguez teki 14, Eetu Mäki 11 ja Aapeli Kouki 10 pistettä. Liberoita sijaistanut Samuel Salminen kesti Tiikereiden pommituksen hyvin ja nosti rauhallisin ottein 51 vastaanottoa passarille 43% tarkkuudella. Tiikereiltä hakkuri Oskari Keskinen teki 21 ja vaihdosta aloittanut Jiri Hänninen 12 pistettä. Myös keskipelaajat Rami Rekomaa ja Antti Leppälä ylsivät hyviin 11 ja 10 pisteen saldoihin.

Otteluisäntä Auto-Center tarjosi naisille suklaan lisäksi otteluun ilmaisen sisäänpääsyn. Parhaiksi pelaajiksi he valitsivat Loimulta Fazlin ja Tiikereiltä Keskisen. Ottelun ProLibero oli Salminen ja Naapurin Maalaiskanan ottelun viekkaimman loimulaissuorituksen palkinnon jakoi Loimun alumni Jari-Antti Hörkkö Tomas Rodriguezille.

Jiri Hänninen, Tiikerit:

- Saksan kausi ei kerennyt oikein edes alkamaan. Hienoa päästä takaisin. Leikkauksen jälkeen mietin, että meneekö koko kausi pipariksi. Hieno vääntö oli tänään Naistenpäivän kunniaksi. Ottelu olisi voinut kääntyä kummin päin vain. Oma peli on vielä vähän räpeltelyä ja omituista kikkailua vielä.

Samuel Salminen, Loimu:

- Oli tosi mukavaa pelata liberona, vaikka se tuli vähän yllätyksenä puoli tuntia ennen pelin alkua. Joukkueen peli oli hyvää kaksi ekaa erää, mutta sitten alkoi tulla lamapätkiä, mutta silloin kun oli ilmettä kentällä niin sujui hyvin.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Vähän hitaasti käynnistyttiin, mikä ollut tyypillistä meille tällä kaudella. Mitä pidemmälle peli meni, niin ainakin Tiikereitten väristen lasien läpi katsottuna pelin taso nousi. Nähtiin tasokasta hyvää hyökkäämistä. Loimu syötti tänään erittäin hyvin ja antoi painetta kaikilta syöttäjiltä koko illan. Loimun syöttöön meidän vastaanotto oli ihan ok. Se mahdollisti kyllä pelaamisen.

Kari Raatikainen, Loimu:

- Lähdettiin peliä aika railakkaasti pelaamaan. Ehkä kolmannen erän menettäminen söi neljännen erän tehoja. Läpi ottelun syötettiin aika hyvin. Viimeisen erän Alin siirtyminen leijasyöttöön oli apuvalmentaja Steniuksen Kaitsulta hyvä heitto. Lähdimme sillä liikkeelle ja se teki vastustajan hyökkäämisestä vaikeaa.

42 torjunnan ilta Joensuussa - Hurmos jäi ilman pudotuspelipaikkaa

Hurmoksen ja VaLePan ottelun ensimmäinen erä oli tasainen. Valepa asetti eiliseen Savo peliin verraten pelaavamman kuusikon. Kentällä nähtiin passari Esko sekä hakkuri Sivula jotka huilasivat edellisen Savo pelin. Kotijoukkueen parhaat tässä erässä Niko-Matias Puhakka sekä keskipelaaja Nezar Harouk. Vieraista onnistuivat Gabriel Franca ja hakkuri Sivula.

Toinen erä oli varsinainen trilleri ja erässä nähtiin todellista taistelua pudotuspelipaikasta kotijoukkueelta. Erä tarjosi pitkiä palloralleja sekä kasan komeita torjuntoja. Kovasta taistelusta huolimatta erä Valepalle 36-34 ja pitkälle erätauolle poistuttiin erätilanteen ollessa tasan 1-1.

Kolmas erä alkoi hienokseltaan kotijoukkueen hallinnalla ja 8-5 tilanteessa vieraat turvautuivat ensimmäiseen aikalisään. Tämä piristi vieraiden otteita ja pikkuhiljaa vieraat hivuttautuivat rinnalle ja jopa ohi. Vieraiden johtaessa 21-19 sai kotijoukkue aikaa loppukirin ja nousi muutaman maukkaan torjunnan saattelemana erävoittoon 26-24. Toiveet pudotuspelipaikasta jatkoivat eloaan.

Neljänteen erään lähdettiin tilanteesta, että kotijoukkueen voittaessa jatkaisi se toiveiden elättelyä pääsystä pudotuspeleihin. Valepa oli kuitenkin toista mieltä ja pelasi yhden ehjimmistä eristään ottelussa. Kotijoukkue vastaanotto erässä 73 % joten nostosta taistelu kolmesta sarjapisteestä ei jäänyt ainakaan kiinni. Hyökkäysprosentti jäi kuitenkin vaatimattomasti vain 31 %. Valepa hyökkäsi erän aavistuksen tehokkaammin ja vei sen nimiinsä 25-21. Tämä tarkoitti samalla sitä, että kotijoukkueen tie jatkuu karsintasarjan kautta ja siellä vastaan asettuu Vantaan Ducks.

Viiden erä oli kotijoukkueelta enää pelailua ja otteissa paistoi pettymys, joka oli täysin ymmärrettävää sen verran hyvin kotijoukkue taisteli pelissä mutta se ei vaan riittänyt rutinoitunutta Valepaa vastaan.

Pelin erikoisuutena voitaneen pitää torjuntatilastoja. Yhteen laskettu torjuntojen määrä ottelussa 42kpl. Lienee lähellä jo liigan yhden pelin torjuntojen ennätystä.

Karelian Hurmos - VaLePa 2-3
28–26, 34–36, 26–24, 21–25, 6–15
Koti:Puhakka 21/+1, Sanches 19/+4, Harouk 16/+9
Vieras:Sivula 22/+9, Kaunisto 20/+16, Franca 16/+5