Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani haki vierasvoiton - Tiikerit kova kotonaan

25.03.2015

Miesten välierät käynnistyivät keskiviikkona Hurrikaani vierasvoitolla runkosarjan ykkösestä VaLePasta ja Tiikereiden kotivoitolla Loimusta.

VaLePa Sastamalasta ja Hurrikaani Loimaa taistelivat täydet 5 erää lentopallon mestaruusliigan ensimmäisessä välieräottelussa Vexve Areenalla Sastamalassa. Hurrrikaani vei lopulta voiton erin 3-2 (27-25, 20-25, 25-23, 15-25 ja 15-10).

Avausvälierä oli tasainen vääntö, jossa torjunnat meni selvästi VaLePalle 15-9.

- Kumpikaan ei päässyt vielä parhaimpaansa, ottelu oli kaksijakoinen. Hakkuri Vladimir Cedic oli tänään omaa luokkaansa. Tänään saatiin erien loppuun tärkeät pisteet, itseluottamus oli kohdallaan. Nuori Kasimir Vuorinen tuli jälleen hienosti peliin mukaan. Lauantaina on uskoakseni molemmilta parempi peli tuumaili Hurrikaani Loimaan valmentaja Ville Kakko.

- Alku oli meiltä hieman hidas, toiseen erään saimme paremman otteen. Cedicillä oli erinomainen päivä, hyökkäysten tappoprosentti erittäin korkea hakkurille. Olen tyytyväinen pelaajiimme, totesi puolestaan VaLePan valmentaja Ugis Krastins.

Parhaat pistemiehet
VaLePa Kunnari 27/+17, Krastins 16/+12, Hoogendoorn 16/+8
Hurrikaani Cedic 33/+27, Kouki 20/+12, Oivanen 14/+7

Ottelutilasto

Terävä syöttö Tiikereiden kivijalkana

Ensimmäinen välierä Kokkolassa päättyi Tiikereiden voittoon Loimusta numeroihin 3-1 (25-18, 23-25, 25-20, 25-11).

Pelin kaksi ensimmäistä erää oli tasaista taistelua, mutta kolmannen ja neljännen erän myötä Tiikerit otti pelin haltuun ja vei selkeästi molemmat. Steven Kehoen ja Romans Saussin hyppysyötöt olivat myrkkyä Raision Loimulle. ”Hakkurikisan” 1. ottelun vei Olli-Pekka Ojansivu pistein 30-19.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Steven Kehoen kuuden pisteen syöttöputki repi piste-eron Tiikereille 12-5. Sen jälkeen Tiikerit piti riittävän piste-eron koko erän ajan.

Toisen erän alkoi Joe Kleinin 4 pisteen syöttöputkella. Tiikerit kuitasi piste-eron Romans Saussin syöttövuorolla, jonka jälkeen mentiin suht tasatahtiin tilanteeseen 23-23. kaksi viimeistä pistettä meni Loimulla Mastersonin iskusta ja saman miehen syöttövuorolla, josta Olli-Pekka Ojansivu isku verkkoon.

Kolmannessa erässä Tiikerit ottivat tasaisen alun jälkeen pelin hallintaan ja kasvatti piste-eroa ratkaissen erän selkeästi.

Neljäs erä meni samalla tavalla. Loimun nostopeli hajosi ja Tiikeritorjunta hoiti loput. Erän loppu olikin sitten sitten jo ”kotisatamaan rullausta”.

Palkitut:
Joe Klein, Raision Loimu
Olli-Pekka Ojansivu, Tiikerit

Yleisöä: 968

Henri Tuomi, Raision Loimu:

- Ensimmäisen ja toisen erän aikana meillä oli omia mokia Kehoen syöttövuorojen aikana. Ossi Rumpunen jäi tänään harvinaisille pisteillä (4/-6). Raisiossa peli tulee olemaan toisenlainen. Meillä on varaa parantaa joka osa-alueella. Omien tilastojemme mukaan torjunnat olivat sentään ok. Kyllä me sählättiin. Avauspeli oli hermostunutta. Jotkut pelaajathan ovat ensimmäistä kertaa välierissä.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Saimme syöttömme rullaamaan monen miehen toimesta. Syötöt vielä terävöityivät pelin edetessä. Tästä on hyvä jatkaa. Sarja on avattu.

Parhaat pistemiehet
Tiikerit Ojansivu 30/+19, Hietanen 15/+11, Sauss 13/+6
Loimu Sivula 19/+7, Tomi Rumpunen 13/+4, Klein 11/+5

Ottelutilasto

Kuvat:
Tommy Lågland, Kokkola
Mäsi, Sastamala

  Takaisin