Hurrikaani hieman Ducksia edellä Korson illassa

28.10.2023

Lauantain ainoassa miesten Mestaruusliigan ottelussa Vantaa Ducks laittoi ajoittain mainosti hanttiin vierailleelle Hurrikaani-Loimalle, mutta vieraiden taso riitti lopulta koko kolmen pisteen potin vientiin mukanaan erin 1-3.

Vantaa Ducks - Hurrikaani Loimaa 1-3 (17-25, 27-25, 22-25, 22-25)

Hurrikaani Loimaa saapui Vantaa Ducksin vieraaksi lauantaina 28. lokakuuta. Kentällä ei varsinaista Halloweentunnelmaa nähty, mutta hyvää taistelua puolin ja toisin. Hurrikani oli hienoisesti parempi. Otteluisäntä oli Sjöman ja Lumon lauteille oli löytänyt 390 katsojaa.

Hurrikaani Loimaa oli juuri niin kova vieras kun ennakkoon osattiin odottaa. Heti ensimmäisen erän alussa vieraat menivät 0-3 johtoon ja johto pysyi Hurrikaanin käsissä läpi erän.

Ei auttanut, että Ducks sai erän kuluessa sekä keskihyökkäyksensä että torjunnan toimimaan paremmin. Hurrikaanin “vanhukset” Eetu Häyrinen ja Greg Petty takoivat varmasti palloa ankkojen kenttään. Kun Petty sai vielä erän puolessa välissä kuuden syötön pituisen syöttöputken ankat olivat vailla mahdollisuuksia. Muutama epäselvä tilanne kääntyi Hurrikaanille ja keltaiseksi kortiksi Juho Rajalalle, mutta nämä eivät ratkaisseet erää. Erä vieraille 17-25.

Toisen erän Ducks aloitti pirteämmin. Keskihyökkäys toimi ja Ducks otti muutamia hienoja torjuntoja. Vieraiden syöttövirheiden avittamana Ducks meni erän puolessa välissä 16-12 johtoon. Milutin Pavicevic ja Kalle Kattelus hyökkäsivät tehokkaasti ja Kattelukselta nähtiin myös näyttävä ässäsyöttö.
Hurrikaani kuitenkin hivuttautui rinnalle ja jopa ohi tilanteeseen 21-22. Tällä kertaa ankat olivat kuitenkin päättäneet ottaa erän. Hienolla taistelulla, Katteluksen, Pavicevicin ja Henrik Porkan hyökkäyselle Ducks vei jatkopalloille venyneen erän 27-25.

Myös kolmannen erän alku meni ankkojen komennossa. Onnistujia oli monia, Kattelus, Pavicevic, Porkka, mutta myös Jeremie Murray ja Lauri Vanhanen, joka halusi näyttää vanhalle seuralleen, mitä Vantaalla on opittu.

Hurrikaani kuitenkin tuli rinnalle tilanteessa 16-16 ja siirtyi tällä kertaa Eetu Häyrisen syöttöputkella 16-20 johtoon. Tästä ankat eivät hienosta taistelusta huolimatta toipuneet ja erä vieraille 22-25.
Neljäs erä oli myös pirteää pelaamista ankoilta, mutta vieraat olivat napsun edellä pelissään. Ducks tosin meni aluksi johtoon, erä jopa alkoi Pavicevicin ässällä. Kummaltakin puolelta nähtiin hienoja puolustuspalloja ja hienoja torjuntoja. Hyväkään peli ei ankoilta tänään riittänyt. Erä taas vieraille 22-25.

Ottelun parhaina otteluisäntä Sjöman palkitsi hakkurit Hurrikaanista Eetu Häyrisen ja Vantaa Ducksista Milutin Pavicevicin. Pro liberona palkittiin Ducksin Justin Lui.

Eetu Häyrinen, Hurrikaani Loimaa:

“Tultiin hienosti peliin. Ducks sitten paransi omaa peliään ja teimme pelin vaikeaksi itsellemme omilla syötöillä. Jouduimme helpottamaan syöttöpeliä.

Milutin Pavicevic, Vantaa Ducks:

“Meillä oli mahdollisuus voittaa kolmas erä, mutta emme käyttäneet mahdollisuuksiamme. Voimme pelata vielä tätäkin paremmin, tänään Hurrikaani oli parempi joukkue.