Hurrikaani ja Loimu kotivoittoihin

04.10.2019

Hurrikaani-Loimaa nappasi kolmannet täydet pisteensä yhtä monesta ottelusta Team Lakkapään kaatamalla ja Raision Loimu puolestaan otti avausvoittonsa Ettan kustannuksella.

Hurrikaani pyyhälsi puhtaan voiton

Loimaalla vieraillut Team Lakkapää jäi vaille mahdollisuuksia perjantaina Hurrikaanin vahvan esityksen myötä. Loppunumerot olivat Hurrikaanin 17:nnessä perättäisessä kotivoitossaan rovaniemeläisistä 3-0 (25-16, 25-19, 25-19).

Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino marssitti normaalista poikkeavaan aloitusseitsikkoon liberoksi Peter Vuorisen ja toiseksi keskipelaajaksi Mikko Suomalaisen. Kumpikaan pelaajista ei arastellut avaukseen päästyään vaan osoittivat, että ovat käyttökelpoisia vaihtoehtoja myös jatkossa.

Vuorinen nosti varmasti ja onnistui jatkopallopuolustamisessa hyvin. Puhtaat paperit voi antaa myös Suomalaiselle, joka hääri verkolla Team Lakkapään hyökkäysten mörkönä. Kaikkiaan miehelle kirjattiin neljä torjuntapistettä, jotka olivat miehen ensimmäiset liigauralla. Tino Vuori puolestaan pääsi tekemään ensimmäisen liigapisteensä ottelupallossa nelospaikalta.

Jussi Heino kehui ottelun jälkeen kaikkia ”untuvikkoja”, myös kentälle lopussa päässeitä Lauri Vanhasta ja Santeri Välimaata. Välimaa pääsi heti kolmannen erän alusta saakka kentälle ja pyöritti kotijoukkueen peliä mallikkaasti.

Henri Tuomi painii samojen ongelmien kanssa kuin aina ennenkin kauden alussa. Team Lakkapää on tälläkin kaudella ”rikastettu” ulkomaalaispelaajilla, joten joukkuepeli hakee vielä parasta tasoa.

Hurrikaanin tehokkaimmat olivat jälleen Sakari Mäkinen (19 pist.), jolle merkattiin peräti viisi ässää ja kuusi torjuntaa. Toiselta laidalta Antti Ropponen (13 pist) jatkaa vahvaa alkusyksyn virettä. Näiden lisäksi passari Inoslav Krnicin äärirauhallinen pelityyli ja fiksu passipelaamien antaa jatkuvasti joukkueelle hyviä hyökkäyspaikkoja.

Miikka Lemola oli Team Lakkapään paras 13/+6 tehoilla ja 65% hyökkäystehoilla. Hakkuri Regan Fathers väläytteli kovilla hyökkäyksillään, mutta oli kovin virhealtis. Hänen tehoikseen tuli 9/-2.

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Paljon enempää ei voi voittaa kuin 3-0. Nuorilta pojilta hyvä sisääntulo, erityisesti Santeri Välimaalta, Lauri Vanhaselta ja Mikko Suomalaiselta. Vielä tulee hätäpalloja, mutta pelimme kehittyy oikeaan suuntaan.

Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Ei Loimaalta välttämättä odotettukaan voittoa, mutta ilman muuta olisi tarvinnut pelata paremmin. Tehtiin älyttömästi tyhmiä virheitä. Jos päästiin hiukankin kaverin iholle, sitten sorruimme omiin virheisiin. Meillä on vielä paljon tekemistä.

Loimulle puhdas voitto Ettasta

Viime kauden hopeamitalisti Lentopalloseura Etta kärsi perjantaina Raisiossa kauden kolmannen tappion ja oululaisten pistetili jäi vielä kolmannenkin ottelun jälkeen avaamatta, kun Loimu torjui vierailijat kumoon lukemin 3-0 (25-15, 25-23, 25-15). Ottelun ensimmäinen erä oli Loimun selvää näytöstä, mutta toisessa erässä vieraat heräsivät Markus Väisäsen loukkaantumisesta huolimatta taistelemaan erävoitosta. Loimu puristi kuitenkin lopussa tarvitut pisteet ja otti toisenkin erän voiton itselleen. Tämä muodostui ottelun kulminaatiopisteesi eikä Ettasta ollut enää kolmannessa erässä Loimun haastajaksi.

Ottelun paras pistemies oli Loimun yleispelaaja Tamir Hershko, joka teki 15 pistettä. Hakkuri Windson Ferreira jäi yhden pisteen Hershkon saaliista. Loimun parhaaksi pelaajasi valittiin kuitenkin itseoikeutetusti mallikkaasti Loimun peliä pyörittänyt passari Joel Laakso. Ettan paras pistemies oli entisessä kotisalissaan pelannut Janne Marttila. Yleispelaaja teki 10 pistettä, mutta jäi muiden ettalaisten tapaan vaatimattomiin teholukemiin.

Janne Marttila, Etta

- Aina kiva tulla käymään täällä! Peli oli aika hätiköityä, sähläystä ja tuli paljon virheitä. Mutta meillä on paljon uusia nuoria, joilla on motivaatio korkealla. Turha tätä jäädä miettimään, katse huomiseen peliin.

Joel Laakso, Loimu

- Yhteisöllisyys huokui tänään kentällä. Joukkue lähentyi viikon tapahtumien myötä huomattavasti, kaikki halusi vain nauttia pelistä.
Yhteispeli laitapelaajien kanssa vielä kuntoon, niin peli paranee entisestään.

Olli Kuoksa, Etta

- Loimun kokeneemmat pelaajat pystyivät hallitsemaan sekamelskan. Häviö aina tottakai harmittaa, mutta jos ei pysty vielä asioihin mitä halutaan niin ei sitä voi vaatiakaan.

Kasper Vuorinen, Loimu

- Omistimme pelin joukkueemme jäsenellemme, jonka kohtasi traaginen tapahtuma. Se sytytti jengin. Peli aika raakaa vielä, kauden alku paistaa otteista. Hieno voitto kuitenkin ja onnistuttiin yhdessä.

Ottelun parhaat pelaajat palkitsi otteluisäntä Lilaco Offshoren puolesta Lauri Lammes:
Etta: Matias Sosunoff
Loimu: Joel Laakso