Hurrikaani ja Tiikerit avasivat vierasvoitoilla

26.09.2019

Miesten Mestaruusliiga avattiin torstaina kahdella vierasvoitolla. Hurrikaani-Loimaa otti makean vierasvoiton hallitsevasta Suomen mestarista VaLePasta ja Kokkolan Tiikerit puolestaan otti täydet pisteet Rovaniemeltä Team Lakkapäästä.

Tiikerit haki avausvoiton Rovaniemeltä

Kokkolan Tiikerit avasi miesten Mestaruusliigan voitokkaasti hakemalla vierasvoiton Team Lakkapäästä erin 1-3 (25-22, 21-25, 23-25, 23-25).

Hakkuri Oskari Keskinen oli kentän paras pistemies 21/+15 saaliillaan. Yleispelaajat Jere Mäkinen 16/+5 ja Jiri Hänninen 18/+14 antoivat hyvää taustatukea passari Anton Välimaan tarjoilusta. Miikka Lemola 16/+7 oli kotijoukkueen tehokkain.

Niklas Breilin, Tiikerit

- Koko joukkuetta jännitti alussa. Itse tulin intistä lomille peliin. Lensimme suoraa peliin. Ensimmäisen erän jälkeen otimme erien loput itsellemme. Kolme pistettä oli tärkeintä tässä illassa.

Miikka Lemola, Team Lakkapää

- Tänään oli aika klassinen kauden avaus. Ei ollut kaunista tänään. Molemmilla joukkueilla oli hyviä ja huonoja hetkiä. Peli oli aika tiukka. Erien lopuilla ei oltu niin vahvoja kuin vastustaja. Tämä peli ratkesi siihen. Teimme myös muuten liikaa virheitä varsinkin toisessa erässä. Tekemistä riittää.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit

- Pisteet maistuvat kyllä. Alku ottelussa oli vaikea. Pelimme parani illan edetessä. Paljon on vielä parannettavaa. Valmistautumisessa oli haasteita. Olen ylpeä joukueesta. Halusimme voittoa enemmän tänään. Jere Mäkinen ja Oskari Keskinen uusina vastuunkantajina onnistuivat tänään hyvin.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Kovaa vääntöä oli. Toinen erä oli meiltä huono. Kolmannessa emme saaneet peliä käännettyä, vaikka paikkoja oli. Emme saaneet lyötävää passia niissä erissä, vaikka hyviä torjuntavaimennuksia tuli. Peli kääntyi sitten kavereille. Helpoissa palloissa pelasimme huonosti erityisesti erien lopuissa. Gavinin ja Reganin sisäänajo on vielä kesken. Peli rauhoittui, kun otimme viime vuodeltakin tutut miehet peliin. Töitä pitää vielä tehdä. Tämä ilta opetti paljon. En ole huolissani uusien vahvistusten tilanteesta, vaikka otinkin heidät vaihtoon.

Ropponen johti mestareiden kaatoa

VaLePa Tampere Sastamala – Hurrikaani Loimaa 1-3 (28-30, 25-14, 22-25, 17-25)

Vexve Areenan 958 katsojaa odotti mielenkiinnolla sarja-avausta. Yleisö saikin jo ensimmäisessä ottelussa kelpo vastineen pääsylippurahoille, sillä peli oli yllättävänkin valmista molemmilla joukkueilla. Hurrikaanin joukkue on ollut kesällä paljon yhdessä ja se näkyi joukkueen otteissa tasaisuutena, varmuutena ja rauhallisuutena. VaLePan pelaajien otteet vaihtelivat enemmän pelin aikana.

Kokoonpanot
VaLePa: Esko, Pettersson, Karjarinta, Kunnari, Sundberg, Oivanen, Mutka L
Hurrikaani: Krnic, Porkka, Kutinlahti, Mäkinen, Toiviainen, Ropponen, Mäntylä L

Ottelun alku oli Hurrikaanin Kutinlahden näytöstä. Hän teki Hurrikaanin neljä ensimmäistä pistettä. Alun jälkeen peli tasoittui ja tasapisteissä edettiin maaliviivoille saakka. Mäkinen ihastutti taidoilla ja Ropponen tehoilla. Oivanen vastasi hyvin hakkurihaasteeseen. Uusi keskimies Pettersson vähän haki aluksi tuntumaa, mutta löysi nopeasti yhteispelin Eskon kanssa. Erän lopussa pukkipaidoilla oli peräti viisi eräpalloa, mutta Hurrikaani käytti ensimmmäisen mahdollisuuden hyväkseen Mäkisen nelospaikan hyökkäyksellä.

Toisen erän pukkipaitojen vahva pelaaminen pakotti Hurrikaanin virheisiin ja joukkue johti parhaimmillaan 9-1. Samaa tahtia jatkettiin erän loppuun. Tässä erässä nähtiin valepalaisilta huippuotteita. Kunnarin ja Eskon nopea laitatempo kohahdutti yleisöä useaan otteeseen. Samoin Petterssonin erittäin ilmavat keskihyökkäykset. Aleksi Mutka väläytti muutaman hienon hakupallon. Mäkinen vastasi taidokkailla laitahyökkäyksillä.

Kolmas erä oli ensimmäisen tavoin tasainen. 19-19 tilanteen jälkeen ero Porkan hyökkäyksellä sekä torjunnalla sekä Ropposen hyökkäyksellä. Erä päättyi Sundbergin hyökkäysvirheeseen.

Neljäs erä alkoi kääntyä vieraille 9-11 tilanteessa. Kaikki kunnia Hurrikaanin varmalle pelaamiselle, mutta pukkipaidat auttoivat omilla virheillä Hurrikaania erä- ja otteluvoittoon. Joukkue teki 5 syöttövirhettä ja 5 suoraa hyökkäysvirhettä. Hurrikaani puolusti koko pelin ajan hyvin, mutta tässä erässä erityisen mallikkaasti.

Sastamalan kaupunki palkitsi Hurrikaanin parhaana ansaitusti Antti Ropposen, 25/+16 . Ropponen hyökkäsi varmasti ja oli erityisen vaarallinen syöttönurkkauksessa. Passari Inoslav Krnic pyöritti peliä rauhallisesti tarkoilla passeilla. Sakari Mäkinen 16/+6 ihastutti taidokkailla viistolyönneillä 47%:n tehoilla, vastaanotto oli tarkka 75%.

Häviöstä huolimatta VaLePa osoitti, että joukkueessa on potentiaalia. Aleksi Mutka hoiti vastaanoton 64%:n tarkkuudella ilman suoria virheitä. Olli Kunnari on jo nyt kesän polvioperaation jäljiltä hyvässä kunnossa. David Petterssonin 11/+9 ilmava peli, hyökkäys 15/10 ilman virheitä vakuutti yleisön. Mikko Oivanen 27/+15 otti peräti 5 torjuntaa ja hyökkäysprosentti hyvä 51. VaLePan parhaana palkittiin Mikko Esko.