Hurrikaani-Loimaa miesten ensimmäinen finalisti

03.04.2024

Miesten Mestaruusliigan ensimmäinen finalisti on Hurrikaani-Loimaa. Se voitti Savo Volleyn keskiviikkona Siilinäjärvellä neljännessä välierässä 3-1 ja samoin numeroin välieräsarjan. Vierasvoitto oli Hurriaanille ensimmäinen kevään pudotuspeleissä, mutta niin oli kotitappiokin nyt pronssipeleihin vastustajaa odottavalle Savo Volleylle.

Kaudesta 2007-2008 lähtien Mestaruusliigassa pelannut Hurrikaani on aiemmin ollut finaaleissa myös 2012, 2013, 2015, 2017, 2018 saaden jokaisella kerralla hopeaa.

Ottelun loppulukemat kirjattiin 1-3 (25-23, 22-25, 27-29, 19-25).

Keskiviikkoillan käännekohta nähtiin kolmannessa erässä. Savo Volleylla oli erässä kolme eräpalloa, mutta se ei niissä onnistunut. Hurrikaani puolestaan katkaisi erän heti ensimmäisestä eräpallostaan, ja Savo Volleyn peli-ilme notkahti. Neljäs erä oli selkeästi vieraiden.

- Meillä on ollut koko kauden ajan ongelmana, että peli ei pysy tasaisena, virkkoi lähes kyyneleihin asti pettynyt Savo Volleyn valmentaja Timo Tolvanen.

- Kolmannessa erässä noustiin eräpalloihin asti, mutta ne eivät sitten pomppineet meille. Iso pettymys totta kai.

Vastustajan valmentaja Olli Kuoksa löysi syitä ottelusarjan kääntymiseen loimaalaisille.

- Vastakkain oli kaksi liigan hyökkäysvoimaisinta joukkuetta, arvioi Kuoksa.

- Onnistuimme syötöllämme laskemaan Savon hyökkäystehoja riittävästi. Kotipelin neljäs erä ja tämän päivän kolmas erä olivat meille tärkeitä voittoja – ne käänsivät sarjan meille.

Savo Volley pelasi tutulla kokoonpanolla – toisena yleispelaajana vaihtelivat Tapio Toiviainen ja Alvi Shurdhi. Kumpikin jäi tehoissa miinukselle, joten heidän panoksensa ei tänään ollut hyvä.

Joonas Jokela keräsi joukkueen parhaat pisteet 18/+5.

Savo Volleyn parhaana palkittiin ansaitusti keskipelaaja Tommi Siirilä, joka koppasi komeat kuusi tappotorjuntaa – hän johtaa pudotuspelien torjuntatilastoa selkeästi.

- Tämä ottelu oli kuin kuva koko kaudestamme, sanoi Siirilä.

- Välillä kulkee hyvin, välillä taas huonosti. Jossiteltavaa ei jäänyt, ja takki on nyt tyhjä.

Valmentaja Tolvasen murheenkryyninä on ollut monessa pelissä puolustuspelaaminen. Se ei nytkään olut vaaditulla tasolla. Liberona aloitti Jackson Holland, mutta hänet korvasi viimeisessä erässä Miro Rasinperä.

Vastustajan pistemies oli tutusti Greg Petty, jonka monipuolisiin hyökkäyksiin ei Savo Volley päässyt missään vaiheessa kunnolla kiinni.

Eetu Häyrinen oli ehkä hieman normaalia vaisumpi, mutta tehot 18/+6 ovat hakkurille kelvolliset.

Pomppuihme Daenan Gyimah löi jälleen muutaman kerran aivan omista korkeuksistaan, mutta huippupelaajaksi hänen syöttönsä on liian epävarma.

Pronssi ratkaistaan kahdessa ottelussa europelin säännöin – mikäli voitot ovat tasan 1-1, pelataan yksi kultainen erä 25 pisteeseen.

Savo Volley aloittaa pronssitaiston Kuopio-hallissa tiistaina 9. huhtikuuta. Toinen osaottelu pelataan vieraskentällä 12. huhtikuuta.

Vastustaja ei vielä ole tiedossa – se on joko VaLePa tai Akaa-Volley.

Katsojia 605

Ottelusarja 3-1 Hurrikaanille, Hurrikaani finaaleihin ja Savo Volley pronssipeleihin