Hurrikaani-Loimaa varmisti runkosarjan voiton

02.03.2024

Hurrikaani-Loimaa varmisti miesten Mestaruusliigan runkosarjan voiton lauantaina kukistettuaan TUTO Volleyn vieraissa puhtaasti 3-0. Akaa-Volley pystyy vielä nousemaan keskinäisen päätöskierroksen ottelun voitolla tasapisteisiin ja tasavoittoihin loimaalaisten kanssa, mutta viimeistään eräsuhde vie Hurrikaanin ykköspaikalle. TUTO Volleyn ja Karelian Hurmoksen ratkaisu viimeisestä pudotuspelipaikasta jäi päätöskierrokselle

Hurrikaanille paalupaikka - TUTO Volleyn pudotuspelipaikan kohtalo jäi ratkaisematta

Hurrikaani Loimaa oli molemmille tärkeässä ottelussa selvästi parempi ottelun kaikilla osa-alueilla.

Kaikki kolme erää olivat lähes toistensa kopioita. Ensimmäisessä erässä TUTO Volley sai hetken johtaa, mutta Varsinkin Greg Pettyn päästyä vauhtiin ei kotijoukkueella ollut tarjoolla kuin perässäroikkujan osa. Nooa Marttilan vahva syöttövuoro (mm. kolme ässää) käänsi erän selvästi Hurrikaanille 25-20. Erän vastaanotto valahti kotijoukkueella jopa huonoon lukemaan 15%.
Toisesta erästä alkoi Välimaa löytää Pettyn, varsinkin 6-paikalta. 11 passista Petty hoiti pisteeksi 9 kpl. Vastaanottoprosentti erässä Hurrikaanille 60 % – 32 %. Tappotorjuntoja nähtiin erässä vain 1, sekin Hurrikaanille.

Kolmas erä oli tällä kertaa lähinnä muodollisuus, Niskakankaan muutamat vaihdot eivät muuttaneet tilannetta. Vastaanotto parani TUTO Volleylla 52 prosenttiin, mutta siitä huolimatta hyökkäystehot jäivät piippuun, ollen vain 31 %. Erityisesti Hurrikaani sai hyviä vaimennuksia ja jatkopallopelaamisen ollessa tehokasta, viimeinen erä kirjattiin Hurrikaanille 25-15.

Greg Petty palkittiin Hurrikaani Loimaan parhaana. TUTO Volleyn parhaana palkittiin Lauri Lehtonen.

TUTO Volleyn päävalmentaja Jani Niskakangas:

- Jos me tultiin hyvällä syötöllä, niin kyllä tuli Hurrikaanikin. Eipä ollut meillä helpoin viikko ja se näkyy suorituksissa. Jos treenat huonosti, pelaat huonosti. Hyviä pätkiä, mutta noin isoja pisteputkia ei Hurrikaania vastaan kestä. Numeroihin nähden pelistä löydettävissä positiivista, mutta pudotuspelejä ajatellen ei kommentoida sitä vielä sen enempää.

Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa:

- Hyvä ja ehjä esitys, tavote saavutettu – runkosarjan voitto. Kolme pistettä tänään oli ammattimiesten esitys.

Savo Volleylle tärkeä voitto irtosi Hurmoksesta

Savo Volley otti kauden ensimmäisen voiton Karelian Hurmoksesta. Vieremän pienessä hallissa voitto irtosi kolmen pisteen arvoisesti lukemin 3-1 (25-12, 23-25, 26-24, 25-21).

Ottelun hahmoja olivat kotijoukkueesta hakkuri Joonas Jokela ja passari Kevin Rodriguez.

Jokela teki huimat pisteet 26/+19; passari Rodriguez puolestaan pyöritti vähän heikommastakin vastaanotosta peliä niin, että keskipelaajat Tommi Siirilä (14/+12) ja Jakub Kovac (11/+6) säestivät mainiosti pistenikkari Jokelaa.

Joonas Jokelalla oli tasalukujen iilta. Hakkuri otti ottelussa neöjä torjuntaa, joista kolmas oli miehen liigauran 300:s. Ässiä mies syötti myös neljä ja niistä toinen oli liigauran 200:s.

Vastustajan hakkurina pelasi Isaias Sanches, joka teki joukkueensa komeimmat pisteet 21/+7.

Hyvää taustatukea antoi Matias Korhonen (14/+7) Toisen yleispelaajan Ville Järnvallin (5/-1) ilta sen sijaan oli varsin murheellinen.

- Hurmosta vastaan on aina vaikea pelata, kommentoi Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen.

- He puolustavat palloja hyvin peliin, mutta teimme nöyrästi töitä.

- Hurmos tuli kentälle hieman oudolla kokoonpanolla, joten meidän täytyi reagoida siihen.

Vastustajan valmentaja Daryl Tay painotti samaa asiaa.

- Meillä oli valitettavasti vaikeuksia kokoonpanon kanssa, sanoi Tay.

- Kuitenkin kaverit, jotka nyt pääsivät kentälle, suoriutuivat urakasta ihan hienosti.

- Ottelun ratkaisun näkisin siinä, että me teimme enemmän virheitä.

Tilastot tukevat havaintoa – Savo Volley teki hyökkäysvirheitä vain viisi, ja samoin viisi kappaletta hyökkäyksistä päättyi vastustajan torjuntaa.

Hurmoksen hyökkäys sen sijaan pysähtyi kotijoukkueen torjuntaan peräti 14 kertaa. Torjunnassa tehokkaimmat olivat Jokela (4 kpl), Siirilä (4 kpl), Michael Michelau (3 kpl) ja Jakub Kovac (2 kpl).

Valmentaja Tolvanen kiitteli nimenomaan suojattiensa hyökkäyspeliä.

- Jokaisessa erässä hyökkäysprosentit olivat yli 50 – se on hyvin.

Savo Volleyn ottelutahti jatkuu kiivaana. Jo maanantaina savolaiset matkaavat Vantaalle Ducksin vieraaksi. Torstaina kohdataan Kuopiossa VaLePa ja runkosarja päättyy lauantaina Kyyjärvellä Kyky-Betsetin vieraana.

- Panokset ovat meillä nyt kovat, ja on oikeastaan hyvä, että saamme rytmiharjoitusta pudotuspelejä varten, pohti Tolvanen.

Akaa-Volley pommitti KyKy-Betsetin nurin

Ensimmäisen erän perusteella ennakoitiin jo pitkää iltaa. Kolme erää menikin tiukasti, mutta kovissa peleissä marinoitunut Akaa-Volley näytti aina erien lopulla kovia hermoja. Vieraiden syöttö oli murhaavan kovaa ja kotijoukkueen vastaanotto oli hankaluuksissa. Peli Akaa-Volleylle tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-3 (27-25, 22-25, 11-25, 23-25).

Ottelu oli KyKy-Betsetin Romas Saussin 200. liigaurallaan.

KyKy-Betset aloitti pelin ollen vahva erityisesti torjuntapuolella. Tilanteeseen 5-9 mahtui peräti neljä KyKy-Betsetin tappotorjuntaa ja erityisesti Colin Lovejoy oli peli päällä heti erän alusta. Hän johdatti erän alussa joukkueensa jo 5-9 johtoon, jolloin Olli Kunnari oli pakotettu ottamaan aikalisän. Aikalisä puri erinomaisesti, sillä vieraat tasoittivat Sebastian Pozo Hernandezin syöttövuorolla 9-9. Akaa-Volley tulikin erään kovalla syötöllä, mutta KyKy-Betsetin vastaanotto kesti tämän 45%. Erä osoittautuikin jo viime kerran tapaan tiukaksi, sillä erässä mentiin jatkopalloille. KyKy-Betset kuitenkin hoiti kaikki eräpallot nimiinsä ja voitti erän 27-25. Jo aiemmin mainittu Lovejoy onnistui erässä virheettömästi 5/+5. Vierailta taas on nostettava esiin Jere Heiskasen otteet, sillä hyökkäyspuolella pallo sai monesti kyytiä pisteen arvoisesti.

Toinen erä alkoi KyKy-Betsetin kannalta onnistuneesti. Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari joutui käyttämään erän molemmat aikalisänsä jo 9-3 tilanteeseen mennessä. Ero oli jo parhaimmillaan tai pahimmillaan, kumman joukkueen kannalta tilannetta katsotaan. KyKy-Betset joutuu kuitenkin vaihtamaan Aivars Petrusevicsin tilalle Manu Asikanius. Tästä alkaakin sitten Akaa-Volleyn takaa-ajo. Erän puolen välin tienoilla Akaa-Volley otti kuskin paikan ja ratkaisuhetkillä näytti kovuutensa. Erityisesti Matej Smidl oli vahva ja takoi tehot 10/+7. Lisäksi akaalaiset saivat erityisesti erän lopussa Renars Jansonsin hyökkäyksiä puolustettua ja päätettyä pallot edukseen. Erä päättyy Tyynismaan ässään 22-25.

Akaa ottaa kolmannessa heti kuskin paikan. Kun heillä alkoi peli rullaamaan, ei kotijoukkueelta onnistunut mikään. Erityisesti hyökkäyspäässä Akaa-Volley oli murhaavan kova, sillä he onnistuivat päättämään palloja 53%, kotijoukkueen vastaavat olivat 25%. Lisäksi he murskasivat kovilla syötöillään kotijoukkueen vastaanoton. Jere Heiskanen onnistui erän loppuun tekemään peräti neljä peräkkäistä ässää ja koko erään akaalaiset tekivät yhdeksän ässää. Näin ollen kotijoukkueen vastaanottoprosentti oli vain 16% ja Akaa-Volleyn 60%. Erä murskaavasti akaalaisille 11-25.

Neljäs erä alkaa huomattavasti kolmatta paremmin kotijoukkueelta. KyKy-Betset myös pitkään hallitsi erää ja jossain vaiheessa alkoi jo näyttämään, että ilta menee pitkän kaavan mukaan. Aivan kalkkiviivoilla Akaa-Volley tuli kuitenkin tasoihin ja marssi erävoittoon. Renars Jansons sai erän aikana omaa hyökkäystään taas rullaamaan, mutta jäi liikaa yksin, sillä hän teki 12/+10 pelkästään neljänteen erään ja seuraavaksi tehokkain oli Joel Andersson 3/+2. Vierailla taas pisteet jakautuivat tasaisemmin Smidlin, Heiskasen ja Tyynismaan välille. Torjunnat KyKy-Betset vei erän ja ottelun aikana selkeästi itselleen, mutta se ei riitä, kun akaalaisten hyökkäys muuten oli tehokasta. Neljäs erä Akaa-Volleylle 23-25 ja ottelu 1-3. Tämä oli samalla Ilja Ivanovin ensimmäinen kerta, kun hän pääsee Kyyjärveltä kotiin voittajana ja mies olikin iloisella tuulella ottelun jälkeen.

Atro Berg, KyKy-Betset:

- Mitäänsanomaton fiilis. Oltiin pelissä hyvin mukana ja niskan päällä, mutta ei saatu pisteitä jäämään kotiin. Meillä ollut vähän sellaista, että kun johdetaan, niin ollaan iloisia, mutta yksi virhe niin selkäranka katkeaa. Torjuntapelissä olin mukana ja siihen olen tyytyväinen, hyökkäystä pitää parantaa. Syöttö-vastaanottoa pitää parantaa ja torjunta-puolustus falskaa välillä aika paljon.

Petteri Tyynismaa, Akaa-Volley:

- Oli ailahtelevaa peliä. Syötössä tuli välillä paljon virheitä, mutta vastapainoksi ässiä. Ihan ok peli itseltä, ei tullut niin paljoa torjuntoja kuin olisin halunnut, mutta hyökkäys oli ok ja syöttö hyvää. Tasaisuutta pitää saada meidän peliin enemmän, liikaa ailahtelee.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Vastustaja oli tänään kovempi, erityisesti syötössä. Meidän vastaanotto hieman lamaantui, kun Aivars tuli pois kentältä. Itseä yllätti, kun koko joukkue meni melkein saman tien alaspäin ja loppui usko, että voidaan taistella Akaa-Volleyta vastaan. Toki jos halutaan voittaa, tarvitaan kaikki pelaajat mukaan. Romans ei ole vielä täydessä pelikunnossa ja onneksi kaksi viikkoa aikaa saada pelaajat kuntoon. Olen tyytyväinen Atron peliin, hän oli torjunnassa hyvin mukana ja teki hyvin töitä. Helpot virheet harmittaa. Ensimmäisessä erässä meidän syöttömme oli kova ja kolmannessa taas Akaa-Volley syötti erinomaisesti.

Olli Kunnari, Akaa-Volley:

- Hyvät fiilikset. Viimeksi lähdettiin kotiin tappioniskassa. Olen tyytyväinen tämän päivän hyökkäyspeliin, viime pelistä Loimua vastaan selkeä parannus. Syöttöpeli oli tänään poikkeuksellisen hyvää, 15 ässää ja 16 virhettä. Se oli isossa osassa tänään. KyKy-Betsetin peliin vaikutti, kun Petrusevics joutui pois kentältä. Pikkuhiljaa käännetään katseet kohti playoffeja.

Ducks oli kohtelias juhlavieras Kokkolassa

Kokkolan Tiikereiden 50-vuotisjuhlaottelua oli todistamassa yli 900 katselijaa. Juhlapäivään mahtui paljon erilaista ohjelmaa, niin lapsille kuin myös aikuisille.

Juhlalounaalla paikalla oli useita entisiä tiikereitä, muiden muassa Kokkolan Paroniksi nimetty Lelu Ojansivu. Paikalla myös useita 70-80-luvun pelaajia.

Itse ottelu ei suurta urheilujuhlaa tarjonnut. Ducks oli kohtelias juhlavieras ja jäi täysin Tiikereiden jalkoihin.

Avauserä oli tasaisin, 25-21. Toinen erä oli selvästi Tiikereiden, 25-17 ja kolmas vielä selvemmin: 25-13.

Tiikerit pelasi laajalla materiaalilla. Jiri Hänninen teki paluun kentille. Matias Saviaro sai pitkästä aikaa peliaikaa ja junioreista Niko Kaustinen ja Atte Leppälä kävivät kentällä.

Hänninen tuli kahdessa erässä vaihdosta kentälle, kolmannessa oli jo avauksessa.

Hännisen ja Antti Leppälän syöttöputket ratkaisivat kolmannen erän.

Kalle Kattelus, Ducks:

-Hieno tapahtuma, mutta harmi kun emme pystyneet parempaan. Tiikereille krediittiä, pelasivat hyvän ottelun. Ennen karsintoja pitäisi saada jokunen hyvä peli, muuten tulee kylmää kyytiä.

Antti Leppälä, Tiikerit:

-Katsomossa normaalia enemmän porukkaa. Hieno juttu. Avauserässä Ducksilla oli muutama paikka iskeä, mutta tekivät syöttövirheitä. Muutama nuori kävi kentällä ja se on heille hieno kokemus. Muistan itsekin miltä se tuntui. Jäljellä on kaksi peliä ja niihin lähdetään voitonkiilto silmissä.