Hurrikaani päihitti ETTA:n ja nousi sarjakakkoseksi

24.01.2018

Keskiviikkoillan ainoassa Mestaruusliigaottelussa Lentopalloseura Etta kohtasi viiden ottelun voittoputkessa olleen Hurrikaani-Loimaan. Vierasjoukkueen voittoputki sai jatkoa, kun Hurrikaani voitti ottelun 1-3 (19-25, 25-27, 25-23, 18-25).

Etta:n avaus: Haapakoski, Pennanen, Ronkainen, Väisänen, Ahremark, Jokela. Liberona Petteri Kiilunen.
Hurrikaanin avaus: Buculjevic, Rumpunen, Douglas-Powell, Oivanen, Kutinlahti, Staples. Liberona Jesse Mäntylä.

Hurrikaani joutui lähtemään otteluun ilman eilen Rovaniemellä nilkkansa loukannutta hakkuri Antti Ropposta. Ottelun alku mentiin täysin kotijoukkueen komennossa. Hurrikaani otti kuitenkin Etta:n 6-1 johdon kiinni ja tekniselle mentiinkin 12-14 vierasjohdossa. Etta:n peli ei lähtenyt käyntiin missään vaiheessa ja avauserä Hurrikaanille 19-25.

Toisen erän alussa pisteitä tehtiin vuorotahtiin ja tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen 14-12-johtoasemassa. Tom D-P:n kolmen ässäsyötön putki nosti Hurrikaanin pisteen tappioasemasta 20-18 johtoon. Ensimmäistä eräpalloa tarjottiin Hurrikaanille, jonka jälkeen heti perään kotijoukkueelle. Etta ei onnistunut käyttämään tilaisuuttaan. Hurrikaani puolestaan käytti toisen tilaisuutensa, kun passari Maksim Buculjevicin kyynärpäälyönti takarajalle päätti erän.

Kolmas erä ei suuria muutoksia tuonut, vaan ottelu jatkui tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue väänsi erän 25-23 Max Staplesin hyökätessä pallon pitkäksi. Tilannetta edelsi syöttövaihdossa kentälle tulleen Ville Kaksosen liberomainen puolustus.
Neljännessä erässä Hurrikaani otti erän alussa muutaman pisteen etumatkan, jota Etta ei saanut kiinni. Viimeinen erä 18-25 ja ottelu Hurrikaanille 1-3.

Kotijoukkueen tehokkain pelaaja oli Mestaruusliigan pistekärki Joonas Jokela 16 pisteellä (+6) Eetu Pennasen säestäessä 15 pisteellä (+5). Hurrikaanin tehokkain oli hakkurin paikalla Antti Ropposta tuurannut Max Staples 21 (+7). Hänen maanmiehensä Thomas Douglas-Powell oli toiseksi tehokkain 17 (+1).

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin tänään passarit Niko Haapakoski ja Maksim Buculjevic.
Seuraava kotiottelu heti lauantaina 27.1 kello 15.30, kun vastaan asettuu Team Lakkapää Rovaniemeltä.

Jesse Mäntylä:

- Hyvät fiilikset, tuplapeli ei koskaan ole helppo. Vahva kuukausi takana. Staples hoiti hyvin tonttinsa hakkurin paikalla.

Lauri Rantanen:

- Nousujohteinen kuukausi. Tänään oltiin varsinkin ensimmäisessä ja neljännessä erässä hyökkäyspäässä terävämpiä. Kolme pistettä täällä on aina kova suoritus

Niko Haapakoski:

- Todella huonot fiilikset jäi. Hyökättiin huonosti, eikä tuolla pelillä voi pärjätä Hurrikaanin tasoista vastustajaa vastaan.

Olli Kuoksa:

- Hyökkääminen tämmöistä hyppysyöttöjoukkuetta vastaan vaikeaa, kun ei päästä oikein rytmiin. Tänään syötettiin hyvin, mutta Buculjevic passasi hyvin huonoistakin paikoista ja teki hyökkääjien pelistä helpompaa.