Hurrikaani pyöri vahvana Kokkolassa - Savo Volley parempi Turussa

07.01.2024

Miesten liigasunnuntaina Hurrikaani-Loimaa oli vakuuttava Kokkolassa voittaen 3-0. Samaan aikaan savo Volley puolestaan hoiteli kliinisesti pisteet kotiin samoin numeroin Turusta TUTO Volleysta.

Hurrikaani nollasi Tiikerit

Ennen ottelua Kokkolan Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä totesi, että Hurrikaani-Loimaa on hänen papereissaan mestarisuosikki numero yksi. Sunnuntain ottelun jälkeen tähän on helppo yhtyä. Niin vakuuttava oli Hurrikaanin esitys.

Vierasjoukkue oli kaikessa parempi, voitti suoraan kolmessa erässä: 25-19, 25-22 ja 25-19. Tiikerit jäi tällä kaudella ensimmäisen kerran pisteittä kotisalissa.

Alkumetrit mentiin tasaisesti tilanteeseen 4-4. Sitten Hurrikaani repi pienen etumatkan ja piti sen erän loppuun. Joukkueen uusi hankinta, keskipelaaja Daenan Gyimah osoitti pelimiehen merkkejä. Kovan luokan vahvistus.

Toinen erä tasainen. Jere Mäkinen iski kotijoukkueelle 19-18 ja syötti ässän, 20-18. Ex-tiikeri Leevi Väänäsen ässällä Hurrikaani nousi tasoihin, 21-21. Sama mies syötti verkkoon, 22-21 Tiikereille. Greg Petty nousi erän ratkaisijaksi, iskemällä pari tärkeää pistettä. Tärkeässä roolissa oli myös Kasimir Vuorinen, joka erän lopussa syötti kolme vaikeaa syöttöä.

Pitkä erätauko ei kokonaisuutta muuttanut. Kolmas erä oli selkeästi vieraiden. Kun Gyimah syötti ässän, johti Hurrikaani 21-13. Tiikerit taisteli vielä tilanteeseen 16-21, mutta lopussa kentälle vaihdettu Väinö Rahko katkaisi kotijoukkueen orastavan nousun, 22-16.

Joukkueet kohtaavat uudestaan 17. tammikuuta ja silloin pelipaikkana Kalajoki.

Eetu Häyrinen, Hurrikaani:

- Meidän hyökkäyspelimme oli vähän parempaa ja saatiin pallot kuolemaan. Meidän side-out oli hyvällä tasolla.

Anton Välimaa, Tiikerit:

- Oli vaikea peli. Hurrikaani oli hyvä, eikä pystytty vastaamaan siihen. Syöttö- ja vastaanottopeli hävittiin selvästi.

Olli Kuoksa, Hurrikaani:

- Peli meni hyvin. Pelaajilta ammattimainen esitys. Valmistautuivat hyvin ja helppo penkillä oli olla. Oltiin valmiita pelaamaan.

Mikko Keskisipilä, Tiikerit:

- Hurrikaani oli selkeästi parempi. Syöttö/vastaanotossa yleensä olemme pärjänneet, mutta nyt ei. Hurrikaani löysi heikkouksia meidän vastaanotossa. Omalla syötöllä ei saatu heidän vastaanottoaan rikki. Tiedän, että me pystytään pelaamaan paremmin.

Savo Volleyn pelihuumori kesti vahvana läpi Turun illan

TUTO Volley – Savo Volley 0-3 (23-25, 20-25, 14-25)

Loppiaisena jaettavat pisteet matkasivat Savonmaalle kun monikansallinen Savo Volley voitti kotimaisin voimin pelaavan TUTO Volleyn suoraan 3-0.

TUTO Volley aloitti ottelun hermostuneesti päästäen Savon jo 8-2 johtoon mm. Shurdin pitkän syöttövuoron vaikutuksella. Eilisen ottelun tapaan ottelun alussa kotijoukkueen vastaanotto ei toiminut juuri ollenkaan ja silloin kun aloitus nousi kohtuudella niin Savon torjunta oli tehokas, Petteri Härkösen ollessa tehokkaana myös hyökkäyksessä. TUTO Volley nousi kuitenkin tasoihin 9-9. Loppuerä mentiin tasatahtia tilanteeseen 23-23, TUTO Volleyn onnistujia olivat Rastamo ja Groffier, Savolta tasaisesti Härkönen, Shurdi ja Michelau. Erän ratkaisi lopulta Jokela onnistuneella hyökkäyksellä ja ässäsyötöllä.

Toinen erä eteni tasaisesti kotijoukkueen pienessä johdossa tilanteeseen 12-10. Savo kuitenkin kapusi johtoon tasaisten laadukkaitten suoritusten myötä tilanteeseen 18-16 . TUTO Volleyn virheiden myötä erä taittuu Savolle 25-20 Jokelan ässään päättyen.

Kolmannessa erässä mentiin tasapäin tilanteeseen 11-11. Savon tiiviin torjunnan ja kotijoukkueen muutaman virheen myötä Savo Volley siirtyi jo 22-13 johtoon, torjunnoissa kunnostautuivat Kovac ja Michelau. Tästä TUTO Volley ei enää toipunut, vaan taipui erätappioon 14-25.

Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen:

- Eiliseen peliin en ollut aivan tyytyväinen, vaikka voitto tulikin. Tänään meillä oli varmaa tekemistä poislukien ensimmäisessä erässä yksi jakso, missä vastustaja sai syötöillään hetkeksi meitä sekaisin. Nyt pystyttiin keskittymään hyvin, ja kentällä näkyi nauruakin.

TUTO Volleyn päävalmentaja Jani Niskakangas:

- Emme kyllä tänä iltana ulosmitanneet kaikkea potentiaaliamme. Sanoin pelaajillemme, että meidän täytyy saada treenisalin ja pelisalin suorituksia lähemmäs toisiaan. Nyt varmasti yleisöön näytti, että me emme olleet se kotijoukkue, joka halusi ottelun voittaa.

TUTO Volley - Savo Volley 0-3
23–25, 20–25, 14–25
Koti:Rastamo 15/+7, Helenius 9/+5, Groffier 9/+0
Vieras:Shurdhi 13/+4, Härkönen 13/+11, Jokela 12/+9