Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani selvitti Akaan kotihurmoksen

27.02.2019

Yleisö sai Akaassa, mitä oli tullut hakemaan – Mestaruusliigan arvon mukaista taistelua sarjapisteistä. Runkosarjan päätöskierroksista ja jo odotettavissa olevista sijoituksista ei ollut tietoakaan, vaan molemmat takoivat pisteitä tosissaan. Sarjapisteet lähtivät ennakkosuosikki Hurrikaanin matkaan lukemin 1-3 (32-30,20-25,20-25,32-34)

Hurrikaani Loimaan ja Akaa-Volleyn kohtaamiset ovat lähes paikalliskamppailuja; onhan joukkueiden kotisalien välillä vain reilut 60 kilometriä Lounais-Suomen viljapeltoja ja kasapäin valkohäntäpeuroja. Otteluissa on myös paikallispelin tunnelma. Toijalan Monitoimihalliin oli saapunut ennätysmäinen 565 henkinen äänekäs yleisö. Osa Loimaalta.

Ehkäpä juuri Akaa-Volley Fan Clubin ansiosta kotijoukkue vei ensimmäistä erää usean pisteen johdossa lähes loppuun saakka. Hurrikaani tasoitti tilanteen vasta viime tingassa ja vei pelin jatkopalloille. Jännitystä riitti yli puolen tunnin verran ja Akaa-Volley oli lopulta parempi. Ratkaisevia tekijöitä erässä olivat ainakin kotijoukkueen tehokkaampi hyökkäys ja se, että Hurrikaanin Matti Oivanen ja Antti Ropponen eivät saaneet pelättyä syöttöään toimimaan.

Loput kolme erää mentiin odotusten mukaisesti. Hurrikaani oli juuri sen verran parempi kuin kuluvan kauden todella tasaisen Mestaruusliigan sarjataulukko näyttää. Kotijoukkue pisti hyvin hanttiin ja neljättä erää se jopa vei puoleen väliin saakka. Etenkin Akaa-Volleyn puolustuspelaaminen nousi erinomaiselle tasolle. Hurrikaani kuitenkin nousi jälleen tasoihin.

Neljännessä mentiin ensimmäisen erän tapaan jatkopalloille. Akaa-Volleylla oli viisi eräpalloa, mutta valitettavasti syöttövirheet tulivat joukkueen kannalta pahaan saumaan. Lopulta ottelun ratkaisun takoi kentän paras pelaaja Hurrikaanin Ropponen. Ensin hakkuri hyökkäsi joukkueelleen eräpallon 32-33 ja sen jälkeen moukaroi syöttöviivalta todella kovan pommin. Akaa-Volleyn kohtuullisen hyvin koko pelistä selvinnyt vastaanotto nosti pallon peliin, mutta Ropponen hyökkäsi terävästi viimeisen pisteen vieraille.Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino kiitteli jälleen kerran Monarin tunnelmaa.

- Lämmin peli – hieno tunnelma jälleen kerran. On siellä kentällä varmasti hieno pelata, kun katsomo elää mukana. Palloista tapeltiin viimeiseen saakka ja välillä vielä sen jälkeenkin.

- Meillä on seuraava peli jo huomenna. Se on vain hyvä juttu. Onpa harjoitusta pudotuspelejä ajatellen.

Akaa-Volleyn valmentaja Oliver Lüütsepp oli antanut joukkueelleen luvan pelata riskillä

- Olihan tiukka peli ja kovaa taistelua. Olisimme ansainneet yhden pisteen, mutta ei voi mitään. Hurrikaani on sen verran vahvempi, että pelasimme riskillä ja tähän se riitti.

Akaa - Hurrikaani 1-3
32-30, 20-25, 20-25, 32-34
Akaa: Mikkonen 23/+10, Hepburn 11/+10, T.Kuusela 8/+3
Hurrikaani: Ropponen 27/+17, Oivanen 15/+11, Toiviainen 12/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Ropponen Hurrikaani
2 Mikkonen Akaa
1 Rumpunen Hurrikaani

PROlibero
Mäntylä Hurrikaani

Ottelutilasto

  Takaisin