Hurrikaani Suomen Cupin Final Fouriin

13.11.2016

Hurrikaani-Loimaa ei antanut toisessakaan Suomen Cupin puolivälierässä erääkään Vantaa Ducksille ja eteni Final Four -turnaukseen.

Suomen Cupin puolivälierien toinen ottelu Vantaa Ducks vs. Hurrikaani oli Hurrikaanin vahvaa näytöstä. Ensimmäinen ottelu päättyi Loimaalla Hurrikaanin selkeään voittoon 3 – 0. Toinen ottelu Lumossa olisi pitänyt päättyä ankkojen 3 – 0 tai 3 – 1 voittoon, että olisi menty kultaiseen erään. Loimaan menestymään tottuneet huippulentopalloilijat hoitivat toisenkin ottelun tyylikkäästi lukemin 0 – 3 (21 – 25, 23 – 25, 25 – 27).

Hurrikaani selvisi Final Fouriin ja jatkaa kamppailuaan Suomen Cupin voitosta. Otteluisäntä oli Betonilattiaurakointi Neliskulma Oy Teemu Survo. Yleisöä oli isänpäivän kunniaksi paikalla 432 katsojaa.

Tasaisissa merkeissä käynnistyi ensimmäinen erä. Päävalmentaja Ismo Tuominen otti ensimmäisen aikalisän 10 – 12 tilanteessa. Tekniselle mentiin tilanteessa 12 – 14 sen jälkeen, kun Ducksin torjunta oli ollut verkossa. Toni Kankaanpään ässän jälkeen Lauri Rantanen Hurrikaanin peräsimessä oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 15 – 15. Tasatilanteessa edettiin, mutta Eemeli Koukin ässän jälkeen tilanteessa 19 – 21 Ismo Tuominen otti Ducksin erän toisen aikalisän. Akseli Haltian syöttövuorolla ja Matti Oivasen kolmella kopilla erä Hurrikaanille numeroin 21 – 25.

Toinen alkoi jälleen tasaisissa merkeissä. Hurrikaani teki ensimmäisen nykäisyn Mikko Oivasen syöttövuorolla. Mikon ässän jälkeen Tuominen otti aikalisän tilanteessa 8 – 10. Oivasen Mikon käsi oli kovassa kunnossa ja pallo kuoli kuten veljensä Matinkin syöttö. Ässä ja tilanteeksi 10 – 13. Szabon leveäksi menneen syötön jälkeen mentiin tekniselle tilanteessa 11 – 14. Tuomisen toinen aikalisä toisessa erässä tilanteessa 15 – 18. Ducksin kiri alkoi Magyarin syöttövuorolla ja Rantanen oli pakotettu aikalisään tilanteessa 18 – 19. Vallinin vastapallon painaminen tuomittiin toiselta puolelta tehdyksi ja siitä kuumenivat ankat. Tuomiselle keltainen kortti ja saatiin edes vähän väriä otteluun. Ducksit ottivat vielä kirin ja tilanteessa 23 – 24 Rantanen otti toisen aikalisänsä. Aikalisän jälkeen Vallin syötti yli ja erä Hurrikaanille lukemin 23 – 25. Näin oli Hurrikaani varmistanut pääsyn Suomen Cupin Final Fouriin.

Ducksin miehistö vaihtui kolmanteen erään lähes täysin ja Joel Laakso tuli passariksi. Tuominen otti ensimmäisen aikalisän tilanteessa 11 – 12. Myös Hurrikaanilta tuli iso vaihdos miehistöön, kun Cupissa jatkaja oli jo selvinnyt. Marko Määttäsen onnistuneella nelospaikan hyökkäyksellä mentiin tekniselle tilanteessa 14 – 12. Nuoret ankat innostuivat pelaamaan ja Rantanen oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 18 – 17. Tuomisen toinen aikalisä tilanteessa 20 – 21. Rantanen otti toisen aikalisän, kun ankat vain kiristivät otettaan tilanteessa 25 – 24. Erä lopulta Hurrikaanille numeroin 25 – 27. Hurrikaani ansaitusti Final Fouriin.

Otteluisäntä Betonilattiaurakointi Neliskulma Oy Teemu Survo palkitsi Vantaa Ducksin parhaana pelaajana Karl Külaotsin ja Hurrikaanista Eemeli Koukin.

Keskitorjuja Lassi Nurminen, Vantaa Ducks

”Hyvin on vedetty tähän asti. Iso tason nosto tehtiin Loimaan ensimmäisen Cupin pelin jälkeen. Kovalla syötöllä lähdetään keskiviikkona kaatamaan Hurrikaania”.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks

”Tultiin back in business. Toisen erän tappio jäi kaivelemaan. Hyökkäyksissä meillä vähän maltti petti tänään. Syötön kautta eletään. Kalle Külaots näytti tänään Vain Elämää tyyliin kolmannessa erässä. Kalle lauloi ja muut liikuttuivat. Me maltamme kehittää omaa peliämme ja elämä jatkuu. Vain elämäkin saattaa jatkua keskiviikkona”.

Yleispelaaja Eemeli Kouki, Hurrikaani

”Ollaan tyytyväisiä. Tavoite oli voittaa ensimmäiset kaksi erää ja se tavoitettiin. Ei saa olla kuitenkaan liian tyytyväinen vaan pitää jaksaa kehittää pelaamistamme. Oli heti kauden alussa nähtävissä, että meillä on hyvä porukka. Kaveriin voi vieressä luottaa. Ihan samalla tavalla tullaan keskiviikkona Mestaruusliigan sarjapisteistä taistelemaan”.

Päävalmentaja Lauri Rantanen, Hurrikaani

”Final Fouriin pääsy oli tavoite. Tammikuussa meillä on edessä kova otteluruuhka edessä. Ducksin syöttö oli kova ja meille ei tällä kaudella ole tehty kuutta ässää. Keskiviikkona samalla viuhuvalla syötöllä tullaan”.

Ducks: Külaots 11/+9, Szabo 9/+7, Kankaanpää 7/+5
Hurrikaani: Kouki 14/+9, Mi.Oivanen 11/+4, Ma.Oivanen 9/+7