Hurrikaani voitti - Vehviläiselle kunniaa

03.03.2016

Hurrikaani (15-10) tiivisti taistelua liigan kolmospaikasta voitettuaan keskiviikkona kotonaan niukasti LEKA-Volleyn (16-11) erin 3-2 (25-19, 15-25, 25-16, 28-30, 15-13).

Näin ero joukkueiden kesken kaveni kolmeen pisteeseen loimaalaisten omatessa pelin enemmän jäljellä.

Hurrikaani muisti ottelua ennen myös ikoniaan Jukka Vehviläistä nostamalla hänen paitansa kattoon. Lue lisää Vehviläisestä Hurrikaanin netistä tästä.

Ensimmäinen erä oli hyvää puolustuspeliä LEKA:lta. Peli oli tasaista aina tekniselle asti jolle vieraat eteni pisteen johdossa. Lopulta Hurrikaani lisäsi kaasua erän lopulla ja hoiti erän itselleen.

Toiseen erään LEKA:lta onnistui kaikki. Hurrikaanin jalat jäi tauolle eikä kotijoukkueen peli lähtenyt käyntiin oikein missään vaiheessa. Jenkkikolmikko vierailta onnistui loistavasti.

Kolmannessa erässä Hurrikaanilla oli täysin uusi ilme omassa pelissä eikä LEKA kyennyt pidättelemään kotijoukkuetta. Koppasen tulo kentälle Shumovin tilalle piristi kotijoukkuetta ja pienet syöttövaihdot Mutkan toimesta toi lisävivahteen peliin.

Neljäs erä oli alkuun LEKA:n, mutta teknisen aikalisän jälkeen Hurrikaani nousi peliin mukaan. 15-15 tasatilanteen jälkeen Oivanen torjui Hurrikaanin kahden pisteen johtoon, mutta LEKA nousi aina tasoihin ja jopa ohi. 23-23 tilanteesta edettiin jatkopalloille, joissa Hurrikaanilla oli jo yks ottelupallokin 28-27 tilanteessa. Leka hoiti sen ja lopulta koko erän 28-30 luvuin.

Viides erä alkoi kotijoukkueelta hyvin. Oivanen dominoi kentän tapahtumia niin torjunnassa, syötössä kuin hyökkäyksessäkin. Aleksi Kössin syöttövuoron aikana LEKA nousi 12-11 tilanteeseen ja lopulta erä oli 13-13. Tässä vaiheessa Rantasen aikalisän jälkeen Oivanen iski tyhjältä verkolta johtopisteen ja ottelu päättyi Lehtosen käsittelyvirheeseen.

Lauri Rantanen, Hurrikaanin päävalmentaja:

- LEKA oli tehnyt läksynsä hyvin. Torjunta piti meidät elossa.

Lauri Hakala, LEKA Volley päävalmentaja:

- Me saatiin mitä ansaittiin. Varaa parempaan. Taktiikkaa en paljasta kun saatetaan kohdata keväällä pleijareissa. Taistelevin LEKA mun aikana.

Matti Oivanen Hurrikaani:

- Ollaan huilattu hyvin ja sitä kautta torjuntapelaaminen on parempaa. LEKA oli yllättävän kova vastus. Kovempi mitä odotin.

Aleks Kössi, LEKA Volley:

- Pallorallit piiputti. Syöttöputki viidennessä erässä tuntui tosi hyvältä. Pudotuspeliksi tätä pystyi kutsumaan.

Hurrikaani: Alhachdadi 22/+10, Oivanen 19/+13, Kouki 15/+4
LEKA: Taylor 24/+13, Petty 18/+2, Lehtonen 12/+10