Seuraa meitä somessa:

Hurrikaani vyöryi keskeltä avausvoittoon finaaleissa

09.04.2024

Hurrikaani- Loimaan ja Akaa- Volleyn välinen finaalisarja lähti tiistaina käyntiin kotivoitolla. Hurrikaani on edelleen ollut pudotuspeleissä lyömätön kotijoukkue. Nyt sen sai kokea Akaa- Volley, joka ei löytänyt avauserän jälkeen lääkkeitä isäntien pysäyttämiseksi.

Vielä ensimmäisessä erässä Akaa hallitsi peliä kuukauden pelaajaksi valitun Matej Smidlin ansiosta. Myös kotijoukkue oli kohtelias, se sortui peräti yhdeksään syöttövirheeseen. Toisesta erästä alkaen Hurrikaani sai peliään käyntiin, ja tällä kertaa sytyttäjänä toimi Daenan Gyimah, joka oli lopulta kotijoukkueen tehokkain pelaaja 19 pisteellä. Kanadalaisen pysäyttäjää ei akaalaisten riveistä löytynyt, sillä miestä ei Akaa- Volley saanut kertaakaan kiinni. Sen lisäksi Gyimahille merkittiin peräti seitsemän torjuntapistettä. Iso osa torjuntapisteistä tuli, kun kanadalainen pysäytti Smidlin. 

Kahdessa viimeissä erässä Hurrikaani oli lähempänä omaa pelillistä tasoaan. Se sai vastaanoton jälkeisen hyökkäyksen toimimaan paremmin kuin vieraat. Kun Greg Petty ja Eetu Häyrinen olivat tarkassa vartioinnissa, Gyimahin lisäksi Miika Haapaniemi (12 pistettä) pääsi keskeltä hyökkäämään.
Molempien joukkueiden syöttöpelaaminen jätti parantamisen varaan. Hurrikaani teki 22 syöttövirhettä ja Akaa 21 virhettä.

Lopulta finaalisarjan avausvoittoon riitti se, että Hurrikaani onnistui ensimmäisen erän jälkeen välttämään omia virheitä.

Daenan Gyimah, Hurrikaani:

- Pelattiin omaa peliä. Meillä on hieno joukkue, hieno valmennus ja kotiyleisö. Perjantainen peli on yksi muiden joukossa.

Matej Smidl, Akaa:

- Sain tänään aika paljon passia, ei välttämättä ollut tarkoitus. Nyt tiedämme, miten meidän täytyy jatkossa pelata. Ja saman tien alamme keskittymään seuraavaan peliin.

Olli Kuoksa, Hurrikaani:

- Pelityylillä ei ole mitään merkitystä. Voitto on tärkein asia. Nautin tästä voitosta ja tunteesta. Perjantaina ”paha palaa”.

Olli Kunnari, Akaa:

- Syöttö- vastaanottopeliin hävittiin tänään. Ensimmäisessäkin kaveri antoi meille erävoiton. Meille jäi paljon parannettavaa perjantaille. Ei ollut kaunista peliä, mutta tyypillistä finaalille.


Hurrikaani Loimaa - Akaa-Volley 3-1
21–25, 25–17, 25–23, 25–19
Koti:Gyimah 19/+15, Haapaniemi 12/+8, Petty 11/-4
Vieras:Smidl 27/+14, Ivanov 8/+3, Tyynismaa 5/-1

MVP:t
Daenan Gyimah, Hurrikaani
Matej Smidl, Akaa Volley

Katsojia 1068

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Ottelusarjan tilanne 1-0 Hurrikaanille, mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa

Tulevat ottelut
PE 12.4. klo 18:30 Akaa-Volley - Hurrikaani
LA 13.4. klo 17:00 Akaa-Volley - Hurrikaani
TI 16.4. klo 18:30 Hurrikaani - Akaa-Volley
Tarvittaessa
KE 17.4. klo 18:30 Hurrikaani - Akaa-Volley
PE 19.4. klo 18:30 Akaa-Volley - Hurrikaani
TI 23.4. klo 18:30 Hurrikaani - Akaa-Volley

Kuvat: Juuso Riponiemi

  Takaisin