Seuraa meitä somessa:

Hurrikaania ja VaLePaa ei yllätetty avauspeleissä

13.03.2015

Miesten pudotuspelit käynnistyivät kahden otteluparin osalta perjantaina. VaLePa Sastamala ja Hurrikaani-Loimaa ottivat avausvoiton kotikentillään, molemmat erin 3-1.

Hurrikaani avasi puolivälierät hienon taistelun jälkeen voitolla Samposta Loimaalla erin 3-1 (25-23, 25-16, 29-31, 28-26).

Lentopallon puolivälierissä on kyse, Kontiolahden MM-kisoja lainaten, siitä, että joukkueilla on viisi mahdollisuutta pudottaa kolme taulua. Hurrikaani kaatoi ensimmäisen, ja nyt sillä on neljä paikkaa pudottaa kaksi puuttuvaa laikkaa.

Ensimmäinen voitto näytti tulevan helpohkosti, kun toisessa erässä Sampon peli sekosi melko totaalisesti. Jatkopelien kannalta oli hyvä, että Hurrikaani ei voittanut keskinkertaisen esityksen jälkeen vieraitaan puhtaasti 3-0. Nyt pelaajat varmaan muistavat huomennakin, että runkosarjan lopun helppojen pelien otteilla ei pudotuspeleissä pärjää.

Toisaalta hienoa oli, että nyt jokainen pelaaja oli hereillä ja teki hyviä suorituksia tärkeillä hetkillä. Vladimir Cedinin (22/+15), Tuomas Koppasen (10/+9), Aivars Petrusevicsin (14/+10) ja Matti Oivasen (19/+15) komeat teholukemat kertovat hyökkäyspelin tasaisuudesta.

Ville Kakko (Hurrikaani):

- Hyvä, että saatiin heti voitto alle. Ei ollut mikään täydellinen peli meiltä. Paljon jäi vielä parannettavaa seuraaviin matseihin. Mutta nyt jokainen pelaaja oli lupauksensa mukaisesti pelissä täysillä mukana.

Jukka Tuovinen (Sampo):

- Tuomareilla kiehui tänään. Oma peli kaatui jatkopallopelaamiseen, jossa ei ollut raivoa tarpeeksi.

Jesse Mäntylä (Hurrikaanin paras):

- Alkoi jo tuskastuttaa, kun naapuri tuli aina rinnalle, mutta erien lopuissa olimme kovempia. Lepoa ja syödään hyvin, niin huomenna saadaan aikaan taas samanlaista vääntöä.

Jared Krause (Sampon paras):

- Olen tietysti pettynyt, koska hävisimme. Mutta hienoa oli pelata tällaisen yleisön edessä. Upea tunnelma. Hurrikaani oli tänään meitä aggressiivisempi varsinkin syötöissä ja torjuntapelaamisessa. Yritimme kaikkemme, mutta tänään se ei riittänyt.

Kuvia ottelusta (Juuso Riponiemi)

Isku pinnisti erän avauspelissä VaLePalta

Valepa Sastamalasta vei pudotuspelisarjan ensimmäisen ottelun Rantaperkiön Iskua vastaan erin 3-1 (25-12, 25-17, 19-25, 25-20).

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Startti oikein hyvä, kaikki osa-alueet toimi loistavasti kaksi ensimmäistä erää. Kolmas erä alkoi hitaasti, 9 omaa virhettä ja kaveri vei. Neljänteen tultiin tarpeeksi tarkasti.

Jussi Heino, Iskun päävalmentaja:

- Alku näytti juuri siltä että monella pelaajista oli ensimmäiset pudotuspelit. Parannettiin loppua kohti ja otettiin hienosti kolmas erä.

VaLePan parhaana palkittiin yleispelaaja Sjoerd Hoogendoorn 23 +17 ja Iskun paras keskitorjuja Sauli Sinkkonen 13 +13.

Valepa hyökkäys 54%, Isku 38%. Valepa vastaanotto 68%, Isku 57% Torjunnat Valepa 8, Isku 9.

Isku ei onnistunut runkosarjassa voittamaan erääkään VaLePaa vastaan, joten erävoitto vieraskentällä oli kelpo alku puolivälieräsarjalle. Ottelut jatkuvat sunnuntaina 15.3. klo 14.00 Pyynikillä. YLE TV2 näyttää ottelun klo 15.35 alkaen.

Ottelutilasto

Kuvat:
Juuso Riponiemi, Loimaa
Mäsi, Sastamala

  Takaisin