Seuraa meitä somessa:

Hurrikaanille ja Lakkapäälle kylmää Eurokyytiä

07.12.2017

Hurrikaani-Loimaa ja Team Lakkapää kärsivät torstai-iltana 0-3 -kotitappiot lentopallon CEV Cupissa.

Hakkuri Uladzimir Zhyhmont johdatti valkovenäläisjoukkue Shakhtior Soligorskin melkoiseen lentoon Loimaalla, kun vierasjoukkue haki puhtaan 0-3 (19-25, 18-25, 20-25) -voiton Hurrikaanista CEV Cupin avausosassa.

Zhyhmont mätti avauserään huikeat 13/+12 100% hyökkäystehoilla alustaen Mestarien liigasta kautensa aloittaneen kaivoskaupungin joukkueen hienon illan.

Vieraiden riveissä yksi kaikkien aikojen Suomen lentopallon pääsarjan paras ulkolaispelaaja, Eduard Venski, oli myös pelipäällä tehden 6/+3 ja silminnähden nauttien jokaisesta hetkestä kentällä.

Hurrikaani oli vaikeuksissa vastustajan hakkurin lisäksi vastaanottopelissään sekä omassa syötössään. Kotijoukkueelle merkittiin vain kaksi ässää ja 15 syöttövirhettä sekä vastaanottoon kymmenen virhettä. Joukkue kaipasi etenkin Tom Douglas-Powellia kentälle.

Toinen osaottelu pelataan Mogilevissa 20.12. kello 17.00. Hurrikaani tarvitsee jatkopaikkaan vähintään 3-1 -voiton ottelusta sekä päälle kultaisen erän voiton.

Eduard Venski, Soligorsk:

- Meillä hakkuri (Uladzimir Zhyhmont) pelasi todella hyvän ottelun. Hän on vahva hyökkäys- ja syöttöpelissä. Kova ilta häneltä. Itse odotin hiukan kovempaa vastusta Hurrikaanista. Tällä kertaa he eivät olleet parhaalla mahdollisella tasolla. Toisaalta, me pelasimme erinomaisesti vieraskentällä. Itselle pelaaminen Loimaalla oli jännää. Loimaa on tullut tutuksi Valepa- kausien aikana ja sitä kautta oli kiva palata tänne pelaamaan. Emme kuitenkaan ole vielä jatkossa. Olen varma, että parin viikon päästä Hurrikaani tulee kovempaa päälle. Joten joudumme keskittymään tosissaan toiseenkin kohtaamiseen.

Lauri Rantanen, Hurrikaani:

- Kaveri syötti hyvin. Heti alkuun saivat muutaman ässän ja ottivat pelin ohjat käsiinsä. Hakkuri Zhyhmont pelasi kovan ottelun. Emme saaneet miestä kuriin. Hiukan teimme verkolla torjuntapelissä taktisia virheitä liikaa. Oma syöttöpeli oli huonoa. Vaikka emme lähteneet otteluun riskisyötöllä, teimme silti 15 syöttövirhettä. Se on liikaa. Toiseen osaotteluun toivon, että saamme muutaman pelaajan takaisin kentälle loukkaantumisten johdosta.

Juuso Riponiemen kuvat

Ottelutilasto

Asseco Resovia Rzeszowin rutiini ja kovuus liikaa Team Lakkapäälle

Team Lakkapää eli Perungan Pojat ei onnistunut murtamaan vieraansa puolalaisen Asseco Resovia Rzeszowin peliä CEV-cupin ensimmäisessä osaottelussa Rovaniemellä torstaina. Rzeszow voitti ottelun selvin 3-0 (25-20, 25-23, 25-9) lukemin ja otti varman otteen kaksiosaisen ottelun voitosta ja jatkopaikasta kuudentoista parhaan joukkoon. Samalla tuli selväksi Puolan PlusLigan ja Suomen Mestaruusliigan välisen ammatti- ja amatööriliigan välinen ero: se on iso.

Rzeszow pelasi läpi koko ottelun erittäin virheetöntä peliä. Joukkueen puolustuspeli libero Mateusz Maslowkin johdolla oli kansainvälistä huipputasoa Lakkapään pelin ollessa tässä ottelussa vain Suomen Mestaruusliigan keskitasoa. Lakkapää ei saanut omaa rentoa peliään käyntiin kuin vain toisen erän loppupuolella, jolloin kentällä oli tuttua taistelevaa ja voittavaa Lakkapäätä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt erävoittoon asti, vaan Rzeszow teki erävoittoon
tarvittavat pisteet rauhallisesti ja varmasti.

Ottelussa parhainta Lakkapäätä oli tuttuun tapaan joukkueen keskipeli, jossa sekä Bobby Walsh että Danny Grant olivat tehokkaina verkolla molempien tehdessä viisi hyökkäyspistettä yhteensä vain kolmella virheellä.

Joukkueiden välinen ero näkyi hyökkäystehoissa, Rzeszow hyökkäsi 57 ja Lakkapää 38 prosentin tehoilla. Rzeszow teki ottelussa 9 Lakkapään 19 hyökkäysvirhettä vastaan. Vastaanottoprosentit olivat lähellä toisiaan, Lakkapäällä 55 ja Rzeszow 61 prosenttia.

Rzeszowin vasenkätiset yleispelaajat Ranskan maajoukkuepelaaja Rossard Thibault ja Aleksander Sliwka olivat sekä äärettömän varmoja että Lakkapään torjunnalle vaikeita torjuttavia. Heitä säesti hyvin joukkueen hakkuri Jakub Jarosz. Lakkapään nopea laitapeli ei toiminut kuin osittain ja kun aloitussyötöt eivät olleet riittävän tehokkaita Rzeszowin vastaanotolle, ei joukkueiden paremmuudesta jäänyt mitään epäselvää.

Team Lakkapään parhaana palkittiin keskipelaaja Danny Grant ja Rzeszowin parhaana yleispelaaja Aleksander Sliwka. Rzeszowin parhaana olisi voinut yhtä hyvin palkita myös eleettömän ja virheettömän puolustuspelin sekä 70 prosentin teholla aloitussyöttöjä vastaanottaneen liberon Mateusz Maslowkin.

Yleispelaaja Jouni Palokangas, Team Lakkapää:

- Emme olleet hereillä ottelun alussa. Erien alut olivat tänään haastavia. Eriin pitää olla valmiina tällaisissa otteluissa, tänään emme olleet. Vierasottelussa ei ole enää mitään hävittävää. Se on mahdollisuus meille kaikille.

Yleispelaaja Aleksander Sliwka, Asseco Resovia Rzeszow:

- Tulimme tänne voittamaan 3-0 tai 3-1. Pelasimme suunnitelmaan mukaan ja voitimme. Toisessa erässä kotijoukkue pelasi hyvin ja olimme hieman ongelmissa. Saimme kuitenkin taisteltua voiton siitä erästä ja koko ottelusta. Tästä on hyvä lähteä toiseen osaotteluun.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää:

- Puolitoista erää laitatorjunta oli väärässä paikassa, ja palloja pääsi torjunnasta liikaa läpi. Meidän olisi pitänyt onnistua paremmin joukkueena niin kuin on pelattu Mestaruusliigassa. Erien alut olivat tänään liian vaikeita meille. Tänään olisi ollut saumat omalla pelillämme.

Päävalmentaja Andrzej Kowal, Asseco Resovia Rzeszow:
- Halusimme voittaa. Toisessa erässä teimme liikaa virheitä. Annoimme kahdeksan pistettä kotijoukkueelle. Se on liikaa. Tavoitteemme on olla paras joukkue. Virheiden määrä pitää vähentyä. Muuten onnistuimme. Ykköstemmon hyökkäys onnistui hyvin. Samoin syöttö.

Toinen osaottelu pelataan Rzesowissa 19.12. kello 21.30. Lakkapää tarvitsisi jatkopaikkaan ottelusta vähintään 3-1 -voiton ja päälle vielä voiton kultaisesta erästä.

Ottelutilasto

Suomalaisjoukkueiden Eurocupin ottelut joulukuussa 2017:
5.12. Ford Store Levoranta - PAOK (Kreikka), M Mestarien liiga 3-2
7.12. Perungan Pojat - Assesco Resovia Rzeszow (Puola), M CEV 0-3
7.12. Hurrikaani-Loimaa - Shakhtior Soligorsk (Valko-Venäjä), M CEV 0-3
12.12. HPK - Yenisey Krasnoyarsk (Venäjä), N CEV
12.12. Kralovo Pole Brno (Tšekki) - LP Salo, N CEV
13.12. KV Kastrioti Ferizaj (Kosovo) - Oriveden Ponnistus, N Challenge
19.12. Ford Store Levoranta - VfB Friedrichshafen (Saksa), M Mestarien liiga
19.12. Assesco Resovia Rzeszow (Puola) - Perungan Pojat, M CEV
20.12. Shakhtior Soligorsk - Hurrikaani-Loimaa (Valko-Venäjä), M CEV

Kuvat:
Asko Leskinen / Team Lakkapää
Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin