Hurrikaanille yhdeksäs perättäinen rovaniemeläisten ”päänahka”

29.12.2017

Hurrikaani-Loimaa oli jälleen Team Lakkapäälle inhottava vastus perjantai-iltana sen kotikentälläkin. Hurrtikaani otti jo yhdeksännen perättäisen voittonsa Lakkapäästä, nyt erin 2-3 (24-26, 25-21, 25-23, 18-25, 7-15).

Loimaalaiset voittivat myös kauden ensimmäisen kohtaamisen 3-2.

Lakkapään riveissä hakkurin paikan otti Niko-Matti Koskela Casey Schoutenin ollessa hieman sairaana. Ensimmäisen erän ratkaisun syötti Hurrikaanin Thomas Douglas-Powell Lakkapään johtaessa erää 19-14. Neljä vastustamatonta ässää ja päälle yksi paha syöttö, jonka voitto nosti Hurrikaanin johtoon. Hurrikaanin johto oli parhaimmillaan jo 23-21, mutta hyvin koko erän ja läpi ottelun puolustanut Lakkapää nousi vielä eräpalloon Niko-Matti Koskelan ässäsyötöllä. Hurrikaani korjasi erävoiton torjumalla Jouni Palokankaan saaden eräpallon ja voittaen erän pahalla aloitussyötöllä.

Toisessa erässä Casey Schouten tuli kentälle, mutta Hurrikaani hallitsi erän alkua hakkurinsa Antti Ropposen johdolla. Tekniselle aikalisälle mentiin Hurrikaanin vakuuttavassa 8-14 johdossa. Tämän jälkeen Lakkapää lopetti turhien virheiden tekemisen ja Hurrikaanin ensimmäisen erän ratkaisija Douglas-Powell puolestaan löysi sekä Lakkapään torjunnan että Urheiluopiston hallin avaruuden tehden tukun hyökkäysvirheitä. Miikka Lemolan syöttövuorolla Lakkapää tuli tasoihin ja Danny Grantin torjunnoilla ohi. Matias Korhonen kävi syöttämässä Lakkapään 23-20 johtoon ja erän päätti Casey Schouten kivikovalla ässällä.

Kolmas erä alkoi Hurrikaanin komennossa. Se johti erää 1-4, kunnes Lakkapää tuli Jouni Palokankaan ässällä tasoihin 6-6. Erää pelattiin tasaisena, kunnes tilanteessa 10-12 Lakkapään passari Joshua McKay loukkasi jalkaansa ja hänen tilalleen tuli Joel Juurinen, joka johdatti Lakkapään erävoittoon Danny Grantin iskiessä lopulta eräpallon kenttään.

Neljännessä erässä Lakkapään peli hajosi alun tasaisen ja hyvän side-out pelin jälkeen tekniselle aikalisälle mentäessä 12-14. Miikka Lemola torjuttiin tilanteessa 12-15 ja sen jälkeen Matti Oivanen hoiti syöttöruudussa taidolla ja osin onnella Hurrikaanin 13-18 karkumatkalle, jota Lakkapää ei enää saanut kiinni.

Viides erä oli alusta alkaen Hurrikaanin heiniä. Se johti erää ensimmäisistä palloista lähtien ja kun Lakkapää sortui jo erän alussa hyökkäysvirheisiin, pääsi Hurrikaani helpolla karkuun ja vei erän virheettömän pelin jälkeen nimiinsä.

Molempien joukkueiden peli ailahteli läpi ottelun. Lakkapää pelasi hyvää puolustuspeliä, mutta jatkopalloissa se oli huolimaton antaen näin Hurrikaanille ilmaisia pisteitä. Hurrikaani puolestaan oli hyvä aloitussyöttöruudussa, mutta senkin hyökkäyspeli oli luvattoman epätasaista. Tilastot menivät ottelun tuloksen mukaa aika tasan, vain Hurrikaanin vastaanottoprosentti oli Lakkapäätä parempaa.

Antti Ropponen, Hurrikaani

Vuoristoratamainen ottelu. Molemmat tekivät tänään paljon virheitä, eikä peli ollut tänään kaunista kummallakaan. Vastustaja puolusti hyvin, eikä meillä riittänyt kärsivällisyys varsinkaan hävityissä erissä. Paransimme syöttöä ottelun loppupuolella. Vastustaja ei päässyt sitten hyökkäämään keskeltä.

Joel Juurinen, Team Lakkapää

Joshin matkalla Suomeen oli ongelmia, niin olin itse valmistautunut pelaamaan tänään, joten oli kohtuu helppo mennä peliin sisään. Avauserän Hurrikaani vei kovalla syötöllä. Sen jälkeen pääsimme peliin mukaan. Lopussa kaveri oli kuitenkin parempi ja vei voiton.

Lauri Rantanen, Hurrikaani Loimaa

Tänään kentällä oli kaksi joukkuetta, jotka olivat vielä joulutunnelmissa. Kaksi ensimmäistä erää oli heikkoa lentopalloa. Ensimmäisen erän saimme Tompan (Thomas Douglas-Powell) suonenvedon seurauksena (4 ässää peräkkäin). Toisessa erässä tuli pieni hätä ja Lakkapää kuittasi sen. Tauon jälkeen peli parani molemmilla joukkueilla. Side out -peli parani molemmilla joukkueilla. Vastaanottomme pysyi kasassa ja se oli yksi avaintekijä voitossa.