Seuraa meitä somessa:

Hurrikaanin putki kestää - ETTA ja VaLePa myös voittoihin

11.12.2016

Kotijoukkueet olivat kovia sunnuntaina miesten Mestaruusliigassa, kun ETTA, Hurrikaani ja VaLePa ottivat kaikki täydet pistepotit.

Jussi Mäkisten ykkönen Oulussa

Lentopalloseura ETTA (6-8) palasi voittojen tielle kaatamalla tamperelaisen Rantaperkiön Iskun (4-9) suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-17, 28-26, 25-20) Oulun Urheilutalolla pelatussa ottelussa.

Kaikkiaan kentällä nähtiin kolme Mäkistä, joista kotijoukkueen passari Jussi nousi tärkeimpään rooliin. Ossi ja Sakari Mäkinen saivat poistua hävinneenä kentältä.

Yleisö näki tänään kahden hyvin samantyyppisen joukkueiden kohtaaminen, jossa molempien pelaaminen perustui kurinalaiseen puolustamiseen.

ETTA vei ensimmäisen erän selvästi mutta oli vaikeuksissa toisessa erässä Iskun parannettua peliään. Kotijoukkue sortui myös liian suureen virhemäärään, mikä osaltaan auttoi vieraat parhaillaan viiden pisteen johtoon. Passari Jussi Mäkisen tulo kentälle toisen erän alussa kuitenkin herätti kotijoukkueen ja toisen erän voiton myötä kolmaskin tuli vähän helpommin. Päävalmentaja Kuoksa kiittelikin Mäkistä reilusti pelin jälkeen täydestä pistepotista.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin kapteeni Anssi Hakala, joka pelasi jälleen hyvää lentopalloa koko ottelun ajan. Myös laiturit Antti Ronkainen ja Joonas Jokela hyökkäsivät hyvin, kun sitä vaadittiin. Keskitorjuja Markus Kaurto oli ETTA:n tehokkain hyökkääjä ja paukutti palloa alaviistoon välillä todella korkealta ja näyttävästi.

Iskulta parhaana palkittiin yleispelaaja Sakari Mäkinen. Vahvaa kautta pelaava Mäkinen ei ollut kuitenkaan tyytyväinen omaan peliinsä. Paluun Urheilutalolle tehnyt keskitorjuja Juha Aho aloitti ottelun vahvasti mutta hyytyi hieman loppua kohti muun joukkueen tavoin. Päävalmentaja Heinon mukaan ottelukohtaisella sopimuksella pelaavalle Aholle olisi käyttöä jatkossakin.

Jussi Heino, Isku:

- Ei päästy oikein missään vaiheessa pelirytmiin. Toisessa erässä päästiin ajoittain mutta sekään ei kantanut. Vastaanotossa oltiin ongelmissa ja sen jälkeisiä isoja palloja ei saatu tapettua ETTA:n hyvää puolustusta vastaan. Uudet kaverit ovat lähinnä istuneet bussissa sen ajan, mitä on nähty. Passarikin varmasti parantaa, kun saadaan joku harjoitus alle. Ahon kuvio jatkosta on vielä auki. Tarvetta meillä olisi mutta Juhallakin on päivätyöt täällä Oulussa.

Sakari Mäkinen, Isku:

- Pelasin henkilökohtaisesti kauden huonoimman pelin. Ei voi mennä oikein minkään taakse ja en tiedä miksi ei kulkenut vaikka eilen pelasin hyvin.

Olli Kuoksa, ETTA:

- Tulos oli tänään hieno. Voitto tuli niillä eväillä, millä pitikin. Puolustus oli kurinalaista ja sen jälkeinen hyökkäys toimi riittävästi. Toiseen erään tuli liikaa virheitä mutta muuten se oli hyvin kontrollissa. Iskulle ei voi antaa yhtään siimaa, sillä muuten he kyllä vievät pisteet mukanaan. Hommat jatkuu viikon päästä lauantaina.

Antti Ronkainen, ETTA:

- Hyvä, että voitettiin 3-0. Saatiin onnistumisia laajalla rintamalla ja se oli tänään hyvää. Oma peli olisi voinut mennä paremminkin mutta pelasin kuitenkin ihan ok pelin.

Parhaat pelaajat:
ETTA: Anssi Hakala
Isku: Sakari Mäkinen

LähiTapiolan pisteet
3 Hakala ETTA
2 Mäkinen ETTA
1 Jokela ETTA

Etta - Rantaperkiön Isku 3-0
25-17, 28-26, 25-20
Etta: Jokela 16/+9,Ronkainen 12/+7,Kaurto 10/+8
Rantaperkiön Isku: Toiviainen 12/+6,Mäkinen 11/+4,Aho 6/+3

Ottelutilasto

Sampo ei saanut Hurrikaania kunnolla kuriin

Mestaruusliigan kärkijoukkue Hurrikaani-Loimaa otti jo kauden 12:nnen voittonsa sunnuntaina. Sampo Volley laittoi hyvin hanttiin, mutta kunnon ryöstöön eivät eväät riittäneet. Hurrikaanin voittonumerot olivat 3-1 (25-23, 20-25, 25-22, 25-20).

Hurrikaani pelasi valmentajansa Lauri Rantasen sanoin kauden parhaan pelinsä, joka nostaa myös vierasjoukkueen esityksen korkealle tasolla. Hurrikaanilta ei aiemmin tällä kaudella ole eriä voittanut kuin Tiikerit.

Aleksi Kaatrasalo, Sampo:

- Molemmilta vahva peli. Muutama syöttövuoro käänsi pelin Hurrikaanille. Meillä on joukkueessa hyvä henki ja vahvaa taktista osaamista. Niillä avuilla olemme nousseet sarjassa kolmannelle sijalle.

Luke Smith, Hurrikaani:

- Mukava peli pelata. Molemmilla joukkueilla korkea intensiteetti ja energiataso tässä pelissä.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Peli oli odotusten mukainen. Saimme eilisestä Loimu-pelistä apuja tähän otteluun. Varsinkin syöttöpeli aukeni eilen Raisiossa, ja tänään se oli meillä vahvaa. Harmittaa hiukan ensimmäisen ja kolmannen erän ratkaisut, joissa kotijoukkue sai pienet syöttöputket ja vei erät. Tänään pystyttiin haastamaan vahva Hurrikaani mallikelpoisella pelillä. Erityisen tyytyväinen olen hakkuripelimme onnistumiseen.

Laura Rantanen, Hurrikaani:

- Pelattiin kauden paras peli. Varsinkin vastaanottohyökkäyksemme oli rautaa, mutta samoin oli Sampollakin. Jatkopallohyökkäyksessä olimme alussa jäljessä, mutta loppuerissä saimme senkin toimimaan paremmin. Meiltä kova peli ja osoitus siitä, että tiukassakin paikassa meiltä löytyy tarvittavaa rauhallisuutta ja ratkaisuvoimaa.

LähiTapiolan pisteet
3 Mi.Oivanen Hurrikaani
2 Smith Hurrikaani
1 Mutka Sampo

Hurrikaani Loimaa - Pielaveden Sampo 3-1
25-23, 20-25, 25-22, 25-20
Hurrikaani Loimaa: Oivanen Mi 23/+17,Smith 21/+17,Oivanen Ma 9/+4
Pielaveden Sampo: Häyrinen 28/+16,Raadik 18/+10,Heiskanen 12/+9
Katsojia: 676

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Isät vastaan pojat Sastamalassa

Liigakakkonen VaLePa (10-2) oli ylivoimainen sunnuntaina vieraissa olleeseen LEKA Volleyhin (3-9) nähden. Voittonumerot olivat 3-0 (25-13, 25-19, 25-19).

Sami Kurttila, Valepan päävalmentaja

- Kotona kulkee, saatiin mitä haettiin. Viime Kuopion reissusta jäi hampaankoloon. Koko kuusikko onnistui hyvin. Keskiviikolle on paljon vaihtoehtoja laittaa kentälle mutta en vielä paljasta pelaavia miehiä.

Tapio Nissi, Lekan päävalmentaja

- Oli vähän pojat vastaan miehet -peli. Vastaanotto oli iso ongelma, kaikki nuoria miehiä nostovastuussa olevat ja vielä puuttuu johtajuutta. Huomenna on uusi mahdollisuus vantaalaisia vastaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Jokinen VaLePa
2 Esko VaLePa
1 Sivula VaLePa

VaLePa - LEKA Volley 3-0
25-13, 25-19, 25-19
VaLePa: Jokinen 15/+12,Carmody 11/+10, Sivula 11/+7
LEKA Volley: Helenius 14/+2,Kaislasalo 11/+7, Porkka 6/+5
Katsojia: 615

Ottelutilasto

  Takaisin